GTX 780 DırecctCU II OC Overclock yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
Ankara
Arkadaşlar elimde GTX 780 DırectCU II OC ekran kartı var. GPU Tweak programını bilgisayarıma yükledim ancak nasıl Overclock yapılır bilmiyorum. GPU Tweak ile nasıl OC yapabilirim ?

CS1Vi1e.jpg

Neyine yetmiyor da O.C yapıyorsun. :D

Bak orda gpu boost ve memory clock var ya onları bir arttır. :D Sanırım öyleydi. MSI afterburner de öyleydi yani.

Arkadaşlar elimde GTX 780 DırectCU II OC ekran kartı var. GPU Tweak programını bilgisayarıma yükledim ancak nasıl Overclock yapılır bilmiyorum. GPU Tweak ile nasıl OC yapabilirim ?

Çekirdek hızını 5MHz, bellek hızını 5/10MHz arttırarak yapabilirsin. Her adımda böyle yaparak devam edebilirsin. Her hızaşırtma işleminde test etmen gerek kartı. Test olarak direk Crysis 3 oyununu başlat ve 'ultra' ayarda minimum 10/15 dakika oyna. Kasma ve donma yoksa devam edebilirsin işleme. Sistem donana kadar yapabilirsin fakat aşırıya kaçılmasını tavsiye etmem. Aslında hiç tavsiye etmem çünkü zaten GTX 780 sayıf bir kart değil. Denemek istiyorsan sana kalmış. Eğer bilgin yok ise ve tereddütdeysen hiç girişme.

Bu arada, ekran kartı ısısına dikkat et. GPU-Z veya PlayClaw ile oyun oynarken ekran kartı ısısını gözlemlemen gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gpu Tweak Ayarlarını 10-15 artırdım Crysis 3 oyununda çok bir FPS farkı olmadı. 35-50 arası FPS alırken 40-60 arası alıyor oldum.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 780 iyi bir karttır. Overclock yapmanın getirisi olacaktır fakat böyle bir ürün yetersiz geldiğinde yapılmalıdır ki sizin kartının Direct cu II o.c versiyonu. Yani zaten overclock edilip de piyasaya sürülmüş özel bir ürün. Şimdilik ihtiyacın yok yani. İyi forumlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı