GTX 770 Hangi güç kaynağını tercih etmeliyim?

omer90

Hectopat
Selam arkadaşlar. 2014 yılında topladığım bilgisayarımın RAM ve PSU'sunun yanmasıyla bir sefer güç kaynağı değişti. Önceden 750W kullanırken bütçemden dolayı yerine 500W takmak durumunda kaldım. Fakat özellikle yüksek donanım isteyen oyunlarda bilgisayar kapanmaya başladı. Konuştuğum bir bilgisayar mühendisi tanıdığım güç kaynağımın sistemime yeterli olmayabileceğini söyledi. Tekrar 750W takmak istiyorum fakat bütçem çok kısıtlı. 418 TL'ye Aerocool AE VXP750 750W VX Plus Serisi Aktif PFC Güç Kaynağı buldum fakat markayı çok duymadım. Tavsiye eder misiniz ve başka tavsiyeleriniz var mı? (Muhtemelen bütçem 450-460 TL'yi geçmez o yüzden lütfen 150 lira daha koy vb. tavsiyelerde bulunmayın 😊). Sistemimi de yazıyorum şimdiden teşekkürler.
Sistem:

ASUS M5A97 Anakart
ASUS GTX 770 Ekran kartı
AMD 8350 İşlemci
Kingston DDR3 8 GB 1600 MHz RAM.

Selam arkadaşlar. 2014 yılında topladığım bilgisayarımın RAM ve PSU'sunun yanmasıyla bir sefer güç kaynağı değişti. Önceden 750W kullanırken bütçemden dolayı yerine 500W takmak durumunda kaldım. Fakat özellikle yüksek donanım isteyen oyunlarda bilgisayar kapanmaya başladı. Konuştuğum bir bilgisayar mühendisi tanıdığım güç kaynağımın sistemime yeterli olmayabileceğini söyledi. Tekrar 750W takmak istiyorum fakat bütçem çok kısıtlı. 418 TL'ye Aerocool ae vxP750 750W VX Plus serisi aktif PFC güç kaynağı buldum fakat markayı çok duymadım. Tavsiye eder misiniz ve başka tavsiyeleriniz var mı? (Muhtemelen bütçem 450-460 TL'yi geçmez o yüzden lütfen 150 lira daha koy vb. tavsiyelerde bulunmayın 😊). Sistemimi de yazıyorum şimdiden teşekkürler.
Sistem:

ASUS M5A97 anakart.
ASUS GTX 770 ekran kartı.
AMD 8350 işlemci.
Kingston DDR3 8 GB 1600 MHz RAM.

Aerocool iyidir 750W çok yakın değer verir Aerocool markası ya da bunu Fsp Fsp700-60ahbc 700w Aktıf Pfc 85+ Powersuply - n11.com öneririm.

FSP HYDRO 600 600W 80+ BRONZE 12 CM
FSP Hyper K 700W 80+

Bu modellere bir bak 600w olanı 450tl civarında bulabilirsin. 700w olanı 500tl bu ürünü seçmen ileriye dönük bir seçim olabilir. Yine de her ikisi gayet güzel ve yeterli bir ürün olacaktır.

770.png

Sisteminizin stok değerlerde OC'suz zaten 530-550 W gibi kullanım değerlerine rahat çıkabilecek bir potansiyeli var. O yüzden belirlemiş olduğunuz fiyat bandına göre en uygun 600W 80+ bir PSU işinizi çok rahat görecektir. Benim tavsiyem bu ürün;

FSP Fsp HYDRO Serisi HD600 600W 80+ Bronze 12cm Fan Atx Güç Kaynağı hydro600 | Trendyol (Sizi üzmeyecektir).

Normalde bütçeniz biraz daha yüksek olsaydı Cooler Master MWE 600 veya Corsair VS650 gibi temel iletim-güç kapasitörleri ve üniteleri daha gelişmiş modeller daha güzel bir tercih olurdu.

Eki Görüntüle 529366

Sisteminizin stok değerlerde OC'suz zaten 530-550 W gibi kullanım değerlerine rahat çıkabilecek bir potansiyeli var. O yüzden belirlemiş olduğunuz fiyat bandına göre en uygun 600W 80+ bir PSU işinizi çok rahat görecektir. Benim tavsiyem bu ürün;

FSP Fsp HYDRO Serisi HD600 600W 80+ Bronze 12cm Fan Atx Güç Kaynağı hydro600 | Trendyol (Sizi üzmeyecektir).

Normalde bütçeniz biraz daha yüksek olsaydı Cooler Master MWE 600 veya Corsair VS650 gibi temel iletim-güç kapasitörleri ve üniteleri daha gelişmiş modeller daha güzel bir tercih olurdu.
FSP HYDRO 600 600W 80+ BRONZE 12 CM
FSP Hyper K 700W 80+

Bu modellere bir bak 600w olanı 450tl civarında bulabilirsin. 700w olanı 500tl bu ürünü seçmen ileriye dönük bir seçim olabilir. Yine de her ikisi gayet güzel ve yeterli bir ürün olacaktır.
Aerocool iyidir 750W çok yakın değer verir Aerocool markası ya da bunu Fsp Fsp700-60ahbc 700w Aktıf Pfc 85+ Powersuply - n11.com öneririm.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Biraz ileriye dönük olmasını da istiyorum olası bir yükseltme durumu için o yüzden 750W baktım. Tavsiye ettiklerinize de baktım. Bütçemi biraz daha artırıp 514 TL'ye Everest 80 Plus Gold 750W sipariş ettim elektrik kullanımı açısından. Tekrar sağolun.

Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum. Biraz ileriye dönük olmasını da istiyorum olası bir yükseltme durumu için o yüzden 750W baktım. Tavsiye ettiklerinize de baktım. Bütçemi biraz daha artırıp 514 TL'ye Everest 80 Plus Gold 750W sipariş ettim elektrik kullanımı açısından. Tekrar sağolun.

Sistem parçalarınızın güvenliği ve sağlığını düşünüyorsanız o siparişi iptal edin derim, namıyla ün yapmış C4 markası Everest PSU'yu neden aldınız? Bu denli yüksek güç tüketen bir sisteme asla ve asla emanet etmeyin bu güç kaynağını. Elinizde bir sistem var, daha sonra da ondan da olmayın. Rica ediyorum, bu konuda bilinçli bir birey olarak o PSU yerine daha çok Corsair, FSP, Cooler Master gibi bilindik markalara yönelmenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Özellikle göndermiş olduğum PSU bütçenize göre en uygun seçeneklerden bir tanesi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı