GTX 970 ve i5 4690K O.C Sistemde GTA 5 Ani FPS Düşüşü

Merhabalar. Aynı sorun bendede var.
Biri iş yerinde biri evde 2 tane bilgisayarım var.
Evdeki: FX-8350 - Asus p8p67 Le - Asus GTX650 Tİ OC - 8GB ram - Win 8.1
İşteki: İ7 2600k - Asus m5a99fx pro r2.0 - Asus GTX 650 Ti OC - 16GB ram - Win 7

İş yerindeki bilgisaayarımda hiç sıkıntısız şekilde oyunu oynaya biliyorum. Ekran kartım en fazla 69 dereceye çıkıyor.
Evdeki bilgisayarımda anlık takılmalar oluyor. İlk önce format attım olmadı, sonra biostan oto turbo ve silent fan ayarlarını kapadım (belki bir sorun yaratıyor olabilir diye düşndüm) olmadı. Sonra işyerindeki ekran kartımı söktüm SLI yaptım yine olmadı. Kasamda 10tane yüksek cmf değeri olan fan var ve en yüksekte çalıştırıyorum. Zaten sıcaklıktan şüpenmiyorum çünkü oyuna girer girmez başlıyor bu takılmalar. SLI yapmadan önce ekran kartım 71dereceyi, işlemci 56derecenin üstüne çıkmıyordu. SLI sonrası kartlardan biri 64 diğeri 81 derece işlemci ise aynı sıcaklıkta oluyor en fazla.

Tek ekran karındada, SLI yapmışkende oyun ayarlarını en düşükte denedim ve tabii değişen bişi olmadı. Sorunumun ekran kartından olmadığını çözebildim sadece :)

Bu şekilde anlık donmalara harddisk sebep oluyor olabilir mi yada işlemcim herhangi bir sebepten dolayı öncede arzalanmışta şimdide bu şekilde donmalar yapıyor olabilir mi?

Bilgisayarımda Avast yüklü olduğundan Windows Defender kapalı kalıyor. Avastı devredışı bırakıpta denedim, oda olmadı.

Nvidia denetim masasından 3d ayarlarına girip, oradan GTA5.exe'yi ekleyip "Maksimum performası tercih et" ayarınıda yaptım, yine hayal kırıklığı.

Oyun orjinal.

Bendeki sorun aynen bu şekilde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video altındaki yorumlara baktım, DX10 yap ayarları yazmışlar. Hemen deniyeyim, eğer düzelirse yazarım buraya.

Teşekkürler.

Edit: Dx 10 ve 10.1 denedim ama takılmalar devam ediyor.

Son düzenleme:
Merhabalar. Aynı sorun bendede var.
Biri iş yerinde biri evde 2 tane bilgisayarım var.
Evdeki: FX-8350 - Asus p8p67 Le - Asus GTX650 Tİ OC - 8GB ram - Win 8.1
İşteki: İ7 2600k - Asus m5a99fx pro r2.0 - Asus GTX 650 Ti OC - 16GB ram - Win 7

İş yerindeki bilgisaayarımda hiç sıkıntısız şekilde oyunu oynaya biliyorum. Ekran kartım en fazla 69 dereceye çıkıyor.
Evdeki bilgisayarımda anlık takılmalar oluyor. İlk önce format attım olmadı, sonra biostan oto turbo ve silent fan ayarlarını kapadım (belki bir sorun yaratıyor olabilir diye düşndüm) olmadı. Sonra işyerindeki ekran kartımı söktüm SLI yaptım yine olmadı. Kasamda 10tane yüksek cmf değeri olan fan var ve en yüksekte çalıştırıyorum. Zaten sıcaklıktan şüpenmiyorum çünkü oyuna girer girmez başlıyor bu takılmalar. SLI yapmadan önce ekran kartım 71dereceyi, işlemci 56derecenin üstüne çıkmıyordu. SLI sonrası kartlardan biri 64 diğeri 81 derece işlemci ise aynı sıcaklıkta oluyor en fazla.

Tek ekran karındada, SLI yapmışkende oyun ayarlarını en düşükte denedim ve tabii değişen bişi olmadı. Sorunumun ekran kartından olmadığını çözebildim sadece :)

Bu şekilde anlık donmalara harddisk sebep oluyor olabilir mi yada işlemcim herhangi bir sebepten dolayı öncede arzalanmışta şimdide bu şekilde donmalar yapıyor olabilir mi?

Bilgisayarımda Avast yüklü olduğundan Windows Defender kapalı kalıyor. Avastı devredışı bırakıpta denedim, oda olmadı.

Nvidia denetim masasından 3d ayarlarına girip, oradan GTA5.exe'yi ekleyip "Maksimum performası tercih et" ayarınıda yaptım, yine hayal kırıklığı.

Oyun orjinal.

Bendeki sorun aynen bu şekilde.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Video altındaki yorumlara baktım, DX10 yap ayarları yazmışlar. Hemen deniyeyim, eğer düzelirse yazarım buraya.

Teşekkürler.

Edit: Dx 10 ve 10.1 denedim ama takılmalar devam ediyor.

Aynen böyle. SSD alıcam yakın bir zamanda. Hdd'den kaynaklandığını düşünmeye başladım.

Yine internette araştırırken SSD'ye kurup sorununun geçtiğinden bahseden vardı. Unuttum bugun elimde açılmamış pakette 500GBlik HDD vardı, eve getirip ona kurucaktım oyunu. Neyse artık ya yarın yada P.Tesi denerim.

Edit: Yeni HDD ile denedim, sonuç değişmedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun gtx 970 ekran kartından kayankalndığını düşünmeye başlıyorum. Aynı sorun bende de var aldığımdan berdir var. Her şeyi denedim sıcaklık ölçümü. SSD, yeni güç kaynağı, yeni windows kurulumu sonuç değişmiyor. Oyunlarda anlık takılmalar 40 FPS gibi FPS'lerde kasmalar oluyor. Bu olay fps düştüğünde oluyor. Mesela 50 FPS'den 40 FPS'ye ani bir düşü oluyor ve bu sırada oluyor.

Recep baltaş yardımlarınıu bekliyoruz. Bu sorunu araşltırdım çok kişi yaşıyor. Muhtemelen ekran kartından.

Ekran kartından şüphelenmene gerek yok. Aynı sorunu malesef ben ve birçok oyuncu da yaşıyor. Yük altında GPU sıcaklığı 55 derece CPU ise 50-55 arası. Ben RAM kullanımından olduğunu düşünüyorum. Oynamaya başladıktan yaklaşık 40 dk sonra anlık takılmalar başlıyor ve RAM kullanımının 6.5 GB olduğunu görüyorum.

Çok zaman geçmiş ama yazayım. Ben ekran kartı sürcümü kaldırdım, sonra tekrar kurdum. SLI devreye almadım, lagsız şekilde oynayabildim.

Tabi dayanamadım SLI'yı aktif ettim ve laglar tekrar başladı. Bende yine SLI devreden çıkartarak devam ettim.

i5 4460, 8gb 1600mhz ram, H97 Gaming 3 MSI anakart.
Bende MSI GTX 960 var. SSD yok.
Geforce Experience GTA 5'i en yüksek ayarlarda düzenliyor.
Takılma, ısınma kısacası hiçbir sorun yok.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı