GTX 780 DC2 OC ısınma sorunu

yasinthenewbie

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, henüz sistemimi toplamış bulunmaktayım ve deneme fırsatını yakaladım.
Warface CRYengine motoru ile yapılmış güçlü donanım isteyen bir oyun yaklaşık yarım saat kadar oynadıktan sonra sistemimin ısındığını fark ettim.
Herhangi bir overclock işlemi yapılmadı her şey orijinal ayarlarında.

Sistem boşta iken anakart 35, ekran kartı 32 civarında.
Oyunda iken anakart 55-60, ekran kartı max 80 e kadar çıkıyor.

Bunları gördükten sonra fanın hızını asus gpu tweak adlı programdan %100 e getirdim ve sıcaklığın max 65 dereceye çıktığını gördüm. Anakart sıcaklığı gene 55-60 arasında seyir ediyor.

Bu değer sizce normal midir? Eğer değilse ne önerirsiniz?

İkinci sorum ise ekran kartı ağırlığından dolayı aşağı doğru hafiften sarkma yapıyor. Bunun bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda?

Demek ki neymiş? O çok övdüğünüz DirectCU II soğutma sistemi gerekli soğutmayı sağlayamıyormuş.

1- Sarkmalara karşı vidaları sağlam bir şekilde sık.
2- Kasanın içindeki hava sirkülasyonunu kontrol et.
3- Sistemini virüslere karşı tarat.
4- İşlemci, bellek veya diski fazla kullanan uygulamaları kontrol et. Gereksizleri sil.
5- Windows 8.1 kullanmıyorsan, Windows 8.1'e geçiş yap.

Ahah bu iyiydi ama EVGA en iyisidir . Cytex EVGA GTX 780 Ti SC .

Hay allah gene ceza yemişim, neden olduğunu da belirtseniz keşke. Özellikle dikkat ettim türkçe karakter kullanmaya.

@Silinen üye MSI ile gelen Norton anti virüs programı ile tam tarama yaptım virüs saptanamadı.
Güncel windows 8.1 kullanıyorum.
Hava sirkülasyonu için bir resim atmaya çalıştım ama bir türlü olmadı. Telefondan girdiğimde sorun oluyor. Bilgisayara da aktaramadım resimleri.

Ekran kartının fanını oyunlara girerken tam performansta kullanmam ilerde sıkıntıya yol açar mı? ve bu ısınmalar ilerde sorun oluşturur mu ?
Gtx 780 den memnunum bu arada içimi karartmayın lütfen

Çifte hesap yüzünden ceza yiyeceksin şimdi.

Efenim ikisinde de gerekli bana ulaşabilecekleri her bilgiyi yazdım. Keşke nerde hata yaptığımızı belirtseler de zırt pırt ceza yemesek. Özellikle telefonumda tek tek dikkat ediyorum mesaj yazarken.
Forumu aktif kullanmaya, verimli kullanmaya çalışıyorum. Harf hatasından puan kıran hocalar gibi bu ne acımasızlıktır?
Madem cezayı veriyor, şu hatadan dolayı diyerek belirtsin lütfen.
Ben burda sorunumu çözmeye çalışırken sürekli ceza alıyorum. Konu saptı nerelere geldi.

Yabancı forumlarda MSI Twin Frozr'un Direct CU 2 den daha iyi olduğunu yazıyor bende şuan MSI Gtx 780 ti ve kuzende ASUS Gtx 780 ti var yeni kasa için 4790kyı bekliyorum geldiğinde test edip değerleri buraya yazıcam marka için almak bence her türlü bizim için zararlı olur sonuçta fiyatı artırıp geliştirmiyorlar. Kalite ve Standartizasyon derslerinde çok şeyler var siz bile inanmazsınız.

DirectCU II soğutma sistemi zaten giriş seviyesi bir soğutma sağlıyor. Twin Frozr daha üstün.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Değerler doğruysa asus daha iyi gibi ama başabaş sayılır ikisi de aman aman bi fark yok.

Senin değerler normal gibi fan hızını 100 de 100 çalıştırmanın bi sorun yaratacağıni zannetmiyorum aşırı ses yoksa sıkıntı yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…