Merhabalar. Aynı sorun bendede var.
Biri iş yerinde biri evde 2 tane bilgisayarım var.
Evdeki: FX-8350 - Asus p8p67 Le - Asus GTX650 Tİ OC - 8GB ram - Win 8.1
İşteki: İ7 2600k - Asus m5a99fx pro r2.0 - Asus GTX 650 Ti OC - 16GB ram - Win 7
İş yerindeki bilgisaayarımda hiç sıkıntısız şekilde oyunu oynaya biliyorum. Ekran kartım en fazla 69 dereceye çıkıyor.
Evdeki bilgisayarımda anlık takılmalar oluyor. İlk önce format attım olmadı, sonra biostan oto turbo ve silent fan ayarlarını kapadım (belki bir sorun yaratıyor olabilir diye düşndüm) olmadı. Sonra işyerindeki ekran kartımı söktüm SLI yaptım yine olmadı. Kasamda 10tane yüksek cmf değeri olan fan var ve en yüksekte çalıştırıyorum. Zaten sıcaklıktan şüpenmiyorum çünkü oyuna girer girmez başlıyor bu takılmalar. SLI yapmadan önce ekran kartım 71dereceyi, işlemci 56derecenin üstüne çıkmıyordu. SLI sonrası kartlardan biri 64 diğeri 81 derece işlemci ise aynı sıcaklıkta oluyor en fazla.
Tek ekran karındada, SLI yapmışkende oyun ayarlarını en düşükte denedim ve tabii değişen bişi olmadı. Sorunumun ekran kartından olmadığını çözebildim sadece
Bu şekilde anlık donmalara harddisk sebep oluyor olabilir mi yada işlemcim herhangi bir sebepten dolayı öncede arzalanmışta şimdide bu şekilde donmalar yapıyor olabilir mi?
Bilgisayarımda Avast yüklü olduğundan Windows Defender kapalı kalıyor. Avastı devredışı bırakıpta denedim, oda olmadı.
Nvidia denetim masasından 3d ayarlarına girip, oradan GTA5.exe'yi ekleyip "Maksimum performası tercih et" ayarınıda yaptım, yine hayal kırıklığı.
Oyun orjinal.
Bendeki sorun aynen bu şekilde.
Video altındaki yorumlara baktım, DX10 yap ayarları yazmışlar. Hemen deniyeyim, eğer düzelirse yazarım buraya.
Teşekkürler.
Edit: Dx 10 ve 10.1 denedim ama takılmalar devam ediyor.