GTX 950 Witcher 3 Kasma

DeCrowen

Hectopat
Daha fazla  
Ekran kartı: Nvidia GTX950M
İşlemci: i7-4720HQ
Ram:8gb

Ekran karıt dahil tüm güncellemeler yapılmış, sistem Windows 10 ama Witcher 3'de low ayarlarda dahi 30 fps'ye zor ulaşıyor. Normal olmaması lazım, sorun ne olabilir?

Windows 10 yüklemeden önce kasma problemim olmadıysa sorun yeni işletim sisteminde olabilir. Witcher 3'ün windows 10 ile optimize olup olmadığını araştırmak lazım. Ben win 8.1 kullanıcısıyım sistemim, senin sisteminden düşük akıcı bir şekilde oynayabiliyorum.(Anakart bios güncellemesi varsa kontrol etsen belki işe yarayabilir.)

Bu ayarları yap. Açık alanda 40 FPS alırsın. :)

VSycn - On
Minumum Frames Per Second - 60
Resolution - 1600x900
Display Mode - Full Screen
NVIDIA Hairworks - Off
Number of Background Characters - High
Shadow Quality - Medium
Terrain Quality - High
Water Quality - High
Grass Density - High
Texture Quality - High
Foliage Visibility Range - Medium
Detail Level - Medium
Hardware Cursor - Off

Motion Blur - Off
Blur - Off
Anti-Aliasing - On
Bloom - On
Sharpening - On
Ambient Occlusion - SSAO
Depth of Field - Off
Chromatic Aberration - Off
Vignetting - Off
Light Shafts - On

Son olarak, oyunun, bios'un, sürücülerin ve firmware'in güncel olduğundan emin ol. :) Sıcaklık değerlerini de paylaş. Windows 10 içinde temiz kurulum yap.

Öncelikle laptop güç ayarlarına bakmanı öneririm. Güç tasarrufu modunda ise işlemciyi ve grafik kartını kısacaktır. Ayrıca hangi grafik kartı ile oyunu açtığına bir bak. Çift ekran kartı olduğu için işlemci üzerindeki intel hd grafik kartı ile açmış olabilirsin. Haliyle kasacaktır. Bundan sonra arkadaşların dediği ayarları kontrol edebilirsin.

Windows 10 henüz çok yeni olduğu için oyunlarda ufak tefek sorunlar yaratabiliyor. İlk önce kasada toz varsa temizleyin ve işlemcinin termal macununu yenileyin. Bütün sürücüleri ve windows güncellemelerini yapın eğer sorun devam ederse birde Windows 8.1' de deneyin ayrıca The Witcher 3 oyununun güncellemeleri kurulumu onuda kontrol edin.

GTX 950"M" Ekran kartı masaüstü GTX 750 Ti modelinden daha düşük güçte olduğundan dolayı bazı oyunlarda yetersiz kalması muhtemel. Yine de öncelikle güç ayarlarını kontrol edin sonrasında oyunu intel ekran kartı ile açmadığınızdan emin olun.

O ekran kartıyla low ayarda kalmanız mümkün değil. Tavsiye çözümler:

1-Güç Seçenekleri > Yüksek Performans.
2-Anakart bios kontrolü.
3-Ekran kartı sürücüsünü tamamen kaldırarak en yeni beta sürümü indirmek.
4-Oyun kısayoluna sağ tık > Oyunun açılacağı ekran kartı seçimi > GTX 950M.
5-Chipset sürücüleri kontrolü.
6-Windows güncellemeleri kontrolü.
7-Oyun güncellemeleri kontrolü.
8-Windows 10 yerine Windows 8 yada Windows 7 kurarak onlarda denemek.

Oyun intel ile çalışıyordur.Nvidia denetim masasından oyunun kısayolunu seçip nvidia grafik işlemcisini seçin veya oyunun kısayoluna sağ tık yapıp grafik işlemci/yükske performanslı ile çalıştır seçeneğine bas.

Eğer korsan ise optimus tanımıyor ve böylece ekran kartı devreye girmiyordur. Ve sanmıyorum grafik işlemcisini seçmenin işe yarayacağını.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı