GTX 960 ve i3 4130 oyunlarda FPS düşmesi

Canaliş

Decapat
Arkadaşlar FIFA 20, Resident Evil 7 ve birkaç oyunda acayip şekilde drop oluyor, sebebi neden kaynaklıdır? Ben RAM olduğunu düşünüyorum. Çünkü MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde oyunların 5.6-5.8 arası RAM kullandığını görüyorum, sorun bu olabilir mi sizce? Sistem özelliklerim şöyle:
  • ASUS GTX 960 ROG STRIX 2 GB
  • Intel i3 4130 3.40 GHz
  • 6 GB RAM
  • 500 harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar FIFA 20, Resident Evil 7 ve birkaç oyunda acayip şekilde drop oluyor, sebebi neden kaynaklıdır? Ben RAM olduğunu düşünüyorum. Çünkü MSI Afterburner ile kontrol ettiğimde oyunların 5.6-5.8 arası RAM kullandığını görüyorum, sorun bu olabilir mi sizce? Sistem özelliklerim şöyle:
  • ASUS GTX 960 ROG STRIX 2 GB
  • Intel i3 4130 3.40 GHz
  • 6 GB RAM
  • 500 harddisk
8 GB RAM bile artık yetersiz dostum. 6 GB fazlasıyla yetersiz, işlemcin eski ve güçlü değil. Ektan kartın'ın da artık vadesi doluyor. Sistem güncellemesi yapman gerekli. Öncelikle 6 GB olan RAM'ini 8 değil, direkt olarak 16 GB'ye güncelle, 8+8 GB kombinasyonu ile. Anakartını sanırım 1150 Pin destekliyor. İşlemci olarak 1150 Pin'in maksimum desteklediği işlemci I7 4790K'dır, RAM takviyesinden sonra İ7 4790 veya İ7 4790K alırsan iyi olur işlemci eski ama çoğu yeni nesil işlemciden çok daha kuvvetli bir işlemci. Ekran kartın şimdilik seni idare eder, onu en son güncellersin. Önericeklerim bu kadar.

RAM kaynaklı gibi duruyor. Arkadaşın da dediği gibi 16 GB'a yükseltirseniz iyi olacaktır ancak 8 de bir süre daha yeterli olur. Ayrıca bana kalırsa işlemci yükseltmek yerine 10. nesil işlemcilerle F/P bir sistem toplamak daha mantıklı olur.

Aslında herkes sistem değişikliği demiş ama gayette oyunlarda iyi FPS alıyorum 1600*900 çözünürlükte drop olmadığı sürece bu sistem bana yeterli sadece sorunun kaynağını öğrenmeye çalışıyorum şu an yükseltme sadece RAM'de yapabilirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı