GTX 965M Oyunlarda Düşük FPS Sorunu

İşlemci kullanımı değil, ekran kartı kullanımı söylemek istediğim. Düşük kullanım gözüküyor. Geforce Experience ile optimizasyon GPU kullanımı nasıl?
1547413965925.png

%50 dedilermi görmedim zaten Nvidia %50'lik bir düşüş yapsa hemen anlaşılır. Bende dokular geç yükleniyordu.
Konudaki FPS düşüş değerleri %50 civarında. Dokuların geç yüklenmesi de disk kaynaklı olabilir.
Garip bir şekilde işlemci darboğazı gibi görünüyor fakat işlemci yeterli gibi. Arka planda CPU kullanan başka uygulama var mı? Windows old dosyalarını temizlemenizi öneririm ayrıca.

İyice kötü olmuş, ayar yapacağım diye darboğaz yaratmış program. GTA 5'te de çok fazla ayar var. Bir şekilde ekran kartının kullanımını arttıracak şekilde ayarlamak gerekiyor. Ben de o ayarlara çok hakim değilim.

Konudaki FPS düşüş değerleri %50 civarında. Dokuların geç yüklenmesi de disk kaynaklı olabilir.

Garip bir şekilde işlemci darboğazı gibi görünüyor fakat işlemci yeterli gibi. Arka planda CPU kullanan başka uygulama var mı? Windows old dosyalarını temizlemenizi öneririm ayrıca.
1547414573601.png

Nasıl temizleyebilirim acaba?
Boost frekansı için 1150 değeri verilmiş, orada anormal bir durum yok.
Yanlış yere bakmışım :)

Eki Görüntüle 359810
Nasıl temizleyebilirim acaba?

Yanlış yere bakmışım :)
C sürücüsüne sağ tıklayıp (yanlış hatırlamıyorsam) özellikler kısmından diski temizleye, daha sonra sistem dosyalarını temizleye basın ve hepsini seçip silin. Orda silinecek dosya boyutu yazar, eski sürümlerin boyutunu da görebilirsin.

C sürücüsüne sağ tıklayıp (yanlış hatırlamıyorsam) özellikler kısmından diski temizleye, daha sonra sistem dosyalarını temizleye basın ve hepsini seçip silin. Orda silinecek dosya boyutu yazar, eski sürümlerin boyutunu da görebilirsin.
Dediklerinizi yaptım ama pek bir değişiklik olmadı, ben de ekran kartı sürücüsünü en güncel sürüme güncelledim ve bu sefer FPS değeri birazcık daha düştü. Eski bir sürüm kurdum ve tekrar FPS düştü. Eskiden oyunlarda yarı yarıya daha fazla performans alırken şimdi nasıl böyle oldu anlamış değilim. Gerçekten çok sinir edici bir durum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı