GTX 960 Overclock Yapmak

Arkadaşlar Msi afterburner ile bu değerlere geldim. Default ayarlarda Furmark testinde ortalama 69 fps verdi. Bu ayarlar ile de ortalama 76 fps verdi. Ama şöyle bir sorun var. Furmark testinde bu ayarlarla program bir kaç dakika sonra kapanıyor. İlk başta aynı ayarlarla test yaparken bunu yapmıyoRdu. Bu kartın potansiyeline ulaştığım için mi yoksa Furmark ile mi alakalı. Kartın sıcaklığı %65 fan hızı ile 67 civarıydı.
Ekran Görüntüsü (2).png

Birde 76 fps nedense bu son stres testlerinde 72 fps ye düştü. Buneyden kaynaklı acaba?

Kart ile alâkalı. Core Clock değerini biraz düşürün. Memory kısmını biraz arttırabilirsiniz. Düşük kalmış gibi geldi bana. Veya Core Clock değerini düşürmek yerine azıcık Core Voltage kısmını arttırın. Aman abartmayın sakın kartı yakmayın.
Hocam voltaja +10 verdim core clock+100 memory clock +80 su an Msi kombustor ile deniyorum.
Bununla beraber power limit %108 olarak bıraktım.
Birde hocam dediğim gibi ilk başta furmark testinde 76fps verirken şu an ayarları yükseltmeme rağmen 72 de kaldı. Bir anlık olarak 76 oldu diyeceğim ama bu 10 dk lık bir test sonucu elde ettiğim bir rakamdı ve ondan sonra yaptığım bir iki test daha 76 fps vermişti. Furmark ne zaman kendini kapatmaya başladı fps de bir anormal oldu.

Bilgisayarı hiç yeniden başlattınız mı? Ben olsam FPS biraz düştü diye üzülmezdim. Sonuç itibari ile en baştaki FPS'ten kaça çıktı diye bakardım. Ama önemli olan sistemin stabil çalışması. Yani mümkünse FurMark testi açık iken bir gece falan bilgisayarı teste sokun OC işleminden memun kaldığınızı düşünüyorsanız.

Bilgisayarı hiç yeniden başlattınız mı? Ben olsam FPS biraz düştü diye üzülmezdim. Sonuç itibari ile en baştaki FPS'ten kaça çıktı diye bakardım. Ama önemli olan sistemin stabil çalışması. Yani mümkünse FurMark testi açık iken bir gece falan bilgisayarı teste sokun OC işleminden memun kaldığınızı düşünüyorsanız.
Hocam birde şu var ben şu an +12 voltaj verdim ama ben voltaj gerektiği durumlarda ne kadar voltaj arttır malıyım? Birde furmark testi artık iyice tuhaf bir hal aldı bir dk sonra filan kapanıyor ama msi kombustor çok rahat bir şekilde çalışıyor. ayrıca furmark testinde kart 67 derece dolaylarında iken msi kombustor da 55 derece civarı. Şimdi ben hangi programı dikkate almalıyım?
Ve bilgisayarı neden yeniden başlatayım?

FurMark testinde 67 derece oluyorsa demek ki tam yükte kullanıyor. Voltaj konusundan şöyle bahsedeyim: Voltajı sistem stabil olana kadar azar azar arttırın. Stabil olduğundan tamamen eminseniz stabilitesi bozulana kadar düşürün ki stabil olacağı en düşük voltajda çalışsın. Veya aynı voltajda kalıp çekirdek saat hızlarını arttırabilirsiniz. Overclock işlemi sabır gerektirir bunu unutmayın.
Ve bilgisayarı neden yeniden başlatayım?
Belki bir şekilde arka planda ekran kartını tüketen uygulama olabilir diye.

FurMark testinde 67 derece oluyorsa demek ki tam yükte kullanıyor. Voltaj konusundan şöyle bahsedeyim: Voltajı sistem stabil olana kadar azar azar arttırın. Stabil olduğundan tamamen eminseniz stabilitesi bozulana kadar düşürün ki stabil olacağı en düşük voltajda çalışsın. Veya aynı voltajda kalıp çekirdek saat hızlarını arttırabilirsiniz. Overclock işlemi sabır gerektirir bunu unutmayın.
Hocam azar azar arttırmam gerektiğini anladım ama azar azar dan kastınız + kaç? Mesela voltaj gerek oldu ben her gerektiğinde +5 +10 arttırıp geçeyim mi yoksa +1-2 olarak mı arttırayım?
Ve şu an ayarları default yaptım ve furmark sorunsuz çalışıyor. Bu benim oc denememin başarısız olduğu anlamına mı geliyor?

Bir şey daha soracağım hocam 😁 . Fps belli bir noktadan sonra eğer artış göstermez ise ayarları daha fazla zorlamam mantıklı olur mu? Yani ben şu an furmark testinde 72 fps alıyorum. Eğer bunu verdiğim tüm voltaj vs. ye rağmen arttıramaz isem eski ayarlarına mı dönmeliyim. Yani kartın fps noktaında tüm potansiyelini kullanmak gibi bir noktaya gelmek mümkün mü?
Çünkü şu an 72 fps de takılı kaldım ve bu bana default ayarlara göre furmark testinde 2-3 fps sağladı. O yüzden 76 fps ye o kadar üzüldüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı