GTX 960 ve Amd 8320'li Sitem Toplama

coolboy

Hectopat
Daha fazla  
Herkese Merhaba! Arkadaşımın evinde internet olmadığı için bana içinde 'İLLEDE' Amd olan bir sistem toplamamı istedi bende onun için topladığım sistemi bir de size sorayım dedim. OC yi evine internet bağlatınca Technopatın 8320 OC rehberine bakarak yapmasını söyleyeceğim.

Amd FX 8320
Msi 970 Gaming (Anakart)
Asus GTX 960
Gskill 4x2GB 1866 Mhz
CM Hyper T4
Hıgh Power 600W +80 PSU
Seagate 1TB 7200rpm
Zalman Z3Plus
Asus VS228NE

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

Lütfen sizde bakın!

oyun içinse sistem güzel sorun yaşamaz. OC yi gerek duymadıkça yapmasına gerek yok. SSD de ekleme imkanınız varsa çok iyi olur.

Sahip olduğun para az ise amd her zaman daha iyi seçimdir. Para sıkıntı yoksa intel seçmelisin zaten.

RAM'i 1600 MHZ seçin. Sistemin geri kalanı uyumlu. Arkadaşınız(!) AMD ısrarından vazgeçerse ona daha mantıklı bir sistem önerebilirim.

1866Mhz AMD de daha performanslı çalışıyormuş. Neyse, testlere baktım ve intel'e geri döndüm. PC Mate ile i5 4460 lı sistem söyledim. Ekran kartıda Sapphire 280x Vapor-X Tri-X çok daha performanslı bir kartmış.

@coolboy Bütçe yeterliyse GTX 970 alabilirsiniz. GTX 960 ve 280x arasında 280x daha performanslıdır.

Maalesef GTX 970 anca ikici elle oluyor arkadaşın bütçesine göre. O zaman çakıyorum Sapphire R9 280x Vapo-X Tri-X i. Bazı arkadaşlar genel itibari ile Sapphire markasını tercih etmiyorlar. Bazıları R9 3xx serisi kapıdayken AMD kart alınmaz diyorlar? Bence R9 3xx pahalı olacak. Bu ve Sapphire konusunda ne düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı