GTX 960 Yüksek GPU kullanımı

Shaqqq

Hectopat
ASUS GTX 960 + Intel 4460 kullanıyorum. Normalde yüksek grafikli oyunları kart kaldırabilecek bile olsa orta seviyede 60 FPS oynamayı tercih ediyorum ısınma ve yükü azaltmak için. Bu da bana %40-45 kart kullanımı olarak geri dönüyordu. Ta ki 1 ay öncesine kadar.

1 ay kadar önce bir gün sabah açtım bilgisayarı oyuna girdim normalde %40 kullanım olması gerekirken %70'lere çıkıyor ama sıcaklıkta değişim yok. Oyundandır dedim CS:GO'ya geçtim orada da %60 olması gerekirken %95 ve üstü olmuş sıcaklık bu sefer artmış. En son denememi de biraz önce F1 2016 da yaptım ara videolarda bile %99 kullanım var sıcaklık 62 derece civarı ki ayarların çoğu orta diğerleri düşük imkansız %99 kullanım. Ancak FPS'yi 30 FPS yaptığımda birden %40'a indi kullanım ve nedeni hakkında hiçbir fikrim yok. Bu konuda bir bilgi ve/veya çözüm tavsiyesi verebilecek var mı merak ediyorum.

Not: Kart kullanımı ve sıcaklık derken ASUS'un GPU Tweak programındaki(resimdeki) soldaki ilk iki grafikten bahsediyorum. MSI Afterburner'la da denedim 1 hafta boyunca aynı dolayısıyla programdan değil onu da ekleyeyim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüksek GPU kullanımdan şikayet edeni de bulduk sonunda, yüksek GPU kullanımı olması kötü bir durum değil aksine oyunlardan tam performans almak istiyorsan GPU kullanımı bu seviyede olmalı. Bu işlemci değil ki yüksek kullanımda takılmaya neden olsun, FPS'yi 30'a sabitlersen de GPU kendini frenler normal olarak kullanımı düşer. Oyunlarda Yüksek GPU kullanımı kötü bir durum değildir, olması gereken bir durumdur.

Olması gereken bir durumdur. Bırakın kullanım yüksek olsun. Ne kadar yüksek kullanım o kadar FPS ve performans demek. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.

Yüksek kullanımdan şikayet etmiyorum arkadaşlar durumda yanlış anlaşılma var. Aynı sistemle aynı ayarlarla 8 saatte neden %40dan %70e çıktı onun açıklamasını istiyorum.

Arkadaşlar galiba sorunu yanlış anlamışsınız. Arkadaş zaten düşük GPU kullanımı ile almış olduğu FPS'yi, şimdi yüksek GPU kullanımı ile alıyor, bu bir sorundur. Bunu belirtmek istedim. Çözüm hakkında pek bilgim yok ama bileşenleri temizlemeyi, BIOS, driver gibi şeyleri güncellemeyi deneyebilirsiniz. Veyahut temiz format da olabilir.

Teşekkür ediyorum anlayan tek insana. BIOS ile driverlar güncel, format işi gözümde büyüyor şu an. Bileşenleri yakın zamanda temizlemeyi düşünüyorum bakalım inşallah o tarz bir şeydir

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı