GTX 960 tamir vs RX 580 almak

Arkadaşlar deme bence. Darboğaz yapacağını savunan bir kişi var sadece :)
Kendiniz de belirtmişsiniz. Çok nadir de olsa darboğaz yapacaktır diyerek, darboğaz yapacağını savunan kişi olarak sadece beni göstermeniz aşırı gülünç.

Kendiniz de belirtmişsiniz. Çok nadir de olsa darboğaz yapacaktır diyerek, darboğaz yapacağını savunan kişi olarak sadece beni göstermeniz aşırı gülünç.

Çok nadir ile direkt darboğaz yapar demek arasında dağlar kadar fark var. Mesela çok nadirden kasıt Battlefield Online. Ama darboğaz yapar demek ile nadiren yapar demek aynı şey değil. Eğer benim dediğimi demek istiyorsanız sizde nadiren sözcüğünü ilave etmeliydiniz. Saygılar.

Çok teşekkür ederim fikirler için fakat elimde sadece ekran kartı için para olur sanırım yazın çalışınca. Bu arada öğrenciyim ve part time çalışacağım. Yani 1600 TL falan geçecek elime. Bu fiyata RX580 düşündüm ama darboğaz nedir bilmiyorum açıklar mısınız?

Çok teşekkür ederim fikirler için fakat elimde sadece ekran kartı için para olur sanırım yazın çalışınca. Bu arada öğrenciyim ve part time çalışacağım. Yani 1600 TL falan geçecek elime. Bu fiyata RX580 düşündüm ama darboğaz nedir bilmiyorum açıklar mısınız?
Darboğaz işlemcinin ekran kartına yetmemesidir. Darboğaz fazlalaştıkça ani fps düşüşleri "droplar" meydana gelir. Ortada oyun zevki kalmaz.

Darboğaz kısaca tıkanıklık yada tıkanma anlamına gelir. Darboğaz sadece işlemciden, ekran kartından olmaz harddisk ve ramden de olur. Şurdan anlarız darboğaz olup olmadığını, ekran kartı harici bir bileşen eğer kullanım yüzdesi olarak sınırda ise(%99) orada darboğaz vardır. Dahada açayım işlemci ekran kartı darboğazı olarak örnek vericem. İşlemci kullanımın %99 ama ekran kartı %80 dir. Burada işlemci tam yük veriyor ama ekran kartını tam besleyemiyor olur yani bu darboğaz anlamına gelir. Benim COD Warzone oyununda yaşadığım darboğazdan örnek vereyim. İşlemci ekran kartı kullanım yüzdesi normal ama oyunda çok fps dropu var. Açıp baktığımda RAM'in 7900 MB kullanımda olduğunu görüyorum. Ve benim 8 GB Ram'im var yani ben bu oyunda ne işlemci ne ekran kartı sadece RAM darboğazı yiyorum. Umarım doğru aktarabilmişimdir.

İşlemcin darboğaz yapar. Ryzen 5 1600 AF, B450M S2H alırsın 1100 e. Satarsın İşlemci, Anakart ve RAM üçlüsünü oradan ekran kartı parası çıkar. İkinci el RX 570, GTX 970 alabilirsin. Çünkü GTX 960 üstü doğru dürüst çalışmaz zaten.

İşlemcin çok nadir olsa da darboğaz yapar. Ama bu kafaya takılacak bir durum değil. Sen GTX1060 ayarında ekran kartını rahatlıkla alıp kullanırsın. Dert yapma.
İşlemcin çok nadir olsa da darboğaz yapar. Ama bu kafaya takılacak bir durum değil. Sen GTX1060 ayarında ekran kartını rahatlıkla alıp kullanırsın. Dert yapma.

Bu arada imzama bakarsan eğer ben 4. nesil i5 ile 1050 Ti kullanıyorum.

Bu arada imzama bakarsan eğer ben 4. nesil i5 ile 1050 Ti kullanıyorum.

Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Yani çok sistem gerektirmeyen oyunlarda dert olmaz mı diyorsun? Çünkü ben CS:GO gibi oyunlar oynuyorum ve CS:GO'da darboğaz olursa kafayı yerim.

Çok teşekkür ederim içim rahatladı. Yani çok sistem gerektirmeyen oyunlarda dert olmaz mı diyorsun? Çünkü ben CS:GO gibi oyunlar oynuyorum ve CS:GO'da darboğaz olursa kafayı yerim.
CSGO işlemci isteyen bir oyun. Çoğu online oyun işlemci gücü ister. Ekran kartı da önemli tabi ki ama bu tür oyunlar işlemci bazlı çalışırlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı