GTX 970 3.5 GB bellek ve CW sorunu düzeldi mi?

CW için kartı iade etme hakkınız var diye biliyorum. 3.5 GB olayı ise kartın belleğinin 0.5 GB bölümünün paylaşımlı olmasından kaynaklanıyor diye biliyorum.

CW (Coil Whine) ekran kartının bobinleri ile alakalı bir sorun. Genelde 100 FPS üzerine çıkıldığında rahatsız edici bir ses çıkmasına sebep oluyor. V-SYNC açıldığı zaman sorun ortadan kalkıyor.
3,5 GB olayına kafanız takılıyorsa R9 390 alırsınız olur biter. Bununla ilgili çok yazı yazıldı, sorun falan yok. Recep Baltaş da sorunu fark etmediklerini açıklamıştı.

CW sorunu nedir? Tam olarak açıklar mısınız?
3,5 GB RAM sorununu duymuştum o düzeldi mi ben de çok merak ediyorum.

CW yani açılımı ile Coil Whine, ekran kartından çıkan gıcık bir ses. Sivrisinek sesi gibi, bazı 970'lerde çıkmıyor bazılarında çıkıyor ama çok rahatsız etmeyenleri de var. Ama bazıları cidden rahatsız edici oluyor. Ama içiniz rahat olsun, CW gelmesi çok düşük bir ihtimal :)

Cw (coil whine) ekran kartının bobinleri ile alakalı bir sorun. Genelde 100 FPS üzerine çıkıldığında rahatsız edici bir ses çıkmasına sebep oluyor. V-sync açıldığı zaman sorun ortadan kalkıyor.
3,5 GB olayına kafanız takılıyorsa R9 390 alırsınız olur biter. Bununla ilgili çok yazı yazıldı, sorun falan yok. Recep baltaş'da sorunu fark etmediklerini açıklamıştı.

Ekran kartı alacağım enine boyuna araştırma yapıyorum. Ne demeye ters ters cevap veriyorsunuz. Karşılaştığım bazı sorunları burada sormak istedim. Bu problemleri yaşayan arkadaşlar fazla sayıdaysa farklı kartlara yöneleceğim. AMD kartlar tercihim değil, 4K monitörüm olmadığı içinde GTX980 ve Ti modelleri fazlalık gibi geliyor, GTX 970 ile ilgili bu sorunları gördüm sıklıkla, güncel sürücülerle çözüldüğünü söyleyenler var.

GTX970 bellek sorunu ne derece çözüldü arkadaşlar? CW her modelde az da olsa var mı?

VRAM sorunu hala çözülmedi ama kafaya takılacak bir sorun söz konusu değil.
Oyunları Full HD de oynuyorsanız zaten sorun yok. 1080p de 4 GB VRAM isteyen oyunlar çok çok az. Yine de takıntılıysanız GTX 980 veya R9 390 a yönelmeyi deneyebilirsiniz.

CW (Coil Whine) sorunu da ekran kartı aşırı fps ürettiği zaman bobinden gelen tiz bir sestir ve sadece GTX 970 e özgü değil, hemen hemen her elektronik cihazda rastlanılabilecek bir durumdur. GTX 970 in ilk seri üretimlerinde çok sayıda CW sorunlu ekran kartı vardı, fakat artık büyük ölçüde çözüldü.

Bunun dışında başka sorun varsa da, sorabilirsin. Yardımcı olurum.

Ben o yorumumda ters bir cevap vermek istemedim. Sadece üslubum biraz sert. 1080P için 3,5 GB olayı sorun değil. Bu sorundan şikayet eden kimseyi görmedim, en çok kullanılan ekran kartı modellerinden biri. Bence gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Uzun zamandan beri CW sorunu ile ilgili bir şey duymadım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı