Çözüldü GTX 960M FIFA 17 Grafik Ayarını Değiştirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MBerkO

Megapat
Daha fazla  
FIFA 17’de saçma sapan bir şey yapmışlar. Oyunda hangi ayarı seçerseniz seçin, oyun sizin GPU’nuza göre önceden ayarlanmış bir detay seviyesini sunuyor. GTX 960M için bu ayar “Low” olarak ayarlanmış; ancak GPU, “Ultra” seviyesini kaldıracak güçte… Oyun, GPU için bir ayar belirtmediyse istediğiniz ayarı seçebiliyorsunuz. GTX 950M için herhangi bir ayar belirtmemiş; dolayısıyla bu değişiklik beni bu sınırlamadan kurtaracak... Ben öyle umuyorum.

Oyun çıkalı 6 ay oldu ve oyun bu sürede birkaç tane güncelleme aldı. Son güncellemesini birkaç gün önce aldı; ancak bu sorun henüz çözülmedi. Güncelleme umudunu yitirdiğim için bu yola başvuruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eminim... Bu saçmalığı birçok kişi yaşıyor.

2017-01-21.png

"Data" isimli klasörün içinde "initfs_Win32" diye bir dosya var. Bu satırlar o dosyanın içerisinde yazıyor. "Rendering Quality" ayarının hiçbir önemi kalmıyor. Oyun, bu ayarlar ne olursa olsun, o dosya ile sınırlandırılıyor; yani benim için "Ultra" ile "Low" arasında pek bir fark olmuyor. En belirgin sıkıntı çimlerde yaşanıyor. "Ultra" ayarda çimler dümdüz gözüküyor.

GTX 760 kullanıyorum; çimlerde veya diğer detaylarda sıkıntı yaşamıyorum.
GTX 960M kullanıyorum; çimler rezalet gözüküyor ve diğer detaylarda da bazı sıkıntılar mevcut...

Bu işlem için en son Nibitor kullanıyorduk. Lakin uzun zamandır güncellenmiyor. Bu bağlamda biraz riskli olabilir. Hatta söylenilene göre BIOS flashlama esnasında bir sertifika kontrolü var ve bu yüzden modifiye edilmiş BIOS'u karta yazmak artık eskisi kadar kolay değil.

Güncelleme: Sertifika kontrolünü alt eden bir NVFlash sürümü hazırlanmış. Buradan bulunabilir:

TechPowerUp

Ayrıca bu kadar uğraşmaya gerek kalmadan INF dosyasındaki ekran kartı tanımlarını değiştirerek de kartını 950M olarak gösterebilirsin. Ama Donanım Kimliği kartı yine ele verecektir.

Asıl konuya gelecek olursak: FIFA 17'ye ekran kartını 950M gösterince ne değişecek yani?

Clevo'nun kasasına sahip bir Monster dizüstü kullanıyorum. Dolayısıyla sürücünün "ncvci.inf" dosyası üstünde oynama yapıyorum; ekran kartı tanımlarını GTX 950M olarak ayarlıyorum. Bu ayarları yaptıktan sonra sürücü yüklemesi başarısız oluyor. DDU ile sürücüyü kaldırmayı henüz denemedim.

Tam olarak istediğinizi söyleyemeyecek olabilirim fakat aklıma bir fikir geldi konuyu incelediğimde. Oyunun ekran kartı için ayarlarının bir dosyada yazdığını söylemişsiniz. Bu dosya üzerinde kendi ekran kartınızı daha yüksek olarak tanımlasanız nasıl olur acaba? Tabi böyle bir işlemi yapmadan önce o dosyanın yedeğini alırsanız daha da güvenli olur.
Ola ki bir sıkıntı çıktı, sorumluluk kabul etmem. Sadece öneri amaçlı yazdım.

Tam olarak istediğinizi söyleyemeyecek olabilirim fakat aklıma bir fikir geldi konuyu incelediğimde. Oyunun ekran kartı için ayarlarının bir dosyada yazdığını söylemişsiniz. Bu dosya üzerinde kendi ekran kartınızı daha yüksek olarak tanımlasanız nasıl olur acaba? Tabi böyle bir işlemi yapmadan önce o dosyanın yedeğini alırsanız daha da güvenli olur.
Ola ki bir sıkıntı çıktı, sorumluluk kabul etmem. Sadece öneri amaçlı yazdım.

O dosyada değişiklik yapamıyorum.

EA forumlarında da konu açılmış lakin firma halen daha bir çözüm sağlamış değil.

Sorun bu mod ile çözülmüş:

FIFA 17 COLD OPEN MOD

Abi linke tıkladım da kafama takıldı, kesin çözüm mü bu? Yoksa yani oyun dosyaları bozulacak şimdi oyunun boyutu da yüksek tekrar indirsem gece indirmem lazım. Benim de kafama çok takıldı bu olay ama uğraşmak da istemiyorum pek. Ekran kartım da R5 M330. Şu anda da oynuyorum antialasing ve tüm ayarlar ultrada kasma yok, fakat bu modu yükledikten sonra eğer çalışırsa çimlerin kalitesi artacağı için kasma yaşar mıyım sence? İşlemcim de i5 6200u 2.40GHz Ramim 4GB ve windows 10 kullanıyorum. Cevaplarsan çok sevinirim...

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı