GTX 770 vs R9 280X

hangi ekran kartı almaliyim

• Gtx 770

Oy: 50 64,9%
  • R9 280x

Oy: 28 36,4%

• Oy verenlerin toplamı
    77
1.PCgamer'e güvenmiyorsan Chip'i takip et demişsin. Öyle bir anlatıyorsun ki PCgamer donanım sitesi olarak algılanıyor. Direkten dönen topa gelişine bir vuruş ve top 90'a gidiyor.
2.Bir kaç bulut ve ateş parçacığı için nVidia'ya biraz hak veririm. Ama o FPS düşüşü yaratıyor. Ben grafikten çok FPS'ye önem verdiğim için bana göre önemli bir unsur.
3.Microsoft AMD'ye şu konuda destek veriyor: AMD DX12'nin yapılmasını çok istiyor. Microsoft AMD'ye bir kıyak yapabilir yönünde gelen haberler var. (Kaynak: game-debate.com/news/ biraz bak arka sayfalara mutlaka görürsün.) Kıyak derken şunu anlatmaya çalıştım , Microsoft AMD için performans arttıcı bir DX 12 sürümü geliştirebilir.
4.Gaming Evolved tam olarak gelişmiş diyen var mı ?
5.İzledim duman , yerdeki parçalar ve püsküren ateş kıvılcımları dışında göze değer bir şey yoktu. Ayrıca bkz.:2. maddenin son cümlesi.
6.G-sync yeni monitörlere sahip olan kişilerde pek bir işe yaradığı söylenemez. Ayrıca G-sync arada sapıtabiliyor. Mesela bana oldu. G-sync yüzünden Metal Gear Rising'de son bölümde son boss'u keserken ekrandan bir anda görüntü gitti. O bölümü bir daha geçemedim. Oyunu da sildim zaten. Neyse önemli değil o kadar.
7.Gaming Evolved. Sende demişsin. Manuel olarak optimize edilmesi lazım. Gaming Evolved'de tamamlanmış bir proje değil. Ayrıca adam son sürümü yükledim dememiş.
8.EA bu işi becerdiyse başkalarında hata vardır. Hadi 1 firmada beceremese AMD Mantle'yi düzgün yapamamış derdim.
Ben konuyu burada bitirmeyi istiyorum. Cidden yazı yazarken elim koptu :)
1. PC gamer ile Chip'in ortak olduğu konu güncel oyun haberleri. Senin top gene kaçtı hocam.
2. Bunu küçümsemenizi anlayamıyorum. Daha ne istiyorsunuz. Adamlar gerçek hayata yakın grafikler ve tepkime olayları yaratmaya çalışıyor. Physx dediğiniz zaman gerçek insan fiziki oluşturacak halleri yok heralde. :) Bunun bedelinide 1-2-3 fps kaybı ile ödüyoruz. Bence değer.
3. "Microsoft AMD'ye bir kıyak yapabilir yönünde gelen haberler var." Demişsiniz. Kesin bir bilgi yok. Yapabilir. Ayrıca Dx 12'yi Nvidia'da destekleyecek.
4."AMD tarafında ise Raptr , Gaming Evolved gibi süper programlar var." Demişsiniz. Şimdide "Gaming Evolved tam olarak gelişmiş diyen var mı ?" diyorsunuz. Çelişki. Demekki tam gelişmemiş. :)
5. G-sync her oyunda işe yaramıyabilir. Batman Arkham City'de de sorun teşkil ediyor. Ama istisnalar kaideyi bozmaz.
6. EA'nın kullandığı grafik motoru ile diğer firmaların kullandığı grafik motoru aynı değil. Bu lafınız tıpkı şuna benziyor. "Elimde Fx 8350 işlemci var. Bunu M5A97 anakarta takabiliyorum ama z87 chipsetli bir anakarta takamıyorum. Acaba anakartmı bozuk?" Demek istediğim mantle EA'nın kullandığı grafik motorunda uyumlu olabilir ama farklı bir grafik motorunda hata verebilir. Bunu illa oyun firmasına bağlayamayız. Sonradan çıkan teknolojiler kendinden önceki teknolojilere uyumlu olmak zorundadır. Olmaz ise bu tarz sorunlar devam edecektir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncellikle fizik kurallarının canını almışsınız hocam. Kaleye girmiş bir top gol olur.
1.Chip oyun haberleri yapıyor demişsin ama ana sayfasında 3 tane oyun haberi var. Kaleci ters köşeye.
2.Dediğim gibi bazısına grafik önemli gelmez iken bazısına hayat memat meselesi.
3.Ne olacağı belli olmaz. Ben DX 12 nVidia'yı desteklemeyecek demedim.
4.Gaming Evolved kullanmasını bilene süper. Ama tam gelişmiş diyende yok.
5.G-sync bazen hatalı. O doğru. Ama sadece eski monitörü olanlar onun nimetlerinden faydalanacak. Fakat oyuncuysan eski bir monitörde oyun oynanmayacığını bilirsin. ( Bu lafım sana değil. )
6.EA Mantle'ye uyacak bir motor yapmış olabilir. Ama bunu her firma yapabilir istese. Mantle'ye ön yargılı yaklaşıyorlar. Bunun içinde Mantle ile tamamen uyumsuz motor çıkarıyorlar. Sonra neden Mantle saçmaladı. Al sana Thief örneği. Adamlar becerememiş. Mantle dediğim gibi ekran kartının tamamını kullanmaktır. Bunu çabalayan yapar. Mantle'yi nasıl kullanacaklarını bilse firmalar ortaya harika şeyler çıkar.

Öncellikle fizik kurallarının canını almışsınız hocam. Kaleye girmiş bir top gol olur.
1.Chip oyun haberleri yapıyor demişsin ama ana sayfasında 3 tane oyun haberi var. Kaleci ters köşeye.
2.Dediğim gibi bazısına grafik önemli gelmez iken bazısına hayat memat meselesi.
3.Ne olacağı belli olmaz. Ben DX 12 nVidia'yı desteklemeyecek demedim.
4.Gaming Evolved kullanmasını bilene süper. Ama tam gelişmiş diyende yok.
5.G-sync bazen hatalı. O doğru. Ama sadece eski monitörü olanlar onun nimetlerinden faydalanacak. Fakat oyuncuysan eski bir monitörde oyun oynanmayacığını bilirsin. ( Bu lafım sana değil. )
6.EA Mantle'ye uyacak bir motor yapmış olabilir. Ama bunu her firma yapabilir istese. Mantle'ye ön yargılı yaklaşıyorlar. Bunun içinde Mantle ile tamamen uyumsuz motor çıkarıyorlar. Sonra neden Mantle saçmaladı. Al sana Thief örneği. Adamlar becerememiş. Mantle dediğim gibi ekran kartının tamamını kullanmaktır. Bunu çabalayan yapar. Mantle'yi nasıl kullanacaklarını bilse firmalar ortaya harika şeyler çıkar.
Evet tek sorunuzmuz topun gol olup olmadığıydı. Haklısınız. :rolleyes: Beni çıkmaza sokarak elle tutulur veriler verdiğiniz zaman top gol olacak. Ama varsayımlardan konuşuyoruz hep. :)
1.Chip'in facebook sayfasını takip edin lütfen (Alternatif olarak Bölüm Sonu canavarınıda takip edebilirsiniz.). Arada sırada oyunlarla ilgili anlık güncellemeler yapıyorlar.
2.Benim değindiğim noktada saten bu. 3-4 fps az alıp daha gerçekçi grafikler almak. Ben bu yüzden Nvidia'yı seviyorum. Kimsenin kişisel oyun zevkine karışmıyorum.
3. Bende demediniz demedim. Microsoft Amd'ye verdiği destek kadar Nvidia'ya da destek veriyor dedim.
4. Kullanmasını bilen derken? Bunu biraz açarmısınız. Yani sonuçta tek tıkla optime etmiyormuyuz? Yoksa farklı bir durumdamı var? (Bu konuda bir bilgim yok çünkü.)
5. Bu konuda en başından beri size katılıyorum. Yeni gelen teknoloji kendinden önceki teknolojileri desteklemek zorundadır.
6. Oyun motoru yapmak sizin sandığınız kadar kolay bir iş değil kardeşim. İşin içinde milyon dolarlar dönüyor. Bu adamlar bu işe hayatlarını veriyorlar. Adamlar mantleye uygun oyun yapmayı becerememiş demek çok büyük hata olur. Son çıkan teknoloji kendinden önceki teknolojileri desteklemek zorundadır kardeşim. (Burada en son çıkan teknoloji Mantle oluyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ve gaming evolved, raptr programı hakkında @Connor fazla bir şey bilmiyordur belki de sonuçta nvidia kullanıyor. 4 yıllık hd 6370m ekran kartımı optimize ettiğimde sonuç az ama gözle görülür bir sonuç verdi, son çıkan driver yüklüydü. Ama bazı eksiklikler var mesela frame test için olan kısım bende çalışmadı zaten program çıkalı uzun süre olmadı ben rastgele geldi indirdim memnunum, ama önceki cümle de söylediğim şey belki de programın tam çıkarılmadığı yani belki de beta olma ihtimalini arttırabilir.

Evet tek sorunuzmuz topun gol olup olmadığıydı. Haklısınız. :rolleyes: Beni çıkmaza sokarak elle tutulur veriler verdiğiniz zaman top gol olacak. Ama varsayımlardan konuşuyoruz hep :)
1.Chip'in facebook sayfasını takip edin lütfen (Alternatif olarak Bölüm Sonu canavarınıda takip edebilirsiniz.). Arada sırada oyunlarla ilgili anlık güncellemeler yapıyorlar.
2.Benim değindiğin noktada saten bu. 3-4 fps az alıp daha gerçekçi grafikler almak. Ben bu yüzden Nvidia'yı seviyorum. Kimsenin kişisel oyun zevkine karışmıyorum.
3. Bende demediniz demedim. Microsoft Amd'ye verdiği destek kadar Nvidia'ya da destek veriyor dedim.
4. Kullanmasını bilen derken? Bunu biraz açarmısınız. Yani sonuçta tek tıkla optime etmiyormuyuz? Yoksa farklı bir durumdamı var?
5. Bu konuda en başından beri size katılıyorum. Yeni gelen teknoloji kendinden önceki teknolojileri desteklemek zorundadır.
6. Oyun motoru yapmak sizin sandığınız kadar kolay bir iş değil kardeşim. İşin içinde milyon dolarlar dönüyor. Bu adamlar bu işe hayatlarını veriyorlar. Adamlar mantleye uygun oyun yapmayı becerememiş demek çok büyük hata olur. Son çıkan teknoloji kendinden önceki teknolojileri desteklemek zorundadır kardeşim. (Burada en son çıkan teknoloji Mantle oluyor.)

Sana bir şey soracağım sen bir şirket olsan ve mantle gibi bir program yapsan gta 1 ve gta 3 destekli yapar mıydın?

Ve gaming evolved, raptr programı hakkında @Connor fazla bir şey bilmiyordur belki de sonuçta nvidia kullanıyor. 4 yıllık hd 6370m ekran kartımı optimize ettiğimde sonuç az ama gözle görülür bir sonuç verdi, son çıkan driver yüklüydü. Ama bazı eksiklikler var mesela frame test için olan kısım bende çalışmadı zaten program çıkalı uzun süre olmadı ben rastgele geldi indirdim memnunum, ama önceki cümle de söylediğim şey belki de programın tam çıkarılmadığı yani belki de beta olma ihtimalini arttırabilir.

Sana bir şey soracağım sen bir şirket olsan ve mantle gibi bir program yapsan gta 1 ve gta 3 destekli yapar mıydın?
Tabi canım. Mario'ya da destekli çıkarmak lazım. :D Şaka bir yana, o kadarda eski değil hocam. Günümüz ve geçen seneki oyun motorları hala kullanılıyor. Bu motorlara uyumlu olması lazım. Yoksa sorun üstüne sorun...

Tabi canım. Mario'ya da destekli çıkarmak lazım. :D Şaka bir yana, o kadarda eski değil hocam. Günümüz ve geçen seneki oyun motorları hala kullanılıyor. Bu motorlara uyumlu olması lazım. Yoksa sorun üstüne sorun...

Ama mirror's edge 2009 yapımı bir oyun.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı