GTX 960 Anormal ısınmadan dolayı FPS kaybı

Kerim Uysal

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir bilgisayar alalı daha 1 ay oldu. Şimdiye kadar hiçbir oyunda FPS kaybı veya donma kasma yaşamadım fakat son 2 gündür oyunlar 200 FPS değerlerinden, düzensiz 45-30-35 böyle bu değerlerde oynamaya başladı. GTX 960 4G modelini kullanıyorum. MSI afterburner yazılımı ile sıcaklık değerini CS:GO üzerinden 1 saat gözden geçirdiğimde en fazla 63 dereceye çıktığını gördüm, fanlar düzgün çalışıyordu ama o bir saatin ardından oyunda ani bir FPS düşüşü meydana geldi. 200 FPS arası çalışan oyun 30-50 FPS arası gidip geliyordu ve karta elimi attığımda 60 derece değil sanki eski AMD kartları gibi 70-80 derece olduğunu fark ettim. Bu sorunu ancak Afterburner yazılımıyla fanları otomatikten sabit ve hızlı fana aldığımda kurtulabiliyorum. Sizce sorun yazılımsal mıdır yoksa donanımsal mıdır ? Dediğim gibi şimdiye kadar kart 65 dereceye bile çıksa asla donma kasma yapmazdı. Eğer sorun kartta ise mecbur garantiye göndereceğim ama değilse lütfen derdime derman olun :)

Son düzenleyen: Moderatör:
- Güvenlik yazılımlarıyla bilgisayarını tara.
- Ekran kartı sürücülerini kaldır, yeniden kur.
- Ekran kartı sürücüleri windows ile otomatik güncellenmiş olabilir eski sürümleri dene.
- Format at.

Bunların her birini yaptıktan sonra sorun devam ediyor mu diye kontrol et. Bu tür sorunlar genelde yazılımsal nedenlerden dolayı ortaya çıkıyor.

Görev yöneticisi > işlemler bölümünde tanımadığım 3-4 tane program gördüm isimleri değişik şeylerdi. Onları sırayla kapattım ve GPU kullanımı %99 dan %1 e indi. Hangi Programlar olduğunu bilmiyorum fakat virüs taramasıyla umarım kurtulurum. Çok teşekkür ederim yardımınız için. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı