- Makaleler
- 8
Hayır.Peki aklımda bir soru daha var. Dediğim gibi işlemci anakartın, chipsetin vs. göre OC yapılıyor. Sorum şu ki bu durum ekran kartı için de geçerli mi?
Hayır.Peki aklımda bir soru daha var. Dediğim gibi işlemci anakartın, chipsetin vs. göre OC yapılıyor. Sorum şu ki bu durum ekran kartı için de geçerli mi?
Hocam voltaja +10 verdim core clock+100 memory clock +80 su an Msi kombustor ile deniyorum.Kart ile alâkalı. Core Clock değerini biraz düşürün. Memory kısmını biraz arttırabilirsiniz. Düşük kalmış gibi geldi bana. Veya Core Clock değerini düşürmek yerine azıcık Core Voltage kısmını arttırın. Aman abartmayın sakın kartı yakmayın.
Hocam birde şu var ben şu an +12 voltaj verdim ama ben voltaj gerektiği durumlarda ne kadar voltaj arttır malıyım? Birde furmark testi artık iyice tuhaf bir hal aldı bir dk sonra filan kapanıyor ama msi kombustor çok rahat bir şekilde çalışıyor. ayrıca furmark testinde kart 67 derece dolaylarında iken msi kombustor da 55 derece civarı. Şimdi ben hangi programı dikkate almalıyım?Bilgisayarı hiç yeniden başlattınız mı? Ben olsam FPS biraz düştü diye üzülmezdim. Sonuç itibari ile en baştaki FPS'ten kaça çıktı diye bakardım. Ama önemli olan sistemin stabil çalışması. Yani mümkünse FurMark testi açık iken bir gece falan bilgisayarı teste sokun OC işleminden memun kaldığınızı düşünüyorsanız.
Belki bir şekilde arka planda ekran kartını tüketen uygulama olabilir diye.Ve bilgisayarı neden yeniden başlatayım?
Hocam azar azar arttırmam gerektiğini anladım ama azar azar dan kastınız + kaç? Mesela voltaj gerek oldu ben her gerektiğinde +5 +10 arttırıp geçeyim mi yoksa +1-2 olarak mı arttırayım?FurMark testinde 67 derece oluyorsa demek ki tam yükte kullanıyor. Voltaj konusundan şöyle bahsedeyim: Voltajı sistem stabil olana kadar azar azar arttırın. Stabil olduğundan tamamen eminseniz stabilitesi bozulana kadar düşürün ki stabil olacağı en düşük voltajda çalışsın. Veya aynı voltajda kalıp çekirdek saat hızlarını arttırabilirsiniz. Overclock işlemi sabır gerektirir bunu unutmayın.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.