GTX 970 sistem toplama

Genel soru ve yorumlar olarak yararlı bir tartışma konusu oldu mu?

• Oy verenlerin toplamı
    4

11demir11

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar ve saygılar arkadaşlar.

Uzun zamandır youtube'tan Technopat'ı takip eden bir oyun sever olarak 7000, 6000, 3000, 1500, TL lik sistem rehberlerinin tamamını performans videoları da dahil olmak üzere izledim. Fakat aklımda hala bazı parçalar konusunda soru işaretleri var. Hem aklımdaki sorulara cevap bulmak hemde rebber niteliğinde bir konu ve tartışma platformu olması açısından siz değerli ustalara akıl danışmak isterim. Kim bilir belki de Recep Baltaş ve Ali Güngör ustatlar bu parçaların bir video olarak bizlere sula bilir. Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz :)

Bütçeyide başladaman önce söyleyecek olursak bende bulunan parçalar haricinde 3000 TL gibi düşünmekteyim.

İlk olarak kesinleştirdiğim parçalar bahsetmek isterim:
  • Ekran Kartı: Asus GTX970 ROG STRIX(1440TL)
  • Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram (191TL)
Bende mevcut parçalar:
  • SSD: Sandisk 120 GB
  • HDD: Seagate 1 TB
Şimdi gel gelelim cevap aradığım sorulara:
  1. İşlemci: İlk olarak İ7 4790 (Benchmark: 10,027) modelini düşündüm (1050 TL). Güç tüketimi 88w.
    1. Bu işlemciye alternatif bir AMD veya daha uygun bir İ5 işlemcisi tavsiye eder misniz? Ederseniz neden? (Güç tüketimi değerini yazmamdaki amaç AMD nin bu konuda rakip olarak söyleyebileceğim 9590 gibi ürünleri 220w tüketmekte. Kısa vade de ürün fiyatından kısalım derken hem power supply watt artışından hem de uzun vadede elektirik faturasında biz kullanıcılara yansımasını istemeyiz)
  2. Anakart: Türkiye nin slikon vadisi olarak nitelendirebileceğimiz Kadıköy'de geçirdiğim bir günün ısrarla bana tavisye edilen GIGABYTE Z97-HD3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) (350 TL) modelini düşündüm. Tabiki sizlerin tavsiyesi üzerine daha farklı modellere de yer vere bilirim. Örneğin; MSI B85M GAMING Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600 MHz SATA 3.0 (325 TL). Hangi modeli neden tavsiye eder siniz?
  3. Kasa & power supply: İnternette gördüğüm ve baktığım modeller (tamamen fiyat ve göze hitabı); EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG MidT (140 TL), THERMALTAKE LITEPOWER BLACK EDITION 700W (257 TL) Bu konudaki sorularım şu şekilde;
    1. Kaç Watt bu kasa için yeterli olur? (Örneğin işlemci: 80w anakart: 30w ekrankartı: 250w gibi değerler ile bu soruyu cevaplarsanız çok daha aydınlatıcı olacaktır)
    2. Power supply ve kasa birlikte mi alınmalı yoksa ayrı ayrı mı? (Gerek fiyat gerek parça kalitesi açısından sormuş olduğum bir sorudur. Örneğin: power supply kalitesi veya verimsiz bir ürün olabiliyorken kasa ya geldiğimizde gayet kaliteli alaşımların kullanılmış olduğu görebiliyoruz)
  4. Ups: Şöyle;
    1. Gerekli midir?
    2. Hangi model bu toplayacağım bilgisayara idealdir?
NOT: Fiyatlar vatan bilgisayaradan aldım başka güvenilir ve özellikle daha ekonomik siteler varsa bunları da beni yönlendirmeniz doğrultusunda konuya ekleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Once ekran karti neden asus sectin anlamadim gigabyte g1 cok daha iyi ondan sonra msi geliyor asus geride kaliyor.kasa olarak fiyat icin everest aldiysan everest cok dandik marka gozune guzel geldiyse bisey diyemem yorumlarini okudunmu kasanin bilmiyorumda kasa alirken hava sirkulasyonunu kac adet fan takilacagini stock fani kac tane vs.arastirman lazim kasada onemli bi husus.700 watt gayet yeter hatta 550 bile işini gorucektir ;)

Öncelikle selamlar ve saygılar arkadaşlar.

Uzun zamandır youtube'tan Technopat'ı takip eden bir oyun sever olarak 7000, 6000, 3000, 1500, TL lik sistem rehberlerinin tamamını performans videoları da dahil olmak üzere izledim. Fakat aklımda hala bazı parçalar konusunda soru işaretleri var. Hem aklımdaki sorulara cevap bulmak hemde rebber niteliğinde bir konu ve tartışma platformu olması açısından siz değerli ustalara akıl danışmak isterim. Kim bilir belki de Recep Baltaş ve Ali Güngör ustatlar bu parçaların bir video olarak bizlere sula bilir. Umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz :)

Bütçeyide başladaman önce söyleyecek olursak bende bulunan parçalar haricinde 3000 TL gibi düşünmekteyim.

İlk olarak kesinleştirdiğim parçalar bahsetmek isterim:
  • Ekran Kartı: Asus GTX970 ROG STRIX(1440TL)
  • Ram: Kingston 8GB (2x4GB) HyperX Beast DDR3 1600MHz CL9 XMP Ram (191TL)
Bende mevcut parçalar:
  • SSD: Sandisk 120 GB
  • HDD: Seagate 1 TB
Şimdi gel gelelim cevap aradığım sorulara:
  1. İşlemci: İlk olarak İ7 4790 (Benchmark: 10,027) modelini düşündüm (1050 TL). Güç tüketimi 88w.
    1. Bu işlemciye alternatif bir AMD veya daha uygun bir İ5 işlemcisi tavsiye eder misniz? Ederseniz neden? (Güç tüketimi değerini yazmamdaki amaç AMD nin bu konuda rakip olarak söyleyebileceğim 9590 gibi ürünleri 220w tüketmekte. Kısa vade de ürün fiyatından kısalım derken hem power supply watt artışından hem de uzun vadede elektirik faturasında biz kullanıcılara yansımasını istemeyiz)
  2. Anakart: Türkiye nin slikon vadisi olarak nitelendirebileceğimiz Kadıköy'de geçirdiğim bir günün ısrarla bana tavisye edilen GIGABYTE Z97-HD3 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3100MHz(O.C) (350 TL) modelini düşündüm. Tabiki sizlerin tavsiyesi üzerine daha farklı modellere de yer vere bilirim. Örneğin; MSI B85M GAMING Intel B85 Soket 1150 DDR3 1600 MHz SATA 3.0 (325 TL). Hangi modeli neden tavsiye eder siniz?
  3. Kasa & power supply: İnternette gördüğüm ve baktığım modeller (tamamen fiyat ve göze hitabı); EVEREST RAMPAGE 72 GAMİNG MidT (140 TL), THERMALTAKE LITEPOWER BLACK EDITION 700W (257 TL) Bu konudaki sorularım şu şekilde;
    1. Kaç Watt bu kasa için yeterli olur? (Örneğin işlemci: 80w anakart: 30w ekrankartı: 250w gibi değerler ile bu soruyu cevaplarsanız çok daha aydınlatıcı olacaktır)
    2. Power supply ve kasa birlikte mi alınmalı yoksa ayrı ayrı mı? (Gerek fiyat gerek parça kalitesi açısından sormuş olduğum bir sorudur. Örneğin: power supply kalitesi veya verimsiz bir ürün olabiliyorken kasa ya geldiğimizde gayet kaliteli alaşımların kullanılmış olduğu görebiliyoruz)
  4. Ups: Şöyle;
    1. Gerekli midir?
    2. Hangi model bu toplayacağım bilgisayara idealdir?
NOT: Fiyatlar vatan bilgisayaradan aldım başka güvenilir ve özellikle daha ekonomik siteler varsa bunları da beni yönlendirmeniz doğrultusunda konuya ekleyeceğim.
1- Daha uygun bütçeli bir işlemci istiyorsan, i5 4590 alabilirsin. Bende i5 4460 kullanıyorum. Bende bir sıkıntı yok. Fakat yinede i5 4590 alın. AMD tavsiye etmiyorum. Çok ısınıyor. Çok da güç tüketiyor.
2- Anakart olarak, MSI Z97 PC MATE alabilirsiniz. Kendinize kalmış. Aynı bütçeye MSI anakart çok var.
3- PSU da 80+ olmasına önem verin. Diğerleri genellikle verimsiz oluyor. Benim imzamdaki kasayı alabilirsiniz. 750w sanırsam. İlk başlarda terettüt ediyordum. Fakat iyi ki bunu almışım. Gayet güzel tavsiye ederim.
4- Pek bilgim yok. Kusura bakmayın.

Bütçemi aşamam derseniz bu sistemi öneririm.
3000 TL sanaltech.jpg

Yok ben büçemi 100-150 TL aşarım sorun olmaz derseniz bu sistemi öneririm.
3200 TL sanaltech ddr4.jpg

Peki sevgili dostlar önerdiğiniz sistemleri neden önerdiğinizi öğrene bilirmiyim? Bunun dışında sizlerden akıl danışmak istediğim önemli bir diğer konu güvenilir ve ekonomik bir alış-veriş sitesi var mı? Örneğin BurakSancak nereden topladınız tavsiye pc nizi?

Sinerji.gen gayet güvenlidir. 3000 TL bütçeye GTX 970 koyarsan diğer şeylerden çok kısarsın. Hem R9 380 koyarsan işlemcini Skylake de koyabiliyorsun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı