GTX 780 kilitlenme ve kod 43 sorunu

ErcanDemirci

Hectopat
Daha fazla  
Dün gece BF4 oynarken bir anda beyaz ekran (rengi önemli değil, bazen kahverengi, sarı da oldu) gördüm ve sistem kilitlendi. Her şey normal seyrinde çalışıyor, klavye, mouse, monitör vs.

Sonra yeniden başlatma yaptım ve aşağıda göreceğiniz şekilde beyaz çizgiler oluşmaya başladı, ekran kartımın sıcaklığı normal, 65 dereceyi geçmedi MSI Afterburner ile ara ara kontrol ederim çünkü. Güç yetmez derseniz de 1050 Watt 80 Plus Gold Seasonic güç kaynağım var.

Temizliğimi düzenli yaparım, kasamda soğutma gayet ideal. Ekran kartını söktüm, temizledim, macununu yeniledim, slotları değiştirdim, RAM'lerin yeri değiştirdim. Hatta format bile attım ama yine hüsran.

Sonra sistem düzeldi açıldı, ekran kartı sorunsuz çalıştı bir süre. GPU-Z ile log kayıtlarını tuttum, sıcaklıklar 27 derece en düşük, 47 derece en yüksek olmuş ve 47 derecede sistem kapanmış. Hep bu şekilde bir süre çalışıyor ve tekrar bozuluyor.

Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Resim:

ekran kartı.jpeg

Video:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Kod 43 hakkında:

Bu hata, grafik cihazınızın sürücüsü Windows'a cihazın düzgün çalışmadığını bildirdiğinde oluşur. Bu, cihazda bir donanım sorunu olduğu ya da sürücü veya sürücü yazılımının hata verdiği anlamına gelebilir.

Detaylı bilgi için: https://support.microsoft.com/tr-tr...10-fix-graphics-device-problems-error-code-43

Videolardaki soruna bakacak olursak GPU'da problem var gibi gözüküyor. GTX 780'nin garantisi de olmadığına göre MSI Afterburner ile frekanslarını kısarak tekrar deneyin. Eğer kısık frekanslarla sorun oluşturmuyorsa vBIOS dosyanızı modlayarak stabil olan frekanslara kartı sabitlemelisiniz. Bunun dışında GPU çekirdekleri zarar görmüş gibi gözüküyor.
Kod 43 hakkında:

Bu hata, grafik cihazınızın sürücüsü Windows'a cihazın düzgün çalışmadığını bildirdiğinde oluşur. Bu, cihazda bir donanım sorunu olduğu ya da sürücü veya sürücü yazılımının hata verdiği anlamına gelebilir.

Detaylı bilgi için: https://support.microsoft.com/tr-tr...10-fix-graphics-device-problems-error-code-43

Videolardaki soruna bakacak olursak GPU'da problem var gibi gözüküyor. GTX 780'nin garantisi de olmadığına göre MSI Afterburner ile frekanslarını kısarak tekrar deneyin. Eğer kısık frekanslarla sorun oluşturmuyorsa vBIOS dosyanızı modlayarak stabil olan frekanslara kartı sabitlemelisiniz. Bunun dışında GPU çekirdekleri zarar görmüş gibi gözüküyor.

Çözüm
Bana da öyle geliyor. Bu gün Vatan’a götürüp bir baktırmak istiyorum. Orada eğer ücreti karşılığında tamir olursa yaptırırım, olmaz derlerse de sonucu tekrar buradan yazarım. Aslına bakarsanız fabrika çıkış ayarlarında kullandım hep, çok nadir eskiden Tweaker ile hazır OC ile kullandım, karta ahım şahım yüklenmedim.
Sanırım miadı doldu bakalım ilk defa başıma geliyor ne olacak sonucu ben de merak ediyorum. Cevap için teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı