GTX 970 ile oyunlarda düşük FPS sorunu

bduruk

Hectopat
Daha fazla  
GTX970 GTA5 de kasma hissi veriyordu, daha önce de birçok kez konu açmıştım fakat sadece bir oyunda olduğunu düşünüyordum bu sorunun. Farklı oyunlar oynamaya başlayınca fark ettim tüm oyunlarda böyleydi bu, (Örneğin, Euro Truck Simulator 2'de şehir içinde oyun 60FPS yerine 53FPS veriyor fakat 53FPS değil de 13FPS de oynuyormuş gibi oluyordu ama o 53 yazısı değişmiyordu 13'e.). Yani ben daha çok grafik isteyip 30FPS'ye razı olsam oyun oynanmayacak seviyeye düşüyordu ve bu yaklaşık ocaktan beri böyleydi, ilk Dying Light'da fark etmiştim zaten. 2 monitör kullanıcısıyım (Samsung Syncmaster P2270HD ve ASUS VS229HA) ve Monitördendir diye ikisinde de denediğimde sonuç aynı oluyordu.

Geçen haftalarda başka bir sorun daha çıktı ve PS4'de 30FPS olan oyunlar kasmaya başladı aynı PC'de olduğu gibi. Ben de sorun monitördendir diye düşündüm artık. Ama monitörde sorun varsa, işin garip tarafı YouTube'da 30FPS video izleyince neden kasmıyordu. ASUS monitörümü oyun, Samsung monitörümü film-video ve PS4 için kullanıyorum bu arada. İki monitörün birden bozulmuş olma ihtimali mi daha yüksek yoksa PS4 ve PC'nin bozulmuş olma ihtimali mi ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.5 gb ram olmasinin bu konuyla bir ilgisi yoktur. 3.5 ta gayet yeterlidir... Bu sorun baska. Isi degerlerinide kontrol et...
Nasıl yok. Herkes biliyor ki GTX 970'lerde 3,5 Gb'nin üzerine çıkıldığında kasmalar başlar. 3,5 Gb'lik kısıma nazaran 0,5 Gblik kısım 7'de 1 hızla çalıştığından 4 Gb gibi görünen kartınız 4 Gb performansı vermez. Isı değerlerini zaten paylaşmış arkadaşımız.

Nasıl yok. Herkes biliyor ki GTX 970'lerde 3,5 Gb'nin üzerine çıkıldığında kasmalar başlar. 3,5 Gb'lik kısıma nazaran 0,5 Gblik kısım 7'de 1 hızla çalıştığından 4 Gb gibi görünen kartınız 4 Gb performansı vermez. Isı değerlerini zaten paylaşmış arkadaşımız.
Sen oyle bil. Guzel kardesim. Ramdan daha onemli bilesenler var. Sen bana neyi anlatiyorsun bilmiyorum ama. Gtx 970 3.5 gb lada alayina yeter. Sen karttan fazla kasiyor gibisin.

Benden 10 yas kucuksun ve son 18 yildir.bilgisayar uzerine ihtisas yapan birine is ogretme guzel kardesim. Okuyarak degil yasayarak ogrenin bilgisayar dunyasini. Ben bu ise basladigimda windowsu komutlarla disketlerle kuruyorduk. Sen git yasitlarina ogret bu havadan dusme haberleri. Oldumu guzel kardesim.

Ayrica 2 tane rog um var ikiside gtx 970. Ben daha bir yerde takildigini hatirlamiyorum. The witcher 3 ten tut Gta ya ultra.

Bak güzel kardeşim. Herşey detaylıca açıklanıyor. Okumaya üşenmezsen tabi.
Alıntıdır:GTX 970 SKANDALI - 0.5GB OLAYI TÜM DETAYLARIYLA | 8500 GT

Bu da eksta:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güzel kardeşim sen her GTX 970 ile ilgili bir konu açıldığında yok 3,5 GB rami sorun oluyor yok şöyle yok böyle gibi şeyler diyorsun, Yapma! Recep abi ve Ali abide 3,5 GB rami aştılar fakat senin o kasma dediğin şeyi onlar bile anlamadılar.Ayrıntıcı manyaklar yüzünden GTX 970 gibi bir ekran kartını neredeyse dünyanın en sorunlu kartı yaptınızki artık yeter durun biraz !

Benden 10 yas kucuksun ve son 18 yildir.bilgisayar uzerine ihtisas yapan birine is ogretme guzel kardesim. Okuyarak degil yasayarak ogrenin bilgisayar dunyasini. Ben bu ise basladigimda windowsu komutlarla disketlerle kuruyorduk. Sen git yasitlarina ogret bu havadan dusme haberleri. Oldumu guzel kardesim.

Ayrica 2 tane rog um var ikiside gtx 970. Ben daha bir yerde takildigini hatirlamiyorum. The witcher 3 ten tut Gta ya ultra.
Tamam kardeşim sen bilgisayar okuyorsunda ne oluyor? Bütün forumlarda ne deniyor? Bilgisayarciyim denen bakallara güvenmeyin. Mesele ne okuduğun değil ne öğrendiğin. Yaşıtım olmayabilirsin. Saygısız herhangi bir lafım yada başka birşey olmadı. Sen yaş üstünlüğünü ortaya koymaya çalışıyorsun ama gerontokrasiyle işler yürümüyor maalesef. Ben anlamıyorum neden GTX 970 sahipleri durumu kabullenmekte bu kadar zorlanıyorlar? Kartın durumu ortada. Zaten güçsüz kart demiyorum ama kartın sorunları olduğu belli. Bunun için Nvidia'ya dava bile açıldı. İnkar politikanız işe yaramıyor kartın ne olduğu ortada. Boşuna fanboyluk yapmayın. Sen havadan düşme diyorsun ama durum ortada. Bir bilgisayarcı olarak hem etik olmayan bir harekete ses çıkarmıyorsun hemde yok ben şöyleydim böyleydim havalarına bürünüyorsun. Bende 15 yıldır bilgisayar dünyasındayım. Bunları mı kapıştıracağız şimdi? Arkdaşın bir sorunu olmuş onun çözümüne uğraşıyor herkes. Bende fikrimi söyledim. Senin gibilerse ancak disket zamanıyla uğraşsın.

Güzel kardeşim sen her GTX 970 ile ilgili bir konu açıldığında yok 3,5 GB rami sorun oluyor yok şöyle yok böyle gibi şeyler diyorsun, Yapma! Recep abi ve Ali abide 3,5 GB rami aştılar fakat senin o kasma dediğin şeyi onlar bile anlamadılar.Ayrıntıcı manyaklar yüzünden GTX 970 gibi bir ekran kartını neredeyse dünyanın en sorunlu kartı yaptınızki artık yeter durun biraz !
Dünyanın en sorunlu kartı değil sadece CW ve 3,5+0,5 Gb sıkıntıları var. Tamam kart güzel kart. Güçlü de. Herşeyi de açıyor. Ama arkadaşın burada sorununu çözmeye yönelik adımlar atmamız lazım. Kartın Vram'inden kaynaklanabilir durum. Çünkü 3,5 Gb aşıldığında aynı L2 ön belleğini kullanmadığı için 0,5Gb'lik Vram sorun buradan kaynaklanabilir.

6 GB Vram isteyen oyunları oynatıyorlar GTX 970 ile, bir sorun olmuyor ama bazı arkadaşlar o kadar diretiyor ki GTX 970'in 3.5 GB Vram olayına, hayret ediyorum.
Doğru diyorsun aslında. GTA 5 4k ultra oynatıyor kart ama bizim haberimiz yok. Bende GTX 770 var. Shadow of Mordor ultra oynatıyor. Bu demek midir ki diğer daha düşük kartlar oynatamaz diye? Mantığa bak!

Tamam kardeşim sen bilgisayar okuyorsunda ne oluyor? Bütün forumlarda ne deniyor? Bilgisayarciyim denen bakallara güvenmeyin. Mesele ne okuduğun değil ne öğrendiğin. Yaşıtım olmayabilirsin. Saygısız herhangi bir lafım yada başka birşey olmadı. Sen yaş üstünlüğünü ortaya koymaya çalışıyorsun ama gerontokrasiyle işler yürümüyor maalesef. Ben anlamıyorum neden GTX 970 sahipleri durumu kabullenmekte bu kadar zorlanıyorlar? Kartın durumu ortada. Zaten güçsüz kart demiyorum ama kartın sorunları olduğu belli. Bunun için Nvidia'ya dava bile açıldı. İnkar politikanız işe yaramıyor kartın ne olduğu ortada. Boşuna fanboyluk yapmayın. Sen havadan düşme diyorsun ama durum ortada. Bir bilgisayarcı olarak hem etik olmayan bir harekete ses çıkarmıyorsun hemde yok ben şöyleydim böyleydim havalarına bürünüyorsun. Bende 15 yıldır bilgisayar dünyasındayım. Bunları mı kapıştıracağız şimdi? Arkdaşın bir sorunu olmuş onun çözümüne uğraşıyor herkes. Bende fikrimi söyledim. Senin gibilerse ancak disket zamanıyla uğraşsın.

Dünyanın en sorunlu kartı değil sadece CW ve 3,5+0,5 Gb sıkıntıları var. Tamam kart güzel kart. Güçlü de. Herşeyi de açıyor. Ama arkadaşın burada sorununu çözmeye yönelik adımlar atmamız lazım. Kartın Vram'inden kaynaklanabilir durum. Çünkü 3,5 Gb aşıldığında aynı L2 ön belleğini kullanmadığı için 0,5Gb'lik Vram sorun buradan kaynaklanabilir.

Doğru diyorsun aslında. GTA 5 4k ultra oynatıyor kart ama bizim haberimiz yok. Bende GTX 770 var. Shadow of Mordor ultra oynatıyor. Bu demek midir ki diğer daha düşük kartlar oynatamaz diye? Mantığa bak!
Tamam güzel kardeşim sen çok haklısın sırf VRAM sorunu yüzünden bütün oyunlarda kasıyor.Zaten sizin köyde ineklerde uçuyordur eminim.

Bak güzel kardeşim. Bunu 100-200 kere açıkladım belki bu forumda. Ama tekrar açıklayacağım. Durumu 1 kişiye bile daha anlatabilirsem ne mutlu bana. GTX 970'i sırf 3.5 GB Vram'den sonra yavaşlıyor diye kartı gerektiğinden fazla kötülüyorsunuz. GTX 770 ile ShadowMordor'u oynuyorsun evet. 6 GB Vram ihtiyacı önüne engel çıkartmıyor fazla. R9 290X'i ele alalım. Bu kart 4 GB Vram işlediğinde bir FPS düşüşü yaşatıyor mu? Hayır yaşatmıyor. GTX 970 yaşatıyor mu? Evet biraz yaşatıyor. Peki buna rağmen GTX 970, R9 290X'i geçiyor mu? Evet geçiyor. Yani GTX 970'in 3.5 GB Vram olayı kafaya takılmaması gereken bir olay.
Recep ve Ali abim bile anlamıyor Vram aşıldığındaki FPS düşüklülüğünü ve öneriyor. Yani afedersinizde hayatı boyunca PC koltuğundan kalkmayan, "şu grafiklerde şu FPS'yi alıyorum. Grafikleri yükseltirsem FPS'm orantılı şekilde düşecek mi?" sorularına cevap arayıp nVidia'ya ego tatmini için dava açan insanlar bu sosyalde kimsenin umrunda değil. GTX 970'in 3.5 GB Vram sorunu kartı gereğinden fazla kötüleyecek bir durum değil. nVidia bu sorunlu kartı ile neredeyse AMD'nin bütün kartlarını geçiyorken senin bu karta sorunlu demen doğru değil.
İstediğiniz oyunu istediğiniz grafiklerde oynatın GTX 970 ile. Normalde almanız gereken FPS 60 ike bu düşecek 54-55 FPS'ye.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı