GTX 780 almak hata mı ?

Casper nasıl çok şikayet alıyor ve onun kötü olduğuna karar kılıyoruz. Amd ürünlerinde de Nvidia'dan çok daha fazla şikayet aldığı bir gerçek. En çok sorunu ise ısınmalar...

Dediğiniz üründe belki böyle bir sorun yoktur ama ben şu an Amd'ye güvenecek bir potansiyel almıyorum. Alıp mutlu olan elbet var. Ama şu an için konuşmak gerekirse ben şahsım adına Nvidia ürünleri derim.

Bir ürün alacaksam işlemcisi İntel, ekran kartı Nvidia olur. En azından son durum böyle...

Hayır :) Sosyal'de her gün açılan "oyunları AMD ekran kartında açamıyorum" konuları size fikir verecektir.

Bu konu çok çekişmeli geçmişti her ne kadar sonlara doğru konu dışına çıksa bile...

Son olarak tekrar kendi yorumumu ekleyecek olursam, her üründe bir sorun ile karşılaşılabilir. Ama birisinde çok fazla olur birisinde az olur. Şu an AMD'de çıkan sorunlar biraz fazla... Son günlerde araştırmayı kestim, belki kısa sürede çoğu sorunu çözmüşlerdir bilemem. :)

Casper nasıl çok şikayet alıyor ve onun kötü olduğuna karar kılıyoruz. Amd ürünlerinde de Nvidia'dan çok daha fazla şikayet aldığı bir gerçek. En çok sorunu ise ısınmalar...

Dediğiniz üründe belki böyle bir sorun yoktur ama ben şu an Amd'ye güvenecek bir potansiyel almıyorum. Alıp mutlu olan elbet var. Ama şu an için konuşmak gerekirse ben şahsım adına Nvidia ürünleri derim.

Bir ürün alacaksam işlemcisi İntel, ekran kartı Nvidia olur. En azından son durum böyle...

Bu konu çok çekişmeli geçmişti her ne kadar sonlara doğru konu dışına çıksa bile...

Son olarak kendi yorumumu ekleyecek olursam, her üründe bir sorun ile karşılaşılabilir. Ama birisinde çok fazla olur birisinde az olur. Şu an AMD'de çıkan sorunlar biraz fazla... Son günlerde araştırmayı kestim, belki kısa sürede çoğu sorunu çözmüşlerdir bilemem. :)
Aynı tas aynı hamam şu anda her şey. Ben Nvidia'nın şahsen 8xx serisini bile 2015'e erteleyeceğini (hatta sonlarına) düşünüyorum. Adamlar şu anda rahat ki neden sürsün piyasaya stokta olanları bitirmek varken.

Ayrıca konu sahibi arkadaşa önerim, fazla para kaçırmak istemiyorsa eğer R9 290x Tri-x'e falan hiç bulaşmadan R9 290 Vapor-X alsın çünkü hem malzeme kalitesi çok iyi hem de yapacağın OC ile diğerine bile yaklaşıyorsun OC'lu olsa bile malum R9 290x'lerin OC yapabilme oranı biraz az.

Buradaki arkadaşlar da mümkünse AMD - Nvidia kavgasına dönüştürmesin burayı. Ancak GTX 780 alan da hata etmiş olmaz hatta iyi etmiş olur.

Aynı tas aynı hamam şu anda her şey. Ben Nvidia'nın şahsen 8xx serisini bile 2015'e erteleyeceğini (hatta sonlarına) düşünüyorum. Adamlar şu anda rahat ki neden sürsün piyasaya stokta olanları bitirmek varken.

Ayrıca konu sahibi arkadaşa önerim, fazla para kaçırmak istemiyorsa eğer R9 290x Tri-x'e falan hiç bulaşmadan R9 290 Vapor-X alsın çünkü hem malzeme kalitesi çok iyi hem de yapacağın OC ile diğerine bile yaklaşıyorsun OC'lu olsa bile malum R9 290x'lerin OC yapabilme oranı biraz az.

Buradaki arkadaşlar da mümkünse AMD - Nvidia kavgasına dönüştürmesin burayı. Ancak GTX 780 alan da hata etmiş olmaz hatta iyi etmiş olur.
Seninle aynı düşüncedeyim kardeşim. Youtube'den hangi oyunu kıyaslarsam R 290, Gtx 780'i 2-3 fps farkla geçiyor. Buna rağmen bende Gtx 780'i öneriyorum. Geçmişte Amd ile yaşadığım sorunlar yüzünden acayip soğuttu kendinden. Şimdi düzelmiştir diyorum, biraz araştırıyorum ama hala çeşit çeşit sorunlar yaşayanlar var. Mesela R9 280X ve R9 290X'in desteklediği Bf4 oyununda Windows 8.1'de kırmızı ekran hatası alanlar var ve tek çözümü güncel driver. Bildiğim kadarıyla hala bu sorunu çözen güncel bir driver çıkarmamışlar ama herkez yaşamıyor bu sorunu. Aradaki fark 200 tl. Şahsen 200 tl'ye değer bir farkmı bilemem.
Nvidia kartlar rakip Amd kartlarına göre daha pahalı oluyor. Bir videoda izlemiştim. Nvidia ekrankartlarının pahalı olmasının sebebi insanlara henüz duyurulmamış ve gelecekte piyasaya sürülecek teknolojileri barındırıyor olması olabilirmiş. Sadece bir varsayım ama kulağa hoş geliyor. :)
Paran varsa Gtx 780 al kardeşim. Neden hata olsun? Gtx 770 ile 70 fps'de oynatacağın bir oyunu Gtx 780 ile 80-90 fps'de oynatabilirsin.

Performans açısından fazla bi fark yok hangisinin sogutması iyiyse onu al derim ama ben olsam gtx 780 alırdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gtx 770 ile gtx 780 arasındaki fiyat farkı performansına değer mi diye sormalıydın bence. :)
Oyun oynamak için alıyorsanız 10 fps fark var aralarında monitörünüzünde 60 hz olduğunu düşünürsek zaten siz bu farkı anlayamayacaksınız.
Benchmark: GeForce GTX 780 vs 770

Gtx 770 ile gtx 780 arasındaki fiyat farkı performansına değer mi diye sormalıydın bence. :)
Oyun oynamak için alıyorsanız 10 fps fark var aralarında monitörünüzünde 60 hz olduğunu düşünürsek zaten siz bu farkı anlayamayacaksınız.
Benchmark: GeForce GTX 780 vs 770
GpuBoss bu dünyada bakılacak en son site kardeşim. Ama burada hemen hemen doğru bilgi vermişler. :D

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı