GTX 970 ve R9 290 Arasında Kaldım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Coil Whine sıkıntısı bütün MSI GTX 970 lerde yok bu yüzden yeni bir revizyon numarası ile yeni bir GTX 970 çıkartmayacaklar. Coil Whine sıkıntısı olan kartları geri iade alıyorlar bu yüzden bu kadar dert etmeniz gerek yok, GTX 970 alabilecekken R9 290 almayın lütfen. Ayrıca ben size araştırın derken Coil Whine sıkıntısı olmayan başka markaları araştırın demek istedim Zotac Asus benzeri. En çok MSI'da görüyorum duyuyorum ben Coil Whine'ı.

@Holymong En çok msi satıyor o yüzden en çok ondan duyuyoruz.

Başlığın cevabı verilmiş. 2k, 4k ve SLI yapılmayacaksa 970 düşünmeden al. Bunları düşünüyorsan az daha bekle.

Forumdaki bir arkadaş özellikle bu problemden çok yakınmış ve uyarmış aşağıdaki kırmızı çizgiler arasında bulunan alıntıları incelemeni tavsiye ederim...

Aşağıdaki bahsi geçen problemle ilişkili alıntıların yer aldığı konu adresine gitmek için buraya tıklayın !

-------------------------------------------------------------------------------------------
Kendinizi coil whine yüzünden servislerde harcamak istemiyorsanız 290x derim ben.
Kendim 7 tane 970 değiştirdim o yüzden söylüyorum 7 tanesinin sonunda sorunsuz bir modele denk geldim.

Markası nedir ?

-------------------------------------------------------------------------------------------

@Holymong En çok msi satıyor o yüzden en çok ondan duyuyoruz.

Başlığın cevabı verilmiş. 2k, 4k ve SLI yapılmayacaksa 970 düşünmeden al. Bunları düşünüyorsan az daha bekle.

MSI firmasının coil whine bildirimlerini dikkate alarak yeni bir revizyon numarası ile aynı ürünü tekrar piyasaya sürebileceğini düşünüyorsunuz ? Umarım doğru anlamışımdır...

Asus GTX970 tavsiyemdir. Anakartım problemli olmasa ben çoktan almıştım. Soğutma konusunda rakipleriyle yarışta en ön sıralarda. Anakartımın problemini çözecek ve sana yardımcı olacak en iyi yer Technopat'tir.

@look01 Hayır. CW bu kartta olucak, şans gerisi. Demek istediğim kart aslında 4GB 256Bit değil, 3.5+0.5GB ve 224+32Bit olması. Araştırırsan konuyu anlarsın. O yüzden 2k, 4k ve SLI için önermedim.

Verdiğin örnek en kötsü ama. Aldığı karttan Coil Whine çıkınca ertesi gün değişim yapılanlarda var. Ve daha önemlisi GTX 970'i ilk aldığından beri sıkıntısı olmayan insanlarda var. Dediğim gibi %20'lik bir kısımda bu tip problemler çıkıyor ve hızlı olup aldığın yere götürürsen sorurnunu çözüyorlar. Arkadaşın şansızlığına gelmiş 4 adet kart değiştirmiş bu sende de böyle olacak demek değil ki. Ben senin yerinde olsam gider gözüm kapalı alırım 970'i. Ayrıca tekrar ediyorum yeni bir revizyon çıkartmaz MSI. Zaten büyük ihtimal 1-2 ay sonra yeni gelen seriyle CW sorunu tamamen giderilmiş olacak ama yeni bir revizyon çıkmayacak yani.

@look01 Hayır. CW bu kartta olucak, şans gerisi. Demek istediğim kart aslında 4GB 256Bit değil, 3.5+0.5GB ve 224+32Bit olması. Araştırırsan konuyu anlarsın. O yüzden 2k, 4k ve SLI için önermedim.

Söylemek istediğin sanırsam o son 0.50 gb lık kısma gelindiğinde bant genişliğinin bir anda düşmesi durumu..Bu durumun acaba gerçekten söylediğin gibi 2k , 4k yada SLI konfigürasyonların da ciddi performans düşüşüne sebep olduğunu gösteren kaynaklar varmı.Varsa bu durumun ne kadarlık oranda bir performans kaybına sebep olduğunu yada farklı problemlere yol açıp açmadığını paylaşırmısın. [ Ana konudan biraz uzaklaşmış oluyoruz ama fazla bilgi göz çıkarmaz bilelim değil mi ? ]

Bununla ilgili yabancı bir kaynakta arkadaşın biri gif yapmış bunuda paylaşayım,umarım doğru anlamışımdır.

Ani FPS düşüşleri yaşanıyor 2k 4k görüntülerde. Bununla ilgili bir inceleme görmüştüm bir anda FPS düşüyor sonra tekrar çıkıyor falan.

@CoffinShaker isimli arkadaşımızın dışında forumdaki bazı arkadaşlarımızın bu sorundan muzdarip olup Vatan Bilgisayar ile yaşadıkları maceralar yer almaktadır bunları alıntı olarak aşağıda paylaşıyorum seninle kardeşim;

Bunlar yalnızca forum içerisindeki arkadaşlar birde bu problemin geçtiği yabancı medya var orayı hiç aktarmıyorum sana .

Şu ana kadar geçen süreçte MSI GTX 970 almamı yada bunun için beklememi düşündürecek yönde yorum yapan bir arkadaş olmadı ne yazık ki

Bahsettiğim maceraların yer aldığı alıntılar aşağıda olup,alıntıların geçtiği konu adresi buradadır.

@look01 O sadece bir kısmı. Bu forumda paylaşmayı düşünmüyorum başka konular da belirtmiştim. 0.5GB kullanılmaya zorlandığında sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu forumda bu konu yok 3 haftadır, merak ediyorsan google sana yol gösterir Konuyu dağıtmayalım arkadaşlara boşuna bildirim gitmesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…