GTX 960 ve Q6600 sistem oyunlarda FPS sorunu

MuratKeskin

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Bilgi İşlem Sorumlusu
Arkadaşlar benim eski PC'ye var olan sistem üzerine yükseltme yaptım.
Sistem şu şekildedir;
Ama BF4 yükledim oyun bariz kasıyor ve de RAM kullanımı 2.5-3 GB arası. HDD sürekli aktif olarak ışığı yanıyor %99-%100 çalışıyor. İşlemci kullanımı %85-%90 aralarında oynuyor. BF4 harici Vindictus diye oyun oynuyorum onda da anlık donmalar yaşıyorum. Problemim ne olabilir bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İntel Q6600 işlemci
MSI GTX 960 Gaming 2g
Asus P5B-MX Anakart
3g GB RAM
XIGMATEK Asgard 381 Pure Black 500w kasa
Seagete 320 GB HDD
Win 8.1 64 bit Single Language
Sistem şu şekildedir.
1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
oc yapma konusunda bilgim yok malesef anakart üzerinden yapılıyor sanırım ama işlemci eski elime almaktan korkuyorum. alternatif çözüm önerisi var mı ?
Alternatif çözümde seçenek ekran kartınıza uygun güncel anakart işlemci ram güncellemesi olabilir. Ekran kartınız güncel diğer sistem parçaları eski, muhtelemen sorununuzun nedeni bu.

Korkmana gerek yok. Anakart yanlış bir şey yaparsan kendini korur, ayarları varsayılana alır. BIOS'unun O.C menüsünün resimlerini at. Yeni konu aç. Yardımcı olmaya çalışalım.
Ben de 2.83 GHz'den 3.36 GHz'e O.C yaptım. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum artık kartı Q9550 ile.

Korkmana gerek yok. Anakart yanlış bir şey yaparsan kendini korur, ayarları varsayılana alır. BIOS'unun O.C menüsünün resimlerini at. Yeni konu aç. Yardımcı olmaya çalışalım.
Ben de 2.83 GHz'den 3.36 GHz'e O.C yaptım. Sorunsuz bir şekilde kullanıyorum artık kartı Q9550 ile.

İşten çıkınca akşam bios resimlerini atayım overclock deneyelim o zaman yardımcı olursanız. Hangi kısımda konu açmam lazım bu konu altında olur mu ? çünkü yeni konu açınca onaylanması zaman alıyor.

Yeni konu açmanız daha iyi olur. Overclock ve Soğutma başlığı altında açabilirsiniz.
peki çok teşşekürler bi overclock deneyelim beni kurtaracak gibiyse işlemci fanı alıp güzel bişi işi kurtarmaya çalışırız ama olmazsa mecbur sistemi yenilemem gerekiyor gibi duruyor

bf4 oynarken bazı fotolar çektim belki sorunu değerlendirirken faydaası olur. msi afterburner ile mhz yukseltince ekran böyle renkli renkli oldu ve oyun kapandı.

Adsız.jpg
Adsız2.jpg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı