GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

• GTX 770

Oy: 55 55,0%
  • R9 280X

Oy: 45 45,0%

• Oy verenlerin toplamı
    100
Yanılıyorsam düzeltin ama bildiğim kadarıyla Unreal Engine 4'de Mantle desteği bulunmayacak. UE 4, abisi gibi oyun piyasasına domine edecekse Mantle'ın zaten çoğu oyunda kullanılmayacağı kesinleşmiştir.

Ben oyumu R9 280X'e verdim. En azından performans/fiyat oranı açısından daha üstün. Ancak nvidia'nın PhysX, TXAA ve yakında bol bol konuşacağımız GSYNC gibi teknolojileri var. Batman Arkham City haricinde PhysX'in harikalar yarattığı bir oyun görmediğim için(Arkham Origins'in de PhysX'i hikaye) onu büyük bir artı görmüyorum ancak TXAA ve stutter olayını bitireceği iddia edilen GSYNC dikkate değer. AMD daha fazla teraflops daha fazla fiyat/performans derken nvidia görüntü kalitesi üzerinde yoğunlaşıyor.

O sitedeki tüm bilgiler net ve doğru değil. Buyrun kanıtı;
bf3_1920_1200.gif
bf3_1920_1080.gif

R9 290 diyorsunuz 'da özel soğutmalı modelleri 1300-1350 TL 'den aşşağı olacağını sanmıyorum. Tabiki bu fiyatlar %25 indirimli fiyatı olur. %30 indirim 'de belki 1280 TL filan olur. En iyisi sen r9 280x al. R9 290 alman, için 400 TL gibi bir fark ödemen, gerekiyor, bence değmez. Çünki r9 280x senin egonu rahatlıkla tatmin edicektir.

1. si Turgut arkadaşım, R9 290'nın özel soğumalı modelleri taş çatlasa 1.250 tl olur. 1. si aradaki 350 tl lik farka öyle bir değer ki şaşırırsın.
crysis3_1920_1080.gif
crysis3_1920_1080.gif

Bide karşılaştırdığımız referans tasarım R9 290. Özel tasarımla birlikte en az 2-3 fps lik bir artış olacaktır. Yani aralarında %20 performans farkı var. Ve buna 350 tl verilmez diyorsun.

Hocam en iyisi sen biraz daha bekle, şu Mantle nedir ne değildir bi öğrenelim, oyun içi sonuçları / karşılaştırmaları falan görelim. Dersen çabucak almak istiyorum çokca söylediğim gibi iki kartda seni memnun edecek kartlar. Birini alıp da sonradan diğerini almadığın için pişman olacağını düşünmüyorum açıkcası. :D

Duygusal ikilem yaşıyorum desem yeridir. Aklım GTX 770 al diyor ama burada bir sürü kişi R9 280X dedi ve bu kartı alıp bir inceleme yapsam herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün yarın Söğütözü mağazasında %30 indirim var, ama R9 280X stokta yok diğeri var. Bilgisayarım evde yatıyor, ekran kartı olmadığı için çalışmıyor. Beklesem mi, hemen yarın gidip alsam mı bilmiyorum.

Duygusal ikilem yaşıyorum desem yeridir. Aklım GTX 770 al diyor ama burada bir sürü kişi R9 280X dedi ve bu kartı alıp bir inceleme yapsam herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün yarın Söğütözü mağazasında %30 indirim var, ama R9 280X stokta yok diğeri var. Bilgisayarım evde yatıyor, ekran kartı olmadığı için çalışmıyor. Beklesem mi, hemen yarın gidip alsam mı bilmiyorum.
Benim fikrimi dikkate alacaksanız, bekleyin.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı