GTX 960 çalışmıyor ve 3 kısa 1 uzun bip sesi geliyor

burak352352

Megapat
Daha fazla  
4-5 aydır olan bir sorun. Bazen açılırken bilgisayar bu sesi çıkarıyor genelde görüntü geliyor ama kulaklıktan ses gelmiyor, bazen de görüntü gelmiyor dediğim gibi her zaman olmuyor kapatıp açınca normal şekilde açılıyor, son zamanlarda evde bir sigorta atması durumu var ve sorun bilgisayarı gösteriyor çıkardığım zaman fişten bir sıkıntı olmuyor. 3 kısa 1 uzun bip sesi araştırdığıma göre ekran kartı sorununu işaret ediyormuş ekran kartım GTX960 2 GB MSI'ın ve 4 sene oldu. Eskidi biraz, ekran kartına hiç dokunmadım ve MSI Afterburner yüklü. Önceden kartımı görüyordu sıcaklık değerlerini falan. Şu an hangi sürümünü yüklersem yükleyim aygıt bulunamadı diyor ve değerler 0 acaba sigorta atmasının ekran kartıyla bir ilgisi olabilir mi? Genelde şu ara GTA 5 oynuyorum ve biraz fazla oynayınca FPS düşmesi sorunlarını yaşıyorum başka ekran kartım yok denemek için. Yardımcı olursanız sevinirim.

3 kısa 1 uzun bip sesi ekran kartı sorunudur.
1- Sürekli Ses - Güç kaynağı arızası
2 - Birçok kısa bip - Anakart arızası
3 - 1 uzun - Bellek tazelenmesinde hata
4 - 1 uzun 1 kısa - Anakart veya BIOS çipi arızası
5 - 1 uzun 2 kısa - Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)
6 - 1 uzun 3 kısa - Ekran kartı arızası
7 - 2 uzun 1 kısa - Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )
8 - 2 kısa - Bellek parity (eşlik) hatası9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
9 - 3 kısa - Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata
10 -4 kısa - Timer hatası
11 - 5 kısa - İşlemci hatası
12 - 6 kısa - Klavye işlemcisi hatası
13 - 7 kısa - İşlemci hatası
14 - 8 kısa - Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası
15 - 9 kısa - BIOS ROM hatası
16 - 10 kısa - CMOS okuma/yazma hatası
17 - 11 kısa - Tampon Bellek Hatası

Ekran kartında bir sorun tespit edildiği anlamına gelir. Ekran kartınız ilave güç kaynağı gerektiriyorsa, güç kaynağının yeterli watt değerini sağlayabileceğinden emin olun diyor Asus`un sitesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…