GTX 780 veya R9 290 550W Yeterlimi ?

• Konuyu başlatan Gamiurams
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 29
  • Görüntüleme 5.297
G

Gamiurams

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar. Bugün Vatan Bilgisayara gittim. Bilgisayar toplayacaktım. Çalışan kadın topladı. GTX 780 + Corsair 200R 550W alacaktım. Kadın çıldırdı. Yok yetmez falan diye. Bana GIGABYTE SUMO 700W al dedi. Yav ablacım ben SLI veya CROSSFIRE yapmayacağım dedim. Yok sen yinede 700W al dedi. Yav sizce gerçekten yetmez mi ? Corsair 200R sadeliğinden çok sevdim. Ayrıca ucuz. 300TL. SUMO da güzel. Fakat 550TL. Bütçemi aşıyor. R9 290 kutusunu gösteriyor. Bak burada en az 750W alın yazıyor diyor. Deli oldum o yav. Dedim bari Zalman Z3 Plus + 700W PSu alayım bari. O mini kasa ne anakart ne ekran kartı sığar dedi. Ben sığar dedim. Kadın gel o zaman dedi aldık kartıda açtı orda anakartı kasaya koyup gösterdi. Fakat Zalman Z3 yoktu bende Cooler Master KC380 ile zaten aynı boyutta dedim. Ona koydu ekran kartı sığmadı. Yav kadını vallaha boğazlayacaktım. Bir yardımcı olun arkadaşlar.

Alacağım sistem şu şekildeydi:

- CORSAIR 200R 550W
- MSI Z97 PC MATE
- CORSAIR 8GB 1600Mhz CL9
- INTEL i7 4790
- ASUS GTX 780 Direct Cu II
- WD CAVIAR BLUE 1TB 7200RPM

Ben de sevmiştim 200R 550VS'i; ama işimi sağlama almak için 550'den fazla almam gerekir diye düşündüm biraz araştırdıktan sonra. Zalman Z3 Plus ile birlikte Zalman ZM700-GLX aldım, fiyatı da uygun geldi, geliştirmeye de açık olmuş oldu. Bence sen de düşünebilirsin bu ikiliyi; ama kasaya sığmama olayı ile ilgili bir şey diyemeyeceğim.

12.jpg
Z3 plus kasaya sığmayacak kart yok 36 cm ekran kartı yeri var.

R9 290 a yeterli olmayabilir fakat Gtx 780 e de ucu ucuna yetecektir çünkü güç kaynağı 80 plus değil ve R9 290 Gtx 780 e göre biraz daha fazla elektrik çekiyor. Corsair Cx600 yeterli olacaktır.

Kadın haklı niye boğazlıyorsun ki.. Sen o kasayı alırsan o sisteme 2-3 güne ekran kartını filan yakarsın. Adam gibi kasa alın kardeşim. Yanacak sonra paranız boşa gidecek, hiç hava akımı diye birşey duydun mu kasada. Hem en az 600 W olması lazım. Sumo Y gayet iyi...

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı