yasinthenewbie
Hectopat
Daha fazla
Arkadaşlar merhaba, henüz sistemimi toplamış bulunmaktayım ve deneme fırsatını yakaladım.
Warface CRYengine motoru ile yapılmış güçlü donanım isteyen bir oyun yaklaşık yarım saat kadar oynadıktan sonra sistemimin ısındığını fark ettim.
Herhangi bir overclock işlemi yapılmadı her şey orijinal ayarlarında.
Sistem boşta iken anakart 35, ekran kartı 32 civarında.
Oyunda iken anakart 55-60, ekran kartı max 80 e kadar çıkıyor.
Bunları gördükten sonra fanın hızını asus gpu tweak adlı programdan %100 e getirdim ve sıcaklığın max 65 dereceye çıktığını gördüm. Anakart sıcaklığı gene 55-60 arasında seyir ediyor.
Bu değer sizce normal midir? Eğer değilse ne önerirsiniz?
İkinci sorum ise ekran kartı ağırlığından dolayı aşağı doğru hafiften sarkma yapıyor. Bunun bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda?
Warface CRYengine motoru ile yapılmış güçlü donanım isteyen bir oyun yaklaşık yarım saat kadar oynadıktan sonra sistemimin ısındığını fark ettim.
Herhangi bir overclock işlemi yapılmadı her şey orijinal ayarlarında.
Sistem boşta iken anakart 35, ekran kartı 32 civarında.
Oyunda iken anakart 55-60, ekran kartı max 80 e kadar çıkıyor.
Bunları gördükten sonra fanın hızını asus gpu tweak adlı programdan %100 e getirdim ve sıcaklığın max 65 dereceye çıktığını gördüm. Anakart sıcaklığı gene 55-60 arasında seyir ediyor.
Bu değer sizce normal midir? Eğer değilse ne önerirsiniz?
İkinci sorum ise ekran kartı ağırlığından dolayı aşağı doğru hafiften sarkma yapıyor. Bunun bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda?