GTX 970 Ekran Kartını 6 Pin PSU İle Kullanma

oğuzhan211

Megapat
Daha fazla  
Asus GTX 970 DC2OC ekran kartı almak istiyorum ve tüm parçalarım destekliyor. Ancak PSU'da 8 Pin yerine 6 Pin güç çıkışı var. Bu ekran kartını bağlamanın sağlıklı bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tür bağlantılar pek sağlıklı değil diye biliyorum. Çünkü 8 pinden yine 75watt gelecek. Onun yerine two molex to 8 pin daha sağlıklı olmaz mi?

Cooler Master Extreme Power Plus 500w psu modeli. e5430 işlemci, atx anakart, savage ddr3 1600mhz işlemci, biri 500gb diğeri 2500gb 7200rpm 2 hdd, iki adet 120mm fan. Tavsiyeniz nedir hocam, Bu ekran kartını kaldırır mı hocam? Fakat darboğaz demeyin o sorunu aştım.

PSU biraz eski ve zamanının da birazcık sıkıntılı modellerinden biri. Gücü molex'ten alabilirsiniz ama tavsiye etmem. Riski alırım derseniz, size kalmış. Ben o riski almazdım. GTX 970 ile birlikte orta halli bir PSU değişikliği de yapmanız en doğru seçenek olur.
Darboğaz konusunu nasıl aştığınızı da merak ettim açıkçası. Eğer kartı verimsiz kullanacaksanız, sisteme daha uygun bir ekran kartı tercih etmeniz her açıdan daha mantıklı olur gibi geldi bana.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı