GTX 770 Sistem Toplama

Sana i5 önerilen bir mesaj gördükten sonra yorumları okumadım.

Öncelikle 3ds max 2014 veya 2015 kullanıcaksın. Gtx ile çalışmak için bu şart.

Eğer cpu render alacaksan tavsiyem i7. Amd'ye bulaşma. Ne işlemcide ne gpu'da. Alabilirsen 4930k al. Yanına 4 kanal 2400 ve üzeri ram al.

Belli bir süre sonra sende gpu render'a kayacaksın zaten, 6gb gtx 780 alırsan çok çok uzun bir süre arkana bakmazsın. Sahnelerin büyüyecek, sigershader gibi arşivlerin olcak alayına doku atayacaksın ve vram lazım olacak sana.

Çizim esnasında da lazım olacak vram. Ama ilk başlarda herkes gibi vray ile cpu render alacağını tahmin ediyorum, o yüzden render'a etkisi olmayacak. Ama lumion'a bir bak youtube'dan. Onu çok iyi kullanabilceksin bu sistem ile, hele ki 6gb gtx 780 alırsan profesyonel animasyon yapabilirsin. Neyse amd'nin herşeyinden uzak dur, bütçen izin verirse kesinlikle 6gb gtx 780 al. Evga'nın ki 1850 lira civarı.

4790k güzel bir seçim eğer 4930k alamayacaksan. Sakın i5 alma. Tekrar hatırlatıyorum amd'den uzak dur, kutusuna bile bakma.

Yanlış anlaşılmaya yol açmamak için ekleyeyim ;

Amd gpu'ları 3ds Max viewport ekranında yani çizim esnasında daha fazla fps veriyor, muadili gtx kartlarına göre. Ama bütün yazılımlar cuda üzerine yazılmış, gpu'ya render aldırmak istenince amd'yi adamdan saymıyor programlar, nVidia'nın burada render motoru geliştiren şirketlere parayı basıp bana kart sattıracaksınız dediğini duyar gibiyim. Amd garibim zarar açıklamaktan driver güncelleyecek yer bulamıyor sitesinde.

@tunay iyidir. Fakat ileriye dönük bir sistem istiyorsan bence 780 Ti almalısın. Tabi 780 de iyidir. Şöyle bir şey olabilir bence 780 ultrada 3 yıl götürürken 780 Ti 4 yıl götürür.

@Altunoğlu öneri sağol ama ekran kartı 780 ti 2000 üstünde sistem 5000 bulduğu için bütçeyi cok fazla aştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için değil max için konuşursak, 6gb belleğin değeri 400 lira ile ölçülmez. O bellek için titan aldı herkes.

Anakartta hep en iyisinin alınması yönündeyim ama eğer 800 liralık bir anakart alırsan bir şey kaybetmeyeceksin, 6gb 780 ile çok dengeli bir program/oyun bilgisayarı kurmuş olacaksın.

Ekleme: Bu üçünden birini al, hayatında yaptığın en zor seçim olacak ve 6gb gtx780'e sahip olcaksın. :)

Z97 GAMING 9 AC Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar

Z97 MPOWER MAX AC Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0Anakart - Vatan Bilgisayar

http://www.vatanbilgisayar.com/sabertooth-z97-mark.html?srt=PU

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı