GTX 970 Sistem Oyun Oynarken ve Gezinirken Yeniden Başlıyor

Sorun kaynağı ne olabilir?

• Ankarkart

Oy: 0 0,0%
  • İşlemci

Oy: 1 9,1%
  • RAM

Oy: 2 18,2%
  • Güç Kaynağı

Oy: 6 54,5%
  • Ekran Kartı

Oy: 2 18,2%

• Oy verenlerin toplamı
    11

Snake_Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum bilgisayarda oyun oynarken veya çizim programları kullanıyorken aniden yeniden başlıyor. Bazı oyunlara daha girmeden yükleme ekranında kapanıyor bilgisayar. Bazen oyunu biraz oynadıktan sonra kapanıyor. İnternette gezinirken veya internette geziniyorken de kapanıyor. Ekran kartımı ve güç kaynağımı teknik servise gönderdim ve herhangi bir sorun bulunamadı. Memtest86+ programıyla RAM'lere baktığımda bir sorun yok. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Sistemim:
  • MSI Z170A Gaming M5 anakart
  • MSI GTX 970 ekran kartı
  • Kingston 8GB Hyperx Savage DDR4 3000MHz RAM 2 adet
  • Intel i7 6700K işlemci
  • Samsung 750 Evo 250 GB SSD
  • WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar.
Benim sorunum bilgisayarda oyun oynarken veya çizim programları kullanıyorken aniden yeniden başlıyor. Bazı oyunlara daha girmeden yükleme ekranında kapanıyor bilgisayar. Bazen oyunu biraz oynadıktan sonra kapanıyor. İnternette gezinirken veya internette geziniyorken de kapanıyor. Ekran kartımı ve güç kaynağımı teknik servise gönderdim ve herhangi bir sorun bulunamadı. Memtest86+ programıyla RAM'lere baktığımda bir sorun yok. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
Sistemim:
  • Intel i7 6700K işlemci
HDD olabilir.

Bilgisayarı yeni mi topladınız? Bu sorun hep var mıydı, yoksa sonradan mı olmaya başladı? Güç kaynağının ve kasanın da modelini belirtin.

Bilgisayarı 1 yıl önce topladım.Bu sorun yaklaşık olarak 2 ay önce başladı önceleri sadece oyun oynarken oluyordu zamanla sistem boştayken de olmaya başladı.Bilgisayarımın güç kaynağı CORSAIR BUILDER VS Serisi 650W ,kasa ise ZALMAN Z11 Plus

Windo
Merhaba arkadaşlar.
Sistemim:
  • Intel i7 6700K işlemci
Büyük ihtimal windows'dan kaynaklanıyor.
Hangisini kullanıyorsan format at.Mesela şimdi windows 10'sa windows 8.1 yapmayı dene.
Windows orjinal olmadığından kaynaklaniyordur.

Büyük ihtimalle PSU. Aynı olay benim de başıma geldi PSU'yu servise gönderdim onlarda sorun bulamadılar sonra başka bir PSU aldım sorunum çözüldü.

Sıcaklık değerlerini kontrol edin. Kart sıkıntılı sıcaklıklara gelince Windows önlem amaçlı kendisini yeniden başlatacaktır.
İçinin toz temizliğini yapmadıysanız yapın.
Termal macun yenilemesi yapın.
Eğer kasa hava akışı sağlayamayacak bir alandaysa açık alanda kullanın.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı