GTX 960 vs RX 480 Sistem

DX 12'de GTX 980'i geçen kartı 960'la karşılaştırmak. :(
Sadece A.S destekli DX12 oyunlarda bu dediğiniz oluyor ki A.S destekli oyunlar Hitman ve Ashes of ile sınırlı şu an için. :) Bir gelecek göremiyorum A.S ile ilgili.

Sadece A.S destekli DX12 oyunlarda bu dediğiniz oluyor ki A.S destekli oyunlar Hitman ve Ashes of ile sınırlı şu an için. :) Bir gelecek göremiyorum A.S ile ilgili.

Henüz Custom modeller gelmedi. Şuan yapılan testler referans tasarım üzerinden yapılıyor.

AMD sadece GPU üretiyor. Referansı bir nevi beta sürümü olarak çıkarıyor. Asus, MSI gibi markalar kartın GPU'sunu AMD'den alıp kartı kendileri üretiyorlar. Yani şuan yapılan testler hem driverların tam olarak oturmadığı hem de custom modellerin çıkmadığı bir zamanda yapılıyor. GTX 970 çıktığında da aynı şey olmuştu. Kısacası kartı eleştirmek için erken olduğunu düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Henüz Custom modeller gelmedi.
İstediğin kadar custom model gelsin. Özel tasarım ile referans tasarım arasındaki performans ortalama %5'i geçemez sürücü desteği oturana kadar. GPU belli, performans belli. A.S destekli DX12 oyunlar AMD üzerine tasarlanmış oyunlardır. nVidia kartlar bu konuda başarılı değildir ki şu an sadece 2 adet oyun var piyasada A.S destekli. Önümüzde DX12 destekli olacak bazı oyunlar A.S'ı barındırmayacağını, çok fazla güç tükettiğini duyurdu bile.

RX 480 ve GTX 970 performans konusuna gelecek olursa. RX 480 çıkalı daha çok olmadı. Sürücüleri oturmadı. 1-2 teste bakarak GTX 970'in RX 480'i geçtiğini düşünmek hata olur. AMD artık sık sık sürücü çıkartan bir firma. Emin olun ki RX 480 şu an aldığından çok daha fazla performans verecektir. nVidia'nın eli armut mu topluyor diyeceksiniz. nVidia, şu sıralar Pascal'a yönelmiş durumda. Sürücü notlarına bakıyorum da yoğun olarak Pascal'ın üzerinde duruyorlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı