Gtx 960 4G Sistemde GTA V Kasma Sorunu

Letss Enemy

Hectopat
Daha fazla  
GTA 5'de kasma sorunları yaşıyorum.

Sistemim:
  • Msi B150 Gaming M3
  • Msi Geforce Gtx 960 4G
  • 2X4 Kingston Ram DDR4
  • 1TB Seagate HDD
  • İntel i5 6500 Skylake

Bu sistemle oyunda Very High ayarlarda 60FPS üstü alırken ani fps düşüşleri oluyor nedenini bilmiyorum. Görev yöneticisinden baktım GTA V en fazla 2.5GB ram kullanıyor.Ancak oyunda MSI Afterburner'ın yani Technopat ekibinin kullandığı FPS gösterme sayacını kullanıyorum. Orda ''RAM'' kullanımını gösteren bir yer var.Orası 5900'e kadar kasma yok 6000'e geliyor ve kasmalar başlıyor. Anlamadığım şey ise Görev Yöneticisi 2.5GB kullandığını gösteriyor. Toplam ise 6GB gözüküyor.Galiba o bilgisayarın kullandığı toplam RAM'i gösteriyor. Hadi diyelim ki öyle GTA V 2.5 ve ya 3GB RAM kullanıyor.Peki bilgisayarım arkada 3GB RAM'i ne yapıyor. Ayrıca bu geriye kalan 2GB RAM nerede neden kasmalar yaşıyorum hala anlamış değilim. O kadar paramı biriktirip bilgisayar topladım GTA V aldım ancak sonu yine hüsran.He bu arada bazı arkadaşlar sorucaktır muhtemelen ısı değerlerim düşük fanları yüksekte çalıştırıyorum işlemci ekran kartı 40 dereceyi geçmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Driverlar da güncel mi ? Eğer değilse bir update et derim. Bir başka firkim de GTA5 hala daha geliştirilmekte yani bu fps düşüşleri anormal gelse de birkaç optimizasyon sorunu da olabilir. Başka oyunlarda da böyle bir şey oluyorsa ona göre düşünürüm ancak aklıma bunlar geldi şimdilik.

GTA 5 gelişmekte olan bir oyun. Fakat eğer güncelse o sistemle droplanma imkanı yok. Benim işlemcim x4 620 ve gtx 950 ekran kartım + 8gb kingston 1600 mhz hyperx fury. Bu sistemde darboğaz oluyor ama bu sistemde bile drop yapmayacak kadar geliştirilen bir oyun GTA 5.
Tavsiyelerim oyunu güncellemeniz. Bios, driver vb. sisteminizi güncellemeniz. Eğer windows 10 kullanıyorsanız güncelleyin. O kadar eski bir işletim sistemi olmadığı için durmadan güncellemeler geliyor. Bilgisayarı kapatıp içindeki elektriği power tuşuna basarak aldıktan sonra bileşenleri çıkartıp tekrar takmanızı öneririm. Hala düzelmezse formata başvurun. Belirtmemişsiniz fakat HDD'nin dolu olması, RPM i az olması, önbelleğinin az olması da buna sebep olabilir. Hala düzelmezse de MSI Afetrburner ile video çekin shadowplayden buraya yükleyin. Bir bakalım donanımsal bir sorun olabilir.

Tüm ayarlar "Very High" + MSAA 2x'te ortalama 56 FPS alıyorum. FPS, çimli bir alana gidip, aşırı hızlı kamera oynatınca en fazla 40-42'lere düşüyor. Hiç bir zaman kastığı hissedilmiyor. MSAA'yı kapatırsan, 70-80'lere çıkar. Sıcaklık olarak da ısrarla 59°C'yi geçmiyor. 2 saat kadar oynadıktan sonra en fazla 63°C gördüm.

Tüm ayarlar "Very High" + MSAA 2x'te ortalama 56 FPS alıyorum. FPS, çimli bir alana gidip, aşırı hızlı kamera oynatınca en fazla 40-42'lere düşüyor. Hiç bir zaman kastığı hissedilmiyor. MSAA'yı kapatırsan, 70-80'lere çıkar. Sıcaklık olarak da ısrarla 59°C'yi geçmiyor. 2 saat kadar oynadıktan sonra en fazla 63°C gördüm.
Teşekkürler bilgilerini bee paylaştığın için.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı