GTX 960 mı, GTX 1050 TI mı?

mur4tt

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Yeni sistem toplayacağım bu ay içinde arkadaşlar ancak ekran kartına halen karar veremedim.
Anakart Msi H110M Pro-VD
İşlemci i3 6098p
RAM 8 GB DDR4 HyperX Fury olacak.
Ekran kartını Msi GTX 960 Gaming GDDR 2G veya Asus GTX 1050 TI almayı düşünüyorum. Sizce hangisi alınmalı? Darboğaz yapar mı 1050TI veya 960?
Son olarak da GTA 5, H1Z1, CS:GO ve Rust gibi oyunları oynayacağım sadece.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Barış Tolon tavsiyeniz icin sag olun ancak amd almayacagim karti. GTX 960 veya 1050TI olacak kart, 1050TI darbogaz yapar diye cekiniyorum. Sadece ama yeni bir kart oldugu icin de ona yonelmek istiyorum. GTX 960'da yeterli sanirim benim gibi bir kullanici icin ama arada 35 TL fark var. GTX 960'in 2GB'lik versiyonu ile. Kafam asiri derecede karisik ve bilgisayari toplamak icin halen karar vermeyi bekliyorum.

Neden AMD kart kullanmayacaksınız ? AMD ekran kartlarında artık bir problem yok çok rahat kullanırsınız. Yok illa Nvidia kullanacağım diyorsanız 1050 TI alınmalı. Ama şunu söylemeliyim ki aralarındaki fark gerçekten fazla RX 470 almanız her türlü daha iyi olur.

Eğer GTX 1050 Ti alırsanız RX 470'den daha az performans alacaksınız. Ön yargılarınızı kırıp AMD'ye yönelin eğer illa Nvidia alacağım diyorsanız GTX 1050 Ti alın. Tavsiyem hem performans olarak hem sunduğu avantajlar olarak RX 470 almanız.

Alacagim kart acikcasi nVidia olacak. AMD ile hic iyi anilarim yok ve ciddi derecede on yargim mevcut. Anakartim Msi ve ekran kartini da Msi GTX 960 Gaming GDDR5 2G olarak secmistim normalde. 1050TI cikti ama o da Asus, acikcasi Msi versiyonu vatana gelmez ise yine GTX 960 almayi dusunuyorum ama bu darbogaz konusu halen kafami kurcaliyor. İleride sistemi upgrade yapmayi dusunmuyorum, daha dogrusu 2-3 yil sonra degistirebilirim. Oynadigim oyunlar su an icin sadece GTA 5, H1Z1, Rust ve CS:GO. Yeterli olur mu benim gibi bir kullanici icin?

İşte bu ön yargılarınız size ciddi bir performans eksikliğine sebep olacak. AMD eski AMD değil hem sürücü konusunda hem ısınma konusunda. Oynadığın oyunlara göre elindeki işlemci 2-3 yıl seni götürür. Sırf Asus diye 1050 Ti'den vazgeçip GTX 960 alınmaz. Tekrarlıyorum tavsiyem ön yargılarınızı kırıp RX 470 almanız, hem daha fazla performans alacaksınız hem daha uzun ömürlü olacak. FreeSync monitörlerin ucuzluğu, Vulkan ve DX 12 desteği, daha fazla performans gibi avantajları var.

Tavsiyeniz icin gercekten sagolun, on yargimi kirmaya calisacagim su an RX 470'i arastiriyorum. Bir sorum olacak. i3 6098p, 1050TI ile GTA 5 de CPU100 iken GPU surekli 50, 60, 80 arasi degisiyor. Ancak GTX 960 ile hem CPU hem GPU es degerde calisiyor.( 99 - 99 gibi ). Bu sekilde darbogaz olmuyor sanirim, degil mi?

İşte bu ön yargılarınız size ciddi bir performans eksikliğine sebep olacak. AMD eski AMD değil hem sürücü konusunda hem ısınma konusunda. Oynadığın oyunlara göre elindeki işlemci 2-3 yıl seni götürür. Sırf Asus diye 1050 Ti'den vazgeçip GTX 960 alınmaz. Tekrarlıyorum tavsiyem ön yargılarınızı kırıp RX 470 almanız, hem daha fazla performans alacaksınız hem daha uzun ömürlü olacak. FreeSync monitörlerin ucuzluğu, Vulkan ve DX 12 desteği, daha fazla performans gibi avantajları var.
GTX 1050 Ti ile GTX 960 arasında çok mu fark var?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı