GTX 970 ve GTX 1050 TI League of Legends - FPS Sorunu

fearlesshuman

Hectopat
Makaleler
4
League of Legends oyununda nedense hep olması gerekenden düşük FPS alıyorum. Gördüğüm kadarıyla çoğu kişinin ekran kartı %100 kapasiteyle çalıştırmıyor bu oyunu. Her ne kadar NVIDIA Denetim Masası'ndan yüksek performansa ayarlasam da ekran kartı israrla tamamını çalıştırmıyor. Laptopta bu sorun çok gözüme batmaya başladı. FPS 60'ın altında düşüyor. Technopat'ın 1500 TL Oyun Bilgisayarı Toplama ve HD Graphics 530 videolarında benim bilgisayarımdan daha yüksek FPS alıyor. Masaüstünde, eski kullandığım ekran kartım olan GTX 760'da şuan masaüstünde kullandığım GTX 970'de laptopta kullandığım GTX 1050 TI'da da aynı sorun var. Hiç biri tam kapasite çalışmıyor. Ekran kartı bu oyun için yorulmak istemiyor diyen olacaktır fakat FPS 60'ın altına düşüyorken ekran kartının sadece %20-%30 çalışması hiç mantıklı değil. Ayrıca 60 FPS her ne kadar akıcı olsa da CS GO veya benzer oyunlar oynayan kişilerin aşina olduğu farede bir yavaşlama hissi oluyor. Sanki 60 FPS kasıyor gibi hissediliyor.

Her koşulda bu ekran kartları bu oyunu +120 FPS çalıştırabilir ama çalıştırmıyor. Aynı sorunu laptopta bir kaç oyunda daha yaşıyorum. Her ne kadar en yüksek performansı tercih et desem bile NVIDIA'nın umrunda olmuyor. Hem masaüstünde hem laptopta ekran kartının tam olarak kullanılmadığı ortak oyun League of Legends ve çözümünü bulamadım. Pil ayarından yüksek performansı seçmekte işe yaramıyor. Grafik düşürme haricinde bir önerisi olan varsa veya ekran kartını tam kapasite kullandırabilecek NVIDIA Denetim Masası ayarlarını bilen paylaşırsa mutlu olurum.

Masaüstü
GTX 970 (Önceki ekran kartı GTX 760)
i5 4460
8GB RAM

Laptop
GTX 1050 TI
i5 7300HQ
8GB RAM

İşletim sistemi her iki sistemde de Windows 10, orjinal ve güncel.
NVIDIA sürücüleri güncel.
Intel HD Graphics güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
9 senelik bir oyundan bahsediyorsun. Herkes oynasın diye Grafikleri 3D Resim tabanlı kullanan bir oyun. Maalesef yeni teknolojiler ile çalışan daha iyi Grafiklere sahip olmadığı sürece GPU kullanımının sabit %99 bulacağını düşünmüyorum.

Videoda GPU kullanımı 4K çözünürlükte sabit olmayan %50 civarında geziniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayarları en sona kökle. Bu tarz oyunları V-Sync açık oynamanı öneririm.
Chipset ve BIOS güncellemelerini kontrol et.

Ge Force Experience ile oyunu optimize etmeyi denediniz mi ?
Evet fakat en ufak bir katkısı olmadı.

9 senelik bir oyundan bahsediyorsun. Herkes oynasın diye Grafikleri 3D Resim tabanlı kullanan bir oyun. Maalesef yeni teknolojiler ile çalışan daha iyi Grafiklere sahip olmadığı sürece GPU kullanımının sabit %99 bulacağını düşünmüyorum.

Videoda GPU kullanımı 4K çözünürlükte sabit olmayan %50 civarında geziniyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Ayarları en sona kökle. Bu tarz oyunları V-Sync açık oynamanı öneririm.
Chipset ve BIOS güncellemelerini kontrol et.

BIOS, Chipset güncel fakat dediğinizden anladığım kadarıyla bunun pek bir çözüm yolu yok. Oyunla alakalı bir problem.

Evet fakat en ufak bir katkısı olmadı.

BIOS, Chipset güncel fakat dediğinizden anladığım kadarıyla bunun pek bir çözüm yolu yok. Oyunla alakalı bir problem.

Aynen öyle. Oyun geliştiren firmanın oyunun grafiklerini en son sunulan grafik teknolojileri ile uyumlu hale getirmesi gerekiyor.
Daha iyi grafiklere sahip olan bir başka MOBA oyunu Dota 2 bile %70 - %85 arasında değerler gösteriyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı