GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

GTX 770 Mi, R9 280X Mi?

• GTX 770

Oy: 55 55,0%
  • R9 280X

Oy: 45 45,0%

• Oy verenlerin toplamı
    100
Duygusal ikilem yaşıyorum desem yeridir. Aklım GTX 770 al diyor ama burada bir sürü kişi R9 280X dedi ve bu kartı alıp bir inceleme yapsam herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Bugün yarın Söğütözü mağazasında %30 indirim var, ama R9 280X stokta yok diğeri var. Bilgisayarım evde yatıyor, ekran kartı olmadığı için çalışmıyor. Beklesem mi, hemen yarın gidip alsam mı bilmiyorum.

AMD Radeon R9 280X DirectCU II TOP 3GB Edition compare Nvidia GeForce GTX 770 DirectCU II 2GB OC Edition GPU

Bak şimdi bu linkteki kıyaslaştırmada, GPU Memory'de R9 280X, GTX 770'i geçiyor. Nedeni haliyle R9 280X'in 3GB olması. Fakat GB'nin çözünürlük fazla olmadıktan sonra fazla bir değerinin olmadığını biliyorsun. R9 280X 3GB olmasıyla Memory Bandwidth'de artıyor. Bu gayet normal GTX 770'de 3GB olsaydı oda öyle olacaktı. Bit konusuna zaten girmeme gerek yok yeterince tartışıldı. O yüzden bu bölüme çok kafanı takmanı istemiyorum.

v887y.jpg

Asıl kapışma burada başlıyor. Gördüğün üzere özellikler hemen hemen aynı olmasına rağmen GTX770'nin Texture Rate ve Pixel rate'de R9 280X'i geçtiğini görüyorsun. O yüzden daha fazla kafana takmamanı umuyorum. AMD'nin Mantle'den ve DirectX 11.2 başka avantajı yok bence.

v88cl.jpg

Evet, Mantle'nin şu an hiç bir geçerliliğinin olmadığını biliyorum. Ama AMD'nin övünerek sunduğu bu meret ileride işe yarar hale gelmez mi? Bir de DirectX 11.2 de şu an boş. Şu an güncel oyunlar DirectX 11 ve 10 desteklerken bir kaç yıl sonraki oyunların atıyorum DirectX 12 ve 11.2 destekleyip GTX 770'i kötü kaderine terketme ihtimali var mı? Aradaki 38 lira farkı da göz önünde bulundurursak son sözünüz yine GTX 770 mi? :)

Bu mantıkla 2 sininde alınmaması lazım :) ileriye dönük çünkü, agnostik oluyor yani, beklemek lazım. Onun için şimdiki zamanda ele alırsak GTX 770. :)

Arkadaşlar yorum yapan yardım eden oy kullanan herkese teşekkürler. Siz hep R9 280X istediğiniz için onu almak istedim ama stokta olmadığı ve bilgisayarım 1 haftadır çalışmadığından dolayı ekran kartı alma konusunda acelem olduğu için bugün %30 indirimle (Söğütözü mağazasına özel) MSI GTX 770 Twin Frozr aldım. Umarım sonradan pişman olmam. Henüz kutuyu açmadım, en kısa zamanda fotoğraflarını ekleyeceğim. İstediğiniz bir test varsa söyleyin yapar eklerim buraya.

Arkadaşlar yorum yapan yardım eden oy kullanan herkese teşekkürler. Siz hep R9 280X istediğiniz için onu almak istedim ama stokta olmadığı ve bilgisayarım 1 haftadır çalışmadığından dolayı ekran kartı alma konusunda acelem olduğu için bugün %30 indirimle (Söğütözü mağazasına özel) MSI GTX 770 Twin Frozr aldım. Umarım sonradan pişman olmam. Henüz kutuyu açmadım, en kısa zamanda fotoğraflarını ekleyeceğim. İstediğiniz bir test varsa söyleyin yapar eklerim buraya.

En iyisini yaptın. Hayırlı olsun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı