GTX 770 Sistemde Yavaşlama ve Çökme Sorunu

duman

Megapat
Yer
Mars
Öncelikle herkese iyi bayramlar. Bir ay önce bir gecede ben bilgisayarın başındayken üç kez elektrikler kesildi. Sonraki gün nereye basarsam oradan bir uyarı geliyordu. Format atmaya karar verdim, açıldı ve ana kartı kurmaya başladım. Kurmaya başlamam ile hatalar vermeye başladı. Hatalara internet üzerinden baktım (Tam olarak uyarıda ne yazdığını hatırlayamıyorum.). Hep aynı şey yazıyordu ve uyarı harddisk olduğunu söylüyordu. Sonraki günlerde tekrar format attım, fakat bazen atarken sorunlarla karşılaştım bazen ise kurulamadı dedi. En sonunda format atıldı ve açtım zor bir şekilde güncelledim. Windows 8'den 8.1'e geçemedim. Bazen indiriyor ama kurarken hata veriyor bazen ise hiç indiremiyor. Vatan'a götürdüm fakat şansıma beş gün önce garantisi bitmiş. Başka yerlere götürdük, bilmiyoruz veya bulamadık dediler. Bende böylece kaldım oyun açıyor fakat şöyle anlatayım, Counter Strike Global Offensive oyununda FPS konusunda yaklaşık olarak yüz bazen ise daha fazla düşüş var. Bazen Google'da hata veriyor, bazen ise bilgisayar bir sorunla karşılaştık diyerek kapanıyor. Ben harddisk ile alakalı olduğunu düşünüyorum fakat bulamadım veya bulamadılar. Sorun sizce ne olabilir veya önerileriniz var mı ?
Not: Şuanda ekran kartı güncel, ana kart kurulu ve Windows 8 en güncel halinde.
Anakart: AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm İşlemci
RAM: GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Ekran Kartı: ZOTAC GTX770 AMP! Edition GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11.1 Ekran Kart
Kasa: Cooler Master COOLER MASTER HAF 912 ADVANCE GX 80PLUS 750W MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA

Son düzenleme:
Hdtune programı ile error scan tarama yapıp, sonuçları burada paylaşır mısın?

Uzunca bekleyişin ardından, programa göre bir sorun görünmüyor. Test sırasında otuz bir santigrat dereceyi bile geçmedi. RAM testini şuanda yapamayacağım, fakat bugün içerisinde müsait olduğum ilk anda onuda uygulayacağım.

Harddiskte sorun yok. Ramleride test edin müsait zamanınızda ona göre bir daha bakarız.

Tam olarak iki saattir RAM testi yapıyorum, daha bitmedi fakat şu anda sorunsuz geçen kısımda sadece bir yazıyor. Sorunların yazdığı kısım ise yüz otuz bini geçti. Bence bu yeterli bir sonuç. Bunun yanı sıra ben şu andaki FPS düşüşüne bakınca ekran kartını da test etmek isterim. Eğer gerek yok, ekran kartı ile alakalı bir sıkıntı yoktur derseniz test etmeyeceğim. Onuda test et derseniz, güvenilir olması amacıyla bana programın URL'sini atarsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:

Bu şekilde kırmızı gösteren bir kısım var mı? Resim at daha iyi anlaşılır.

Ek olarak ekran kartını da test etmeli miyim ? Sizce ekran kartında da bir sıkıntı olabilir mi ? Resmi de ekledim, artık bakabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• as.jpg
    864 KB · Görüntüleme: 251
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…