GTX 770 veya R9 280X

• Konuyu başlatan CPlOvEr
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 31
  • Görüntüleme 6.645
Verimli kullanılamıyor şu an sadece 2000 tl üstü modellerde ve sli cf dizilimlerinde verimli o vramler. İlerleyen senelerde bu vramlar üstdüzey gpular tarafından verimli kullanılabilecek ozaman düşünülür diyorum. 1080p ve 1440p için hiç konuşmuyoruz bile. 4 k standart olduğunda o vrami işleyebilecek gpular olduğunda vramin önemi artacak. gtx 770 4gb rami verimli kullanabilseydi piyasaya 2gb çıkmazdı. Amd ayrı hikaye emin ol şu an 1080p için gereksiz o vram kaynakları. Amigadaki senelerimi hatırladım şimdi . Amiga 1200 ün ekran kartını değiştiriyorduk 64 mb vramli bi tane vardı picassomuydu neydi tam hatırlamıyorum 300 dolar vermiştim. Amiga da hakkını veriyordu ama ;)

Mesele amd veya nvidia değil verimli vram kullanımı. Hepsi aynısının laciverti . Sonuçlar çok yakın... amdnin işlemcilerde intelle olan farkı burada yok kafa kafaya gidiyorlar. Ama biri verimli kullanamayacağım extradan 2gb için 200 tl isteyince adama sorarlar madem bunu çıkaracaktın orjinal modelde niye sürmedin diye. Ve test ettim yani fps farkı yok 4gb ile 2gb 770 arasında.

Doku ve kaplamalar gittikçe gelişiyor. Geliştikçe de VRAM kullanımı artıyor. Watch Dogs'da ultra ayar 1080p'de VRAM kullanımı 2 GB'ı geçtiği söyleniyor, ki bu doğru. Ayrıca yeni nesil oyunlar geldikçe bu doku ve kaplamalar artacak gelişecek belki de 2 GB yetmeyecek. Bu nedenle AMD önerdim.
AMD'nin de oyunları vardır. BF bunlardan biri. NVIDIA AMD'yi BF söz konusu olduğunda geçemez örneğin.
Mantle teknolojisi de yavaş yavaş adını duyuruyor. 10 FPS verim alınabilecek bir Mantle!

Watchdogsta iki sistemi de çalıştırdım. 1080p ultra 4gb ve 2gb 770 arasında fark yok , birinde 2020 ram kullanımı diğerinde 4000 küsür.
Vrami kullanmıyor demiyorum dikkatinizi çekerim. Mevcut bütün vrami kullanıyor. Fakat fps farkı yok. Çünkü verimli kullanamıyor.
Eğer 4gb kart alacak birileri varsa sli yapmak için versin o parayı. Çünkü 2gb sli mantıksız şu an . SLİ 770 daha hızlı olacak ve 4gb vram verimli
kullanılabilecek. Diğer taraftan zaten r9280x güzel bir kart bende toxici var cf için aldım. Beni de cezbeden fazladan 1 gb vramdi. Fakat oyunlarda o performansı görmedim
Bu arada toxic kartım tüm vramini kullanıyordu oyun esnasında. Fakat dediğim gibi oyunda bana 2 gb 770in 7-8 fps altında performans verdi.
Ekran kartı ileriye dönük alınabilecek birşey gibi durmuyor. Bu çoğu bilgisayar parçası için geçerli.

mantle destekli battlefield oynadım 2gb 770 ile aynı fpsi aldım 1-2 fps bazen biri bazen diğeri geçti.

Anlatmaya çalıştığım hepsi birbirinin aynı

Sevgiler

Gtx 770 bence. Neden diye sorarsanız kullandığım tüm amd ürünleri çok ısınıyor. asusun da güzel bir soğutması olmasına rağmen genede ısınıyor. Karar sizin.
şunu bilmelisin ki tüm ekran kartları ısınır ve bilinen bir gerçek var. Asusun soğutması birazcık kıytırık olunca (Abartma değil gerçekler vardır.) rakiplerdeki (Msi, sapphire, powercolor vb.) soğutma çözümlerine yetişemiyor. Buradaki sorun asus için geçerli yani amd'nin kartı daha iyi ve bu tablolarda da belli. Bence r9 280x seçilmelidir. Marka olarak iyi marka dersen msi, uygun ama güvenilir marka dersen powercolor var.

R9 280X tabi ki de, yaniltma olmasin. Lutfen ama lutfen bu konuya da "Nvidia surekli driver cikartiyor, AMD surucu cikartmiyor. Nvidia daha ustun." diyen arkadaslar gelmesin.

GTX770'e 900TL verecegine, git 740TL'ye R9 280X al. Su konulari acmadan once Sosyal'de kac defa acilmis diye aratin. Nvidia'nin cikarttigi 10 tane yazilim varsa, 8 tanesi sizin isinize yaramayacak.

İsinma sorunuymus, hah!

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı