GTX 960M sistem FPS yükselmiyor

Seckin.bal

Picopat
Daha fazla  
Herkese selamlar,

FPS ile alakalı ilginç bir durumla karşılaştım ya da ben bir şeyleri yanlış biliyorum.
sorum şu: işlemci ve RAM'in yüksek olması oyunlarda az da olsa FPS artışı sağlıyor diye biliyorum.
Bende yeni bir PC topluyordum anakart>işlemci>ram>en son ekran kartı alayım dedim.
Anakart, işlemci ve RAM aldım (ekran kartı eskisi var hala) ve almadan önce 6 farklı oyunda Ultra, Very High ve Low ayarlarında FPS testi yapmıştım. Aldıktan sonra da FPS testi yaptım ve 1 FPS dahi bile artmadı. Tamam ekran kartının büyük farkı var ve inanılmaz darboğaz (testte %16) oluyor ama 1 FPS bile artmaz mı?

Eski PC donanımları.
Intel Skylake Core i5 6500 3.2 GHz.
MSI GTX 960 4 GB.
MSI B250M PRO.
Kingston HyperX Fury 16 GB 2133MHz DDR4.
Samsung 970 EVO Plus NVMe 1TB.
Windows 10.
Yeni PC donanımları.
AMD Ryzen 7 5800X.
MSI GTX 960 4 GB (değişmeyen tek parça)
ASUS ROG STRIX X570-E
Corsair dominator Platinum 32 GB(16x2) 3200MHz DDR4.
Samsung 970 EVO Plus NVMe 1TB.
Cooler Master ML360r.
Windows 10.

Not: Bütün işlemci, anakart (chipset, BIOS), M.2, ekran kartı, Windows güncellemeleri tamdır.

Örnek 1
Far Cry 4: Eski PC'de Ultra'da 42-43 FPS > işlemci ve anakart değişti 42-43 FPS >ram değişti > 42-43 FPS.
Örnek 2
Ghost Recon Wildlands: Eski PC'de Ultra'da 19-20 FPS > işlemci ve anakart değişti 19-20 FPS >ram değişti > 19-20 FPS.

Bu kadar uzun yazdığım için özür dilerim, yardım ve görüşleriniz için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
İşlemciyi değiştirmişsiniz bana da ilginç geldi artış olmaması. Hayır en bariz şekilde RAM frekanslarınız 2133'den 3200'e çıkıyor ve bunun bile etkilememesi çok ilginç.

İşlemciyi değiştirmişsiniz bana da ilginç geldi artış olmaması. Hayır en bariz şekilde RAM frekanslarınız 2133'den 3200'e çıkıyor ve bunun bile etkilememesi çok ilginç.
Gerçekten çok ilginç bir durum yani 10bin tl 3 parçaya para vereceğime bir ekran kartı alsaydım yeterdi herhâlde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı