GTX 970 Performans Sorunu

freedevil

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim yaklaşık 1 ay önce aldığım bilgisayarımdan internetteki sonuçların yarısını bile alamıyorum. Öncelikle sistemimin özelliklerini yazayım;
  • MSİ GTX 970 Gaming 4G
  • İ5 4460 3.2GHz
  • MSİ H81-m pro dvi
  • GSKİLL 4x2 1600MHz CL9 RAM 8GB
  • Cooler Master TX 212 Evo işemci soğutucu
  • Zalman R1 600w güç kaynaklı kasa
  • WD Green 1TB 7200 rmp harddisk

İnternetteki GTX 970 TA 5 testlerine baktığımda adamlar önerilen ayarlarda 80 fps benzeri alıyor ve fps 1 bile oynasalar düşmüyor. Ben denedim önerilen ayarları, normal oyunda 50'lerde arabayla hızlanınca 40'lara 30'lara düşüyor. Kasayı açtım bir fark yok, ayarları düşürdüm başta iyiydi 70'lerde falandı ama aradan 10 dk gecti ve yine kasmaya başladı. Nedenini anlamıs değilim, ısındığı falan da yok kasanın. Kendisinde 3 tane fan var, diğer oyunları denedim onlarda da böyle, siz konunun uzmanı olduğunuz için size sorayım bir de dedim. Mesaj yazarsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun harddisk'inde olduğunu düşünüyorum.
Topladığın bilgisayarın parçaların da sorun yok harddisk hariç.
Sorun ise green serisi bir disk alman o diskler düşük güçte çalışmak içindir.
SSD almayı düşünmüyorsan WD black serisi bir disk almanı öneririm.

sürücülerim Geforce programından güncel diğer aygıtlarıda anakartın bi programı var ondada güncel işletim sistemim windows 7 oyunlar orjinal deil ben sorunun anakarttan olduğunu düşünüyorum hem çok ucuz hemde küçücük bi anakart ramlar işlemci soğutucunun dibinde diren işlemci soğutucusunun içinde sayılır öyle bi anakart ama harddisktede problem olabilir emin deilim

hdd bi zaman sonra yavaşlıyor dosya yogunlugundan ilk format atınca oyunlarda fps artıyor bende şahit oldum sonra dosya yükleye yükleye hdd yavaşlıyor virüs gibi algılanıyor bence ssd alıp güzel vir antivirüs programı yüklemelisin ve yükledigin programları virüs olamasa bile taratmalısın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı