GTX 960 Oyunlarda Düşük FPS sorunu

Casper23

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Yaşadığım sorunu sizler ile paylaşmak istiyorum. Öncelikle sistemimi söyleyeyim;
X4 860k işlemci
GTX 960 ekran kartı
8 GB 1866 RAM
Yaşadığım sorun başlıkta da belirttiğim gibi düşük FPS alıyorum sorunu nedir acaba? Darboğaz falan mı oluyor? Özelikle ETS 2'de düşük FPS alıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kaç FPS alıyorsunuz?

bugün baktım ne gpu ne de cpu tam zorlanmıyor aslında ikisi de %70 civarlarında çalışıyor yani zorlanma felan da yok

Zorlama dememmek gerekir tam performans vermiyo demek gerekir

Ekran kartı %99 kullanılması gerekir 960 bu oyunda tam performans vermesi gerekir sürücüleri güncelleyin geforce experience indirerek ekran kartı sürücülerini güncel tutabilirsiniz ve oyunları optimize edebilirsiniz

Darboğaz o yüzdeye bakılmaz kullanımını gösterir o yüzde ve Recep Baltaş Intel Pentium ile Titan X çalıştırdı. Recep Baltaş Titan X ile Minecraft oynarken yüzde yetmişti ve GPU kullanımı gayet düşük çünkü Minecraft fazla yormuyor demişti.
@Recep Baltaş

1.'si şuan kimse minecraft'tan bahsetmiyor. 2.'si darboğaz CPU kullanımının yüzde yüz ve dolaylarında seyretmesiyle GPU'ya güç yetirememesi ve dolayısıyla da FPS kaybedilmesidir. Titan X çok güçlü bir kart. Eğer oyunlarda grafik ayarlarını yükseltirseniz işlemciye binen yükü azaltıp GPU'ya binen yükü arttırırsınız ve bu şekilde darboğazın önüne az veya çok geçilebilir.

Doğru ancak burada gta 5 gibi oyunlardan soz ediliyor ve bu oyunlarda sadece güçlü ekran kartları %99 kullanmıyor 1070 1080 gibi kartlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…