GTX 970 İçin Anakart ve Kasa Önerisi

Celebrimbor

Hectopat
Katılım
3 Haziran 2015
Mesajlar
12
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bütçem 1800 TL. Bir Casper mağduru ve oyunları takip eden biri olarak artık oyun videoları izleyerek kendimi avutamıyorum. Özellikle büyük bir fanı olduğum The Witcher serisinin yeni oyunu çıktığı için sahip olduğum sistemi geliştirmeye karar verdim. 1800 TL bütçe ile almak istediğim bileşenler şu şekilde:
  • Ekran kartı
  • Anakart
  • Kasa + PSU
İşlemcimin LGA 1155 sokete sahip olması beni korkuttu ama aynı zamanda anakart tarafında seçeneklerin iyi anlamda azalmasını sağladı. Sahip olduğum işlemci İ5 2400.
İlk önce sormak istediğim İ5 2400 işlemcim Gtx 970 ekran kartı ile darboğaz yapar mı ? Yapmasa dahi diğer işlemcilere göre daha düşük FPS oranına sahip olacağını düşünüyorum. Bu fark ne kadar olur ve hangi oyunlarda etkisini gösterir.

Size yardımcı olması durumunda oynamak istediğim oyunları da şu şekilde sıralayayım: The Witcher 3, Assassin's Creed Unity, Shadow of Mordor, Divinity Original Sin, Batman Arkham Knight.

Şimdiden hepinize kıymetli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
 
Tavsiyeler için teşekkürler. Kendim başka konulardan da yardım alarak şöyle bir şey topladım. Sizce anakart sorun çıkarır mı ?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    34 KB · Görüntüleme: 564
Kesinlikle darboğaz söz konusu olmaz heleki directx 12 geliceği bi zamanda ama dediğiniz doğru daha iyi bir işlemci ile 970 ekran kartından daha iyi performans alınır. Aslında sizin için mantıklı olmicak ama ekranınızın 1080p çözünürlüğünde olduğunu düşünerek söylüyorum
işlemci, anakart ve kasa+psu alıp geri kalanınıda ekran kartına yatırabilirsiniz.Düşüncem r9 280x sizi rahat biçimde 2-3 sene götürür yetersiz kalınca ekran kartını değiştirebilirsiniz

Asus H81M-C İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı Anakart - Vatan Bilgisayar

Core i5 4460 Soket 1150 3.2GHz 6MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Msi R9 280X Gaming 3G Gddr3 3Gb 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Xigmatek Asgard Pro Pure Black Edition 600W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
 
Son düzenleme:
Çok saçma bir sistem olmuş. GTX970 alınabilirken 280X almak Ferrari yerine, Ferrari parası kadar tofaş almak gibi bir şey. Arkadaşın elinde zaten iyi bir işlemci var. Arkadaşım senin topladığın sistem oldukça iyi. Güç kaynağı başka bir markadan alınarak biraz daha ucuza getirilebilir.
 
GTX 970 li sitem yerine topladığım sitemin mantıklı olmadığını belirttim lakin 280x 1080p çözünürlükte yeterli bi ekran kartı tabi bazı sınırları olmak üzere, benim düşüncem ilerde işlemciye takılacağına bu sistemle 2 sene vakit geçirdikten sonra parasını toplayıp çok daha güçlü bi ekran kartı alabilir hem anakartıda güncel olur.
 
GTX 970 li sitem yerine topladığım sitemin mantıklı olmadığını belirttim lakin 280x 1080p çözünürlükte yeterli bi ekran kartı tabi bazı sınırları olmak üzere, benim düşüncem ilerde işlemciye takılacağına bu sistemle 2 sene vakit geçirdikten sonra parasını toplayıp çok daha güçlü bi ekran kartı alabilir hem anakartıda güncel olur.
İşlemci yenilemesine gerek yok uzunca bir süre. Çünkü elindeki işlemci Quad veya Dual Core model bir işlemci değil. İ5 serisi orta seviyeye yakın bir işlemci. Hemen 4460 kadar performans vereceğini düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı