GTX 960 almakla hata mı ettim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
R9 280X Alsaydın daha iyi olurdu. FPS farkı var. Şimdi güç tüketimi falan diyorsunuzda 280X'in ısınma gibi bir sorunu yok. Güç tüketimi konusuna gelirsek, elektriği en çok rezistanslı eşyalar çekiyor, gelmiş düşük güç tüketimi diyor. Aradaki fark 4-5TL değişir faturada. Hem 3GB VRam ile ileriye dönük bir sistem olurdu. Tost makinesini 5 saat aralıksız kullanın bakın fatura nasıl halay çekerek geliyor. Sonra aman AMD sanayi elektriği yiyor demeyin lütfen. Ayrıca R9 280X veya 280'nin ısınma gibi bir sorunu yok. Toza maruz kalmıştır, hava sirkülasyonu yetersizdir veya Soğutma başarısızdır. Örnek olarak DCU II hiç üst seviye soğutmalarda gördünüz mü ? hayır, çünkü başarısız oldu.

@Emre YILDIZ dostum daha performanslı olan 280X değil miydi? 280 daha düşük kalıyor GTX960'a göre. GTX960'ın AMD tarafında ki eş değeri R9 285. Ki onu almaktansa GTX960 almak daha karlı. Düşük enerji tüketimi var , ve Nvidia'nin bir çok oyuna özel teknolojilerine sahip. HairWorks vb.

R9 285 atıyorum oyunda Ultra ayarlarda 30 FPS verebiliyorken GTX 960 45 FPS veriyor doğru. R9 280 çok az olsa da geçtiğini hatırlıyorum

@lerumma Öncelikle azarlarmış gibi tavırla yazmayı bırakın, R9 280X Tahiti GPU kullanıyor ve her şeyiyle eskimeye yüz bıraktı. Her zaman yenilik daha iyi ve daha avantajlıdır. Biraz daha FPS için 2 katı elektrik ödemeye gerek yok.

R9 285 atıyorum oyunda Ultra ayarlarda 30 FPS verebiliyorken GTX 960 45 FPS veriyor doğru. R9 280 çok az olsa da geçtiğini hatırlıyorum

@lerumma Öncelikle azarlarmış gibi tavırla yazmayı bırakın, R9 280X Tahiti GPU kullanıyor ve her şeyiyle eskimeye yüz bıraktı. Her zaman yenilik daha iyi ve daha avantajlıdır. Biraz daha FPS için 2 katı elektrik ödemeye gerek yok.
2 katı elektrikmi ? sanırım yazdıklarımı tam anlamıyla okumamışsınız. Rezistans ne demek bilmiyorsunuz galiba :)

2 katı elektrikmi ? sanırım yazdıklarımı tam anlamıyla okumamışsınız. Rezistans ne demek bilmiyorsunuz galiba :)

Rezistans'ın ne olduğunu biliyorum. 280X 250 W TDP değerine sahipken 960 120W TDP değerine sahip o yüzden 2 katı yazdım. DirectCU II soğutma üst seviye GTX 980 kartında da kullanıldı ve başarılı soğutuyor ?

Rezistans'ın ne olduğunu biliyorum. 280X 250 W TDP değerine sahipken 960 120W TDP değerine sahip o yüzden 2 katı yazdım. DirectCU II soğutma üst seviye GTX 980 kartında da kullanıldı ve başarılı soğutuyor ?
Onun Strix modeli olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım :). TDP Değerleri doğru. Fakat R9 Ve r7 Serisi hiçbir şekilde ısınmıyor. R9 280X satın alsaydı faturada 5-10 lira fark olurdu. Benim eski pentium'lu sistemim ile 120 lira fatura geliyordu. Yeni sistem aldım halen aynı fiyat geliyor :)

Onun Strix modeli olduğunu hatırlatmama gerek yok sanırım :). TDP Değerleri doğru. Fakat R9 Ve r7 Serisi hiçbir şekilde ısınmıyor. R9 280X satın alsaydı faturada 5-10 lira fark olurdu. Benim eski pentium'lu sistemim ile 120 lira fatura geliyordu. Yeni sistem aldım halen aynı fiyat geliyor :)

Canlı test etmediğim için benchmarklar üzerinden konuşuyorum, R9 280 ısınan bir kart gördüğüm kadarıyla. Strix'te DirectCU II kullanmıyorlar mıydı ? DirectCU yani ısı boruları direk GPU'ya temas ediyor Genel Asus üretimi kartlarda mevcut. R9 280X daha performanslı evet doğru, mimari eski sadece :) GTX 960 alan bir kaç insan daha vardı bu şekilde konu açan, R9 280X öneriyordum. Neyse çocuk okuyordur belki tartışmayalım, üzülmesin.

Canlı test etmediğim için benchmarklar üzerinden konuşuyorum, R9 280 ısınan bir kart gördüğüm kadarıyla. Strix'te DirectCU II kullanmıyorlar mıydı ? DirectCU yani ısı boruları direk GPU'ya temas ediyor Genel Asus üretimi kartlarda mevcut. R9 280X daha performanslı evet doğru, mimari eski sadece :) GTX 960 alan bir kaç insan daha vardı bu şekilde konu açan, R9 280X öneriyordum. Neyse çocuk okuyordur belki tartışmayalım, üzülmesin.
Hayır GTX 960 kötü bir kart değil. DirectCU II modeli var ayrı olarak iste DirectCU II Strix modeli var. Şuan Asus Strix modeli kullanmakta. Ve R9 serisi ısınsaydı çoğu kişi bunu belirtirdi zaten. Herkes bakıyor benchmarkkara ama şikayet eden yok çünkü ısılar normal.

Yani, uzun lafın kısası, sistem dwd-rw ile beraber bana 2218 liraya geldi. Sizce verdiğim paraya değdimi ? Pahalıya mı aldım ? Sistem beni 5 yıl götürür mu ? İnanın çok üzülüyorum, 2 GB 128 bit ekran kartı aldığıma, ayrıca diğer parçalar içinde görüşlerinizi istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani, uzun lafın kısası, sistem dwd-rw ile beraber bana 2218 liraya geldi.Sizce verdiğ im paraya değdimi ? Pahalıya mı aldım ? Sistem beni 5 yıl götürür mu ? İnanın çok üzülüyorum, 2 GB 128 bit ekran kartı aldığıma, ayrıca diğer parçalar içinde görüşlerinizi istiyorum.
Üzülmenize gerek yok. O bütçeye alınabilecek en iyi sistemlerden birine almışsınız. 5 sene götürür mü onu söylemek zor. Çünkü sürekli olarak yeni parçalar ve teknolojiler çıktığı için en iyi sistem bile 5 sene götürmeyebilir. Amma ve lakin sistemin belli bir süre sonra yetersiz kaldığı zaman küçük değişimler yapabilirsiniz. Toplama zaten yani parça değişimi kolay ve ucuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı