GTX 970 Tabanlı Sisteme Upgrade Önerisi

Makaleler
1
Merhabalar. Yaklaşık 1 sene önce topladığım bilgisayarıma Skylake ve DDR4'e geçiş bahanesiyle upgrade yapmak istiyorum. Şöyle bir sepet hazırladım fakat OC'lamayacak olmama rağmen K serisi bir işlemci (6700K) tercih etmem daha mı iyi olur render açısından? Bir de genellikle geceleri açık kalıyor bilgisayarım, bu yüzden çok ses yapmayan bir sıvı soğutma gerekiyor. 120V bunu sağlayabilir mi? Şimdiden hepinize teşekkürler.
E9ajnXS.png

1. En mantıklı işlemci tercihinde bulunmuşsunuz, bu konuda içiniz rahat olsun.
  2. Stok soğutucu yeterlidir ekstra masraf çıkartmanıza gerek yok, ses yapmıyor diye bir çok yerde okudum.
  3. Ama illede masrafa girmeyi seviyorum derseniz, bundan öteye geçmeniz abartı kaçar. Silverstone AR01 12cm Fanlı Intel LGA 1366 / LGA115X / LGA 1151/ LGA775 / LGA 2011 ve FM1 / FM2 / AM2 / AM3 İşlemci Soğutucusu
  4. O anakarta da ihtiyacınız kesinlikle olmadığından, birazda buradan tasarruf edebilirsiniz. MSI B150 GAMING M3 Intel B150 1151 Soket DDR4 2133MHz Sata 3.0 Usb 3.1 ATX Anakart
  5. Sabahtan akşama kadar sürekli diskten diske yada disk içerisinde kopyala yapıştır, yapmıyorsanız oda abartıya kaçmış. Bunlardan birini tercih etmeniz, size hem mali açıdan tasarruf, hemde daha fazla SSD depolama alanı sağlayacak. Sandisk Ultra II 240GB 550-500MB/s SSD (SDSSDHII-240G-G25) - Kingston HyperX Fury 240GB 500-500MB/s SSD (SHFS37A/240G)

K ibaresi sadece çarpan kilidinin açık olduğu anlamına geliyor performan farkı yok ancak siz overclock yaparsanız performansını artirabilirsiniz. K ibareli işlemci almiyacaksaniz sıvı sogutma gereksiz onun yerine 240 GB SSD almanız daha yarariniza olur.
Yanlış bir bilgilendirme verdiysem kusura bakmayın hatamida duzeltirseniz sevinirim

@Rasih Küçük Yanlış bilgi vermedin, çarpan kilidi açık işlemcileri O.C ederek performansını bir miktar artırmak mümkün olsa da, bu fark hissedilir boyutta değil. Hissedilir boyutta olması için ciddi şekilde soğutucuya ve anakarta yatırım yapmak gerekir, buda zevk masrafından başka bir şey değil bence.

Yayın ve render işleriyle uğraşacağım için işlemcinin ısınmaması büyük bir önem taşıyor benim için. Hava soğutmanın da bakımı ve kablo kirliliği ile uğraşmamak için direkt olarak sıvı soğutmaya geçmeyi düşündüm. 6700K'ya yönelirsem eğer, Z serisi bir anakart alacağım zaten fakat OC yapmayacağım için emin olamıyorum. Yayın yapacağım için de 6700 ve 6700K arasında kalmış durumdayım. Yayını gözle görülür şekilde etkiler mi acaba? Bir de 120 GB SSD bana fazlasıyla yeterli olacaktır.

Hiç etkilemez o işlemciler arasında, dediğim gibi hissedilir fark istiyorsan anakarta ve soğutucuya ciddi yatırımlar yaparak, yüksek frekanslara çıkmanız gerekiyor. Yani 4,2GHz den 4,8 GHz değerine otomatik O.C yaparak çıkmak hissedilir fark yaratmaz. Not: Bakın hissedilir fark diyorum, fark olmaz anlamında değildir. Ayrıca 6700K işlemci aldığında Z170 anakart almak gibi bir zorunluğun yok.
Render için yüksek frekanslı bellek tavsiyemdir, bunun için Z170 anakart alınır. Ama Z170 anakart aldım diye illede 6700K alınması şart değil.
6700K işlemci O.C edilmese bile 6700'e göre daha çok ısınır buda fan hızına etki eder, haliyle ses olarak olumsuz geri dönüş sağlar.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı