GTX 970 ROG STRIX Sistem Toplama

xmrhkn

Hectopat
Katılım
19 Temmuz 2014
Mesajlar
86
Makaleler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar öncelikle son topladığım sistem aşağıda. Anakartın çarpan kilidi açıkmı bilmiyorum ancak 4790k alma sebebim arada 20 tl olunca da almadan geçemezdim. Anakart sizce iyi mi? Değilse ne almalıyım bunun yerine? Ayrıca sistem genel olarak nasıl herhangi bir sorun varmı 600w yeterli olurmu bu sisteme? Yaklaşık 100-200 tl bir bütçem daha var su soğutmaya geçmeli miyim? oc yapmayı düşünmüyorum zaten sanırım anakartın çarpan kilidi açık değil biryerde öyle okumuştum. Ama olurda ileride sistem geri kalırsa ve yaparsam soğutma yeterli olur mu? Son olarakta Z97 ve H97 arasında ne fark var? ProduceRWT z97 almamamı önermişti de. Bunun sebebi ne? Çarpan kilidiyle ilgili bişreymi yoksa performans farkı falan mı? Sorularımı yanıtlayan veya sistem tavsiyesi yapan herkese teşekkürler. Onun da görüşlerini almak istiyorum.

5 4000.PNG
 
"K" ibareli işlemcilerin çarpan kilidi açıktır. Buda sizin O.C (hız aşırtma) yapmanıza olanak sağlar. Z97 genelde çarpan kilidi açık işlemciler için önerilir. H97 ise bunu tam tersidir. 600W rahatlıkla yetecektir. İşlemci olarak i5 4690K almanızı öneririm, oyunlar için fazlasıyla yetecektir. i7 4790K' ya gerek yok, eğer render vs. işler ile uğraşmayacaksınız. Dediğim gibi işlemciyi değiştirip arta kalan para ile bu anakart'ı alabilirsiniz; Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar . İyi günlerde kullanın.
 
N
"K" ibareli işlemcilerin çarpan kilidi açıktır. Buda sizin O.C (hız aşırtma) yapmanıza olanak sağlar. Z97 genelde çarpan kilidi açık işlemciler için önerilir. H97 ise bunu tam tersidir. 600W rahatlıkla yetecektir. İşlemci olarak i5 4690K almanızı öneririm, oyunlar için fazlasıyla
yetecektir. i7 4790K' ya gerek yok, eğer render vs. işler ile uğraşmayacaksınız. Dediğim gibi işlemciyi değiştirip arta kalan para ile bu anakart'ı alabilirsiniz; Z97 GAMING 3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar . İyi günlerde kullanın.
Niye böyle bişey yapsın ? Sistemi tamamen uyumlu, anakartı da gayet güzel seçim.
 
i7 4790K indirimdeyken al eğer bütçen varsa bence güzel bir yatırım olur. Z97 Mate güzel bir anakart MSI Gaming 5 tercih edebilirsin bütçen varsa. MSI kullandığım ve memnun olduğum için ekran kartını da MSI almanı öneririm. PSU yeterlidir. Su soğutmaya gerek yok seçtiğin soğutucu gayet performanslı.
 
Ben şu sistemi topladım ama karar sizin işlemciyi i7 4790K ile değiştirebilirsiniz.
Sistem-2.jpg


Birde ekran kartını yanlış seçmişim MSI GTX970 olacaktı ve sizin kendi topladığınız sistemdeki monitör olacaktı. Kusura bakmayın eksik oldu.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı