GTX 960 ile Yeterli Performans Alamama

Aldığım FPS değerleri normal mi?

  • Evet

  • Hayır / İşlemcin düşük kalıyor

  • Hayır / Başka bir sıkıntı var (lütfen yorum olarak belirtin)


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

UstaUser

Kilopat
Katılım
5 Mart 2014
Mesajlar
1.199
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Mühendisi (Hedef)
Herkese iyi günler. Uzun süre kullandığım bilgisayarımın son yükseltme işlemini de tamamlamış bulunmaktayım.

Sistemi şu şekilde oluşturdum: 1 sene önce Vatan'dan toplamış olduğum eski kasanın içindeki M5A97 R2.0 Anakart + FX 6300 İşlemci + KINGSTON 8GB Bellek + 600W Power parçalarını Inventus'tan almış olduğum Corsair 200R'ye yerleştirdim. Son olarak Amazon'dan aldığım EVGA GTX 960 SuperSC 4GB Ekran Kartı + Hyper 212 EVO İşlemci Soğutucusu + 250 GB Samsung 850 EVO SSD Disk + 2 TB WD GREEN Harddisk parçalarını ekledim. Sonuç olarak süper bir sistem oldu.

Sonuç olarak bir sıkıntım var, elde ettiğim performans beklediğim değerleri karşılamıyor. CS:GO oyununu oynamaktayım. Test amaçlı kurulumunu yapıp grafikleri son ayarlarına getirdim (çözünürlük 1600x900 60Hz - monitör eski :() ve FPS değerlerini test etmek için oyunu oynamaya başladım. FPS değeri 100-200 arasında oynamaya başladı. Ateş vs anlarında 80'e kadar düşüş gördüm. İnternette incelediğim kadarıyla başka oyuncular GTX 960 ile 200-300 FPS alıyorlar.

Sıkıntının işlemci ile ilgili olmadığını düşünsem de hazır işlemci soğutucusu varken O.C deneyeyim dedim, Al Suite II yazılımı ile işlemciyi 4.0 MHz'ye çıkarttım. FPS aralığım 120-220 değerlerine yükseldi. Ayrıca işlemci sıcaklığı kullanım esnasında 32 dereceden 37 dereceye, oyun esnasında da 37 dereceden 44-45 dereceye yükseldi. Sıcaklıklar gayet ideal gibi görünüyor.

Sizce yaşadığım sıkıntı işlemci ile mi alakalı, yoksa başka bir sorun mu var? Belki de normal değerler bu şekildedir, emin değilim. Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
MSI Afterburner ile değerleri kontrol edin lütfen.

Cevabınız için teşekkür ederim, uygulamayı kurdum. Değerleri oyun esnasında mı kontrol etmem gerekiyor? Afterburner'ı ilk defa kullandığım için program hakkında bilgim yok, nereleri incelemem gerektiğini söylerseniz sevinirim.

Çözünürlük yükseltmen lazım çözünürlük düşük olursa işlemci zorlanır vga da olsa hemen bir 1080p monitör almalısın.

Evet ben de sıkıntının monitör ile ilgili olduğunu düşünüyorum ancak elimde monitöre ayıracak bütçe kalmadı, 1 ay bekleyip Amazon üzerinden Asus 21.5' 1920x1080 VGA 1080P monitör alabilirim veya 4-5 ay bekleyip 24' HDMI bir monitör alabilirim. Beklemeye değer mi bilmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı