GTX 780 DC2 OC ısınma sorunu

yasinthenewbie

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, henüz sistemimi toplamış bulunmaktayım ve deneme fırsatını yakaladım.
Warface CRYengine motoru ile yapılmış güçlü donanım isteyen bir oyun yaklaşık yarım saat kadar oynadıktan sonra sistemimin ısındığını fark ettim.
Herhangi bir overclock işlemi yapılmadı her şey orijinal ayarlarında.

Sistem boşta iken anakart 35, ekran kartı 32 civarında.
Oyunda iken anakart 55-60, ekran kartı max 80 e kadar çıkıyor.

Bunları gördükten sonra fanın hızını asus gpu tweak adlı programdan %100 e getirdim ve sıcaklığın max 65 dereceye çıktığını gördüm. Anakart sıcaklığı gene 55-60 arasında seyir ediyor.

Bu değer sizce normal midir? Eğer değilse ne önerirsiniz?

İkinci sorum ise ekran kartı ağırlığından dolayı aşağı doğru hafiften sarkma yapıyor. Bunun bir zararı olur mu ilerleyen zamanlarda?

Aynı kartı ben kullanıyorum. Karta kendim overclock yaptım. 4K olarak yüklendiğim tüm oyunlarda şimdiye kadar 65-70 dereceyi geçmedi. Sizin değerler ilginç. Ortamın da etkisinin olduğunu düşünüyorum. Hava sirkülasyonu ve oda sıcaklığı da bir miktar etki ediyor ne de olsa.

Kardeşim. Tecrübelerime göre söylüyorum. Windforce ve DirectCU II soğutma sistemlerinin çalışma prensipleri şu: 80 dereceye kadar fan hızlı dönmüyor. Isı 80 dereceye ulaştığı zaman fan gerekirse %100 performans sağlayarak çalışıyor ve ısıyı 80 derecede sabitliyor. Yani 80 dereceyi geçmeye başlayacağı zaman kademeli olarak fan hızı yükseliyor ve 80 derecede sabitliyor. Kaç tane ekrankartı değiştirdim hepsinde bu böyle. Sen giderde fan hızlarını manuel olarak ayarlarsan durum değişir. Mesela ekrankartı 70 dereceye geldiğinde fan hızı %100 olsun dersen o ekrankartı 70 dereceyi geçemez. Fakat çıkacak gürültüye katlanmak gerekir. 80 derece gayet normal bir değerdir. Toplumumuz youtube'den ekrankartlarının stress testlerini izliyor. Oraki arkadaşlar ekrankartının fan hızını %100'e alıyor ve ekrankartı 65-70 dereceyi geçmiyor. Sonra kendi kartımıza bakıyoruz ve diyoruz; bu adamın ekrankartı en fazla 70 derece oluyor ama benim kartım 80 dereceye çıkıyor. Acaba kartımda arızamı var?
Ekrankartında sorun yok kardeşim. :) Oğulcan Erişti gibi bilgisayar bilgisine tapılacak bir insan DirectCU II'ya başarılı değil demiş. Beni üzen nokta bu oldu. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben DirectCU II gibi bir soğutma sisteminin çok çok üst düzey bir soğutma sağladığını düşünmüyorum, olay bu. ASUS ve DirectCU II soğutma sistemini o kadar kafaya kazımışlar ki, diğer soğutma sistemlerinin hiçbir işe yaramadığı düşünülüyor artık. Çoğu insan ekran kartı seçerken sadece "ASUS" markası varmış gibi direk ona yöneliyor, akıllarına kazınmış bir şeyi de silemiyorsun, istediğin kadar döküman, test koy. Değiştiremezsin yani. ASUS ile birlikte DirectCU II soğutma sistemi de herkesin kafasına kazındığı için, silmesi zor oluyor. "DirectCU II olana mı yönelsem acaba?" diye düşünüyorlar.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı