Herkese Merhabalar. Geçen yıl yine sizlerin yardımı ile uçak tabir edebileceğimiz bir PC toplamıştım. İlk zamanlar oldukça iyi performans aldım fakat son 5 aydır oyunlarda ani FPS düşüşleri yaşıyorum ve makinem sanki kendini zorlamadan çalışıyor gibi buna örnek olarak şunu söyleyebilirim. Çözünürlük düşürmem, grafik ayarlarını kısmam hiç bir şekilde FPS arttırmıyor ve sürekli belli aralıklar ile FPS düşüşleri oluyor. BIOS ayarlarım da XMP özelliği açıktı onuda kapattım, açmalı mıyım?
Anakart üzerindeki dijital rakamlar boşta 35 derece, oyun oynadığım taktir de maximum 65-70 dereceyi görüyor. İlk zamanlar 50 dereceyi nadir görüyordu. Yaz ayların da, temizlememe rağmen değişen bir şey olmadı ve kasamın konumu masamın üzeri almam gereken ilk zamanlar aldığım FPS'i de alamıyorum. Kendini hiç zorlamıyor makinem. Yardımlarınızı bekliyorum.
FPS düşüşüne örnek verirsek CS:GO oyununda 300 sabit alıyordum rahatlıkla şu an sabit alamıyorum ve anlık 140'a kadar düşüyor. PC kasıyor. Grafikleri kısarakta açarakta denedim FPS aynı ve düşüşlerde aynı.
- WİN 10
- Msı GTX 970
- z97 gaming 5
- i74790k
- 16GB Kingston Hyperx
- Zalman lq310 su soğutma harici (3 adet daha fan var)
- 280GB SSD
- 144HZ Asus vg248qe
Anakart üzerindeki dijital rakamlar boşta 35 derece, oyun oynadığım taktir de maximum 65-70 dereceyi görüyor. İlk zamanlar 50 dereceyi nadir görüyordu. Yaz ayların da, temizlememe rağmen değişen bir şey olmadı ve kasamın konumu masamın üzeri almam gereken ilk zamanlar aldığım FPS'i de alamıyorum. Kendini hiç zorlamıyor makinem. Yardımlarınızı bekliyorum.
FPS düşüşüne örnek verirsek CS:GO oyununda 300 sabit alıyordum rahatlıkla şu an sabit alamıyorum ve anlık 140'a kadar düşüyor. PC kasıyor. Grafikleri kısarakta açarakta denedim FPS aynı ve düşüşlerde aynı.
Son düzenleyen: Moderatör: