GTX 970 Hâlâ Güncel Midir ?

Evet abartı parası olmayana keşke olsa demi? :)

Dediğiniz cümleden pek bir şey anlayamadım, ben böyle yazmış olsam kesin birileri şikayet edip ceza aldırtmıştı bana. R9 390 ve R9 390X bu forumda aşırı popüler ekran kartları, her konuda ısrarla o kartlar öneriliyor. Ama f/p canavarı kesinlikle değil, abartılıyor sürekli

Dediğiniz cümleden pek bir şey anlayamadım, ben böyle yazmış olsam kesin birileri şikayet edip ceza aldırtmıştı bana. R9 390 ve R9 390X bu forumda aşırı popüler ekran kartları, her konuda ısrarla o kartlar öneriliyor. Ama f/p canavarı kesinlikle değil, abartılıyor sürekli

Katılıyorum. Hof gibi gerçekten f/p ve düşük güç tüketimi ile öne çıkan kartlar var. Herkes sadece Msi ve Asus modelleri temel alıyor galiba. Onlarda bile öyle çok büyük farklar yok fps yada performans açısından. Ayrıca bizzat Recep Baltaş ve Ali Güngör bile söylüyorlar. Amd ekran kartları R9 390 ve R9 390X gerçekten çok güç tüketiyorlar. Kasa da ki güç kaynağınızı normalden 100-200w yüksek yapmanızın gerekmesi yetmezmiş gibi birde üstüne aylık tükettiğiniz elektriğin uzun zaman içerisinde size geri dönüşü de yok değil hani :D Bu bir seçim meselesi isteyen istediğini alabilir. Ama Nvidia temelli bir ekran kartı isteyen arkadaşa gidipte Amd al daha iyi demenin de bir mantığı yok bence :D

Gtx970 hala günceldir alabilirsiniz. Ayrıca 200 TL daha bütçe artırırsanız eğer Galax Gtx970 Hof yada Gigabyte Gtx970 Extreme Gaming (GV-N970XTREME-4GD) gibi modelleri almanız daha iyi olucaktır. Hof gibi kartlar fiyatında ki Amd ekran kartlarından daha az güç tüketip onlarla aynı performansta gitmektedirler. Oyunlarda ki Amd ve Nvidia desteğine göre de her iki tarafında geçtiği oyunlar mevcut :) O yüzden performans olayını çok dert etmenize gerek yok hangi taraftan istiyorsanız alabilirsiniz :)

Son düzenleme:
Sence hangi kriterlere göre bir ürün fiyat performans kategorisine girer?

R9 390X rakibi olan GTX 980 den daha ucuz olmasına karşın daha fazla FPS veriyor. Şimdi bu fiyat performans mı yoksa değiş mi?

Sence hangi kriterlere göre bir ürün fiyat performans kategorisine girer?

R9 390X rakibi olan GTX 980 den daha ucuz olmasına karşın daha fazla FPS veriyor. Şimdi bu fiyat performans mı yoksa değiş mi?

Karşılaştırmalı onlarca oyun testi inceledim, sadece 3 oyunda (Far Cry: Primal, Hitman 6, Shadow of Mordor) R9 390X'in GTX 980'den daha fazla FPS verdiğini gördüm. Geri kalan onlarca oyunun çoğunda GTX 980 açık ara önde. Bu arada 4K'dan düşük çözünürlüklerde geçerli bu, ki 4K oyunculuk için pek uygun değil bu kartlar.

Ayrıca @Son Anka 'nın da dediği gibi PSU gereksinimi çok daha yüksek R9 390X'in. Biri için 500W PSU önerilirken diğeri için 750W PSU öneriliyor. Sistem alırken aradaki 250-300 liranın yarısından fazlası PSU'ya gidecektir. Geri kalan kısmı da aylar süresince elektrik faturasına

GTX 970 alınır hiç sıkıntı yok R9 390X de alınır sıkıntı olmaz. Nvidia şuan DX11+ GameWorks kullanıyor ve maksimum grafik detayı odaklı, Amd şuan DX11+ Mantle kullanıyor ve temeli ise sıkıya geldimi fps düşürmemek için grafik detaylarından kısan FrameRate Boosting teknolojisine sahip. Özetle benzetme yapcak olursak ben detayın dibine, göz bebeğinin içini görcem diyorsan Nvidia kart alcan ama ben çok detaycı değilim yemişim adamın gözünü sadece nefes almadan sürekli koşsun diyorsan Amd kart alcan yoluna bakcan.

r9 390 varken gtx 970 alınmaz. o 56/64 veya 3.5/4 kart. işlemci i5 6400 olsun. güç kaynağı da 700w olsun
Bu kanıya nereden varıyorsun? İnsan isteklerine ve amaçlarına göre ekran kartı alır. Ayrıca bu olsun yok şu olsun , '' para gökten yağmıyor.'' dostum :)
Ayrıca tartışmaları gördüm her biriniz doğru söylüyorsunuz aslında :) R9 390X diyelim 1700TL ama güç gereksinimleri en az 700W diyor. 550W'da bile çalışabilen GTX 980 ile aralarında 200TL fark var fakat PSU ile bu ara kapanıyor. İkisi de bence F/P ürünü değiller bu bakımdan. GTX 980 verdiği performansa göre GTX 970'den 600TL fazla paraya satılmaya değmiyor , R9 390X'de performans/fiyat iyi olsa da güç gereksinimleri R9 390X'in neden bu fiyata satıldığını gösteriyor ve buna göre de R9 390X F/P ürünü diyemeyiz. Yani GTX 980=R9 390X bence :)

Fiyat bakımından yakın denk geliyorlar, ama performans bakımından GTX 980 bariz öndedir.
Bariz öndedir demeyin bari. GTX 980 kesinlikle F/P değildir. GTX 980 fiyatına Fury alınıyor.
F/P canavarı değil mi? GTX 970 fiyatına R9 390X alınıyor. Aşırı popüler olmasının sebebi F/P olması olabilir mi? İlk çıktığında nasıl ki GTX 970 F/P olarak popülerdiyse şimdi de R9 390 ve 390X popüler.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı