GTX 960 tabanlı sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Son Anka

Kilopat
Katılım
20 Eylül 2015
Mesajlar
667
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler. Technopatın yaptığı Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberin de olan sistem oldukça hoşuma gitti ve birkaç kendimce değişiklik yaparak sistemi topladım ve bazı sorularım var bununla ilgili sistemi aşağıda soruları en alta bulabilirsiniz. Teşekkürler.

Toplam maliyet = 2 286,43 TL

Yada bunu ekle ekran kartı olarak = Asus GTX960 ROG STRIX OC EDITION GDDR5 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı

Toplam maliyet = 2 407,29 TL

Yada 240 gblik bunu alabilirsin Sandisk SSD Plus 240GB 520MB-350MB/s Sata3 2.5" SSD Fiyatı

Toplam maliyet = 2 537,29 TL


Not = Sistemin temel parça mantığı buradan alınmıştır Uygun Fiyatlı Oyun Bilgisayarı Toplama Rehberi Bölüm 1 - Technopat burda ki sistemden farklı olarak ekran kartı, SSD, HDD ve değişti.


Sorularım şunlar

1 - GTX960'ın 4 GB versionunu mu yoksa 2 GB versionunu mu almalıyım ? Arada ki fiyat farkını verdiğime değer mi ? (GTX970 vs alınmayacaktır 300-400 ekle GTX970 al falan gibi öneriler gelmesin lütfen bütçe budur)

2 - 120 GB SSD işimi görür mü yoksa 240 GB mi almalıyım arada ki fiyat farkını verdiğime değer mi ?

3 - Kasa Technopat'ın hazırladığı uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama rehberinde ki kasadır ancak orada GTX 750 ti kullanılmıştı GTX 960 ile arasında 60 watt güç harcama farkı var yani yaklaşık 120 watt harcıyor PSU güç olarak yeterli olur mu ?

4 - Cooler-master-blizzard-t2-mini stokta yok hemde hiç bir yerde aynı ya da yakın fiyata aynı yada yakın performanslı bir işlemci soğutucu var mı bildiğiniz ? İntel-pentium-g3258 ile uyumlu olacak tabi ki.

5 - Ekran kartı anakart arasında bir sorun yaşar mıyım acaba? Çünkü GTX750 ti'den bir kaç segment yüksek bir kart hem nesil hem özellik olarak.

6 - 2 GB'lik GTX960'dan VGA portu çıkıyormuş yanılmıyorsam ancak 4GB'lik versiondan çıkıp çıkmadığını bilmiyorum. Çıkıyor mu acaba çünkü VGA monitör kullanıyorum hala umarım VGA monitörde bir sorun teşkil etmez. ( Hayır yeni mönitör almayacağım. )

Konu hakkında özellikle işlemci + anakart kombinasyonu hakkında bilgisi olmayanlar yorum yapmazsa ya da yukarıda verdiğim Technopat'a ait konuyu izlemeden incelemeden yorum yapmazlarsa sevinirim. Sistemi en kısa zaman içinde toplayacağım bu yüzden biraz acil gibi konu. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kendin sistem toplamadan önce bize danışabilirsin. 2500 TL bütçen var galiba.
Bu sistem çok daha fazla performans verecektir.
Ekran Alıntısı.PNG
 
Biri konuyu kilitleyebilir mi kendi sistemi mi topladım recep baltaşda onayladı sağolsun :)
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı