Çözüldü GTX 950M ekran kartı oyunlarda devre dışı kalıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ertegi

Decapat
Asus X550VX Bu sorun hakkında o kadar muzdarip durumdayım ki anlatamam. Normalde bilgisayarı ilk açtığım zaman Nvidia denetim masası bu şekilde görünmekte. GeForce Experience bu şekilde görünmekte:

xex.png

önce.png

Herhangi bir oyuna girdiğimde Nvidia ekran kartını kullanıyor isem, anında ekranda kararma ve Nvidia ekran kartı devre dışı kalıyor. PhysX yapılandırması sekmesi yok oluyor. GeForce Experience'te ise tamamen görüntüler yok oluyor. Ne yaptıysam çözemedim bu durumu, yardımcı olabilecek varsa sorunum çözüldüğü taktirde o kadar mutlu olurum ki anlatamam.

sonra.png
sonraex.png

Bu konu hakkında bilgi olan var mı acaba?

Son düzenleme:
DDU uygulaması ile güvenli moda alıp grafik driverini kaldırın ve sıfırdan temiz kurulum yapın. Atmış olduğunuz ikinci resimdeki "Tercih edilen grafik işlemci" kısmını otomatik değil Nvidia grafik sürücüsü olarak seçin. Aynı resimdeki "Program ayarları" kısmına gelip oradaki listeye tüm oynadığınız oyunları ve uygulamaları ekleyin.

DDU uygulaması ile güvenli moda alıp grafik driverini kaldırın ve sıfırdan temiz kurulum yapın. Atmış olduğunuz ikinci resimdeki "Tercih edilen grafik işlemci" kısmını otomatik değil Nvidia grafik sürücüsü olarak seçin. Aynı resimdeki "Program ayarları" kısmına gelip oradaki listeye tüm oynadığınız oyunları ve uygulamaları ekleyin.

Malesef dediğiniz her şeyi yaptım.Tercih edilen grafikte nvidiayı seçtiğim zaman browser açtığım zaman bile takılmalar olabiliyor zaten direk siyah ekran olup deaktif duruma giriyor.

Malesef dediğiniz her şeyi yaptım.Tercih edilen grafikte nvidiayı seçtiğim zaman browser açtığım zaman bile takılmalar olabiliyor zaten direk siyah ekran olup deaktif duruma giriyor.

Kesin konuşmayayım fakat ekran kartınızda bir arıza olabilir hocam, dediğiniz durum çok anormal geldi. Ben olsam bu sorunu her şeyi deneyip çözemediysem format atmayı denerdim. Belki başka yardımcı olabilecek arkadaşlar da çıkar.

Kesin konuşmayayım fakat ekran kartınızda bir arıza olabilir hocam, dediğiniz durum çok anormal geldi. Ben olsam bu sorunu her şeyi deneyip çözemediysem format atmayı denerdim. Belki başka yardımcı olabilecek arkadaşlar da çıkar.

Düşünceniz için çok teşekkür ederim. Donanım konusunda şuan yaklaşık 2 haftalık ekran kartı takılı ve dün format atıldı kendisine. Çevremdeki nerdeyse bütün bilgisayar tamiri yapan yerlere gittim. Kime sorduysam bir çözüm bulamadı. Üniversite bitince yakıcam en sonunda 3 yıldır ne çektiğimi bir ben biliyorum kafayı yemek üzereyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı