GTX 950 sisteme upgrade önerisi

BrianClough

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar, yıllardır kullandığım kasam artık çağın çok gerisinde kaldığı için yükseltmek istiyorum. Ekran kartı ve işlemci kesin değişecek ama maliyetten kısmak adına mümkünse SSD, kasa ve Power'ı korumak istiyorum. (anakart da değişecektir muhtemelen)

Kasa alacağım zaman çok araştırmıştım parçalara hakim sayılırdım ama zaman geçtikçe destek alacağım bir durumdayım bundan dolayı da önerilerinizi bekliyorum.

Intel ve NVIDIA'dan devam etmek istiyorum. Düşündüğüm ekran kartı 5060 Ti 16 GB ama önerilere de açığım. (https://www.itopya.com/asus-tuf-gam...gb-oc-gddr7-dlss-4-128-bit-ekran-karti_u28992)

mevcut parçalarım:

Ekran kartı.
MSI GTX 950

İşlemci.
Intel i5 10500 CPU 3.1 GHz

Anakart.
MSI B460M Pro-VDH Wi-Fi

RAM.
G.Skill Ripjaws DDR4 4 GB RAM X2

SSD.
WD blue 1 TB 3D NAND SSD

Kasa.
Zalman Z3 Plus kasa

Power Supply.
XPG Pylon 80 Plus 550 Bronze

5060 Ti 16 GB'a o para verilmez. Aynı paraya 9070 XT gibi bir canavar alınabiliyor halihazırda.

PSU'nu değiştirmen şart 550W yetersiz kalır. RAM'lerin de berbat ötesi 2 tane 4 GB görünce kendimden geçtim nasıl kullanabildi diye.

Total bütçen nedir? Ekran kartı - RAM - PSU değişimi şart onu direkt söyleyeyim.

5060 Ti 16 GB'a o para verilmez. Aynı paraya 9070 XT gibi bir canavar alınabiliyor halihazırda.

PSU'nu değiştirmen şart 550W yetersiz kalır. RAM'lerin de berbat ötesi 2 tane 4 GB görünce kendimden geçtim nasıl kullanabildi diye.

Total bütçen nedir? Ekran kartı - RAM - PSU değişimi şart onu direkt söyleyeyim.

2015'te toplamıştım, aradan geçti 10 sene:) Aşırı oyun oynamadığım için arada arızadan kaynaklı anakart, power ve işlemci değişti yalnızca. FC 25'i falan hala açıyordu iş görüyordu ama yükseltme zamanı geldi.

Açıkçası yazdığım gibi olabiliyorsa anakart, kasa, SSD kalsın istiyorum. Sanırım 50-60 arası olur gibi bütçem.

60K'ya direkt hazır sistem olarak bunu al elindekileri de 2. elde satarsın. Sadece elindeki SSD'yi depolama için kullanırsın oyunlarını falan atarsın gerisini sat gitsin.

Anakart: B650M-R

RAM: Lexar Thor 2X16 RGB 6000MHz

SSD: Klevv C930 1 TB

Bu şekilde özelleştir toplamda 55.285 TL tutuyor.

60K'ya direkt hazır sistem olarak bunu al elindekileri de 2. elde satarsın. Sadece elindeki SSD'yi depolama için kullanırsın oyunlarını falan atarsın gerisini sat gitsin.

Anakart: B650M-R

RAM: Lexar Thor 2X16 RGB 6000MHz

SSD: Klevv C930 1 TB

Bu şekilde özelleştir toplamda 55.285 TL tutuyor.
Çok sağ ol desteğin için, dediğin gibi yapmak daha mantıklı sanırım. Teşekkür ederim 🙌

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı